Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan YükseköğretimKurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yüksek öğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi Değişim Programıyla ilgili duyurulara ve daha ayrıntılı bilgiye üniversitemizin Farabi Değişim Programı Kurum Koordinasyon Ofisi web sayfasından ulaşabilirsiniz.

FARABİ Değişim Programı Kapsamında Üniversitemiz İle Protokol İmzalayan Üniversitelere buradan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜM DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Komisyon Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Leyla DEMİR

Öğrenci deneyimleri:

 f_ogrenci1

Esra Önder
Yıldız Teknik Üniversitesi
2013 / 2014 Dönemi 

Ben 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Farabi Programı ile Yıldız Teknik Üniversitesinde 1 yıl boyunca okuma fırsatı buldum. Açıkçası Farabi yapmak aklımın ucundan bile geçmiyordu bir arkadaşım beni teşvik edene kadar. Ama iyi ki de yapmış J Her zaman hayalim Yıldız Teknik Üniversitesinde okumaktı. Bir yıl gibi kısa bir süre de olsa hayalimi gerçekleştirdim. Neden yapayım ki bana ne katacak Türkiye’de bir yer sonuçta diye düşünebilirsiniz. Ama düşünmeyin! Yeni arkadaşlar, deneyimli hocalar , katıldığınız kulüpler sayesinde farklı bir ortam ve ileride iş hayatınızda da yardımcı olabilecek bağlantılar kurma imkanınız oluyor. Katıldığım kulübün düzenlediği proje sayesinde farklı sektörden iş adamları ile birebir sohbet etme ve deneyimlerinden yararlanma imkanlarım oldu. Halen de görüşüyorum. Benimde gitmeden önce düzenimi bozmaya değecek mi gibi bir sürü sorular vardı. Ama inanın değiyor. Biz Endüstri Mühendisi adaylarıyız. Ve yerimizde sayarak ya da bazı şeylerle elimden bu kadarı geliyor diye kendimizi kısıtlamanın çok yanlış olduğunun ben geç farkına vardım. Son sınıfım ve geçmişe dönüp geride kalan 4 yılımı geri verseler çok daha güzel şekilde değerlendirirdim.   Size tavsiyem durmayın! Elinizdeki imkanlarınızı sonuna kadar kullanın. 4 yılın sonunda özgeçmiş diye adlandırdığımız CV’nize yazacağınız deneyimleriniz, yetenekleriniz, referanslarınız  için bütün fırsatları değerlendirin. Böylece üniversite hayatınızı aynı zamanda eğlenceli  kılacaksınız. Çok klişe bir söz ama “4 yılın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız”. O yüzden hiçbir şeyi ertelemeyin. Hepinize başarılar..

Güncelleme: 15.03.2019