Serinhisar Meslek Yüksek Okulu Serinhisar’lı hayırsever Cevriye ESEN tarafından yaptırılmış olup, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Yüksekokulumuzun üçte ikisine yakın alanının inşaatı tamamlanmış olup, Serinhisar Belediyesi ve hayırseverlerce desteklenmektedir. Yüksekokulumuzda üç aktif bölüm vardır.

1.Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı. 1. ve 2. sınıfta toplam 60 (atmış) öğrenci bulunmaktadır. İlk mezunlarını 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda vermiştir.

2.Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sosyal Güvenlik Programı. 1. ve 2. sınıfta toplam 60 (atmış) öğrenci bulunmaktadır. Program ilk defa 2021-2022 Eğitim-öğretim Yılı Güz döneminde öğrenci kabul etmiştir. İlk mezunlarını 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda vermiştir.

3.Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü, Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programı. Program ilk defa 2023-2024 Eğitim-öğretim Yılı Güz döneminde 30 (otuz) öğrenci kabul edecektir.

Yeni bölüm açma çalışmaları devam etmektedir.