Amaçlar

1.Sosyal politika, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, insan kaynakları, iş  hukuku ve sosyal güvenlik  alanlarında ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuksal donanımları olan teori ile uygulamayı birleştiren, ilgi alanlarda beceri ve yetkinlikleri geliştiren  nitelikli eğitim sunmak
2.İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu  vizyon sahibi,  yaşam boyu eğitim felsefesiyle kendini sürekli yenileyen, sosyal sorunları çözebilme kapasitesine sahip nitelikli kamu ve özel sektör yönetici ve uzmanlarını  yetiştirmek için nitelikli eğitim programı sunmak,
3.Türkiye’de ve dünyada insan onuruna yakışan işlerin geliştirileceği, verimliliği arttıracak  çalışma ortamlarının oluşturulmasına katkıda bulunabilecek bireyleri yetiştirmek.
4.Bölüm paydaşlarının, interdisipliner nitelikte ve ilgili bilim dalları çerçevesinde üretilen bilimsel bilgiyle ve bilimsel faaliyetlerle etkileşimlerini destekleyerek ileri düzeyde analizler geliştirebilmelerini sağlamak. 

 
Programa Özgü Ölçütler (PÖÖ)
 

PÖÖ 1: Çalışma yaşamını ekonomik, sosyal, psikolojik ve hukuksal boyutları ile analiz edebilecek düzeyde kuramsal bilgiye sahip olmak ve diğer bilim dalları ile yorumlayabilmek.

PÖÖ 2: Sosyal politika, iş hukuku, sosyal güvenlik, çalışma psikolojisi, çalışma sosyolojisi ve endüstri ilişkileri bilim dalında ileri düzeyde kuramsal bilgiye sahip olmak.

PÖÖ 3: Küresel ve toplumsal çerçevedeki çalışma ilişkilerini özellikle sosyal bilimler ve işgücü piyasası temelinde sosyal politika, iş sağlığı, makro ve mikro insan kaynakları sorunlarına katkı yapabilmek.

PÖÖ 4: Çalışma ilişkileri ile ilgili temel problemleri tanımlamak, modelleme ve çözme becerisi geliştirmek.

PÖÖ 5: Çalışma yaşamında barış, adalet ve düzeni sağlamak, bireysel ve toplu iş ilişkilerine ilişkin kuramsal ve hukuksal bilgilere sahip olmak ve sosyal diyaloğa katkıda bulunmak.

Menü