T.C.
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ

KALİTE KOMİSYONU DANIŞMA KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi

26.12.2025

Karar

 

Toplantı Sayısı

 

Toplantı Saati

14.00

Toplantı Günü

CUMA

Toplantı Yeri

ÇEVRİMİÇİ

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Kalite Komisyonu Danışma Kurulu, 26.12.2025 tarihinde, Cuma günü saat 14.00’da, çevrimiçi / online olarak, aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Prof. Dr. Oğuz KARADENİZ (PAÜ, İİBF, ÇEEİ Bölüm Başkanı ve Kalite Komisyonu Danışma Kurulu Başkanı olarak), Prof. Dr. Handan KUMAŞ (ÇEEİ Bölümü Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Türkmen Taşer AKBAŞ (ÇEEİ Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Çağla Ünlütürk Ulutaş (ÇEEİ Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Kamil Orhan (ÇEEİ Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Asiye Kamber KIVCI (ÇEEİ Bölümü Öğretim Üyesi), Sudenur İBİŞ (Öğrenci Temsilcisi), İlke Özün TIRPANCI (Yüksek Lisans Öğrenci Temsilcisi), Dr. Öğr. Üyesi Hasan ASLAN (Mezun Temsilcisi / Bartın Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Çağrı ÇELİKTAŞ (Kamu Kurumu Temsilcisi / İŞKUR Denizli İl Müdürü), Dr. Emin KURTCEBE (Meslek Odası Temsilcisi / Denizli SMMMO İdare Kurulu Müdürü), Mutlu SÖZGEN (Meslek Odası Temsilcisi / DTO Kalite Birimi Yetkilisi), Mehmet SAMUR (İşveren Temsilcisi / Donanım Teknoloji San. Tic. Ltd. Şti.), Şencan FELEK (İşveren Temsilcisi / Donanim Teknoloji San. Tic. Ltd. Şti.), Emin Mert TURGUT (Özel Sektör Yönetici Temsilcisi), Ahmet ELGÜMÜŞ (Özel Sektör Çalışan Temsilcisi), Ali Arda GÖK (İşveren Temsilcisi / Yavuzçehre Tekstil San. ve Tic. A.Ş.) katılımı ile toplam 17 (on yedi) kişi ile toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

GÜNDEM   MADDELERİ:

1) Pamukkale Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünün daha tanınır olması, daha bilinir olması ve çıktılarının gerçekten çalışma hayatına, insan kaynaklarına ve öğrencilerin istihdam edilebilirliklerine katkı sağlaması adına bölümden beklentileriniz nelerdir? Neler yapabiliriz? Bu konularında görüş ve önerilerin alınması / belirlenmesi.

2) Paydaşların, mevcut öğrencilerin staj yapması ya da bölümümüzden mezun olacakların istihdam edilebilirliğinin henüz öğrenciyken desteklenmesi noktasında neler yapılabileceği hakkında önerilerinin alınması.

KARARLAR:

Karar 1- Eski bir mezun öğrencimiz bazı önerilerde bulundu. Eğitim ve istihdam ilişkisini kurmak bizim için çok kıymetli. Öğrenciler son sınıfa kadar ne yapacakları hakkında çok bilgi sahibi olmayabiliyorlar. Belki birinci ya da ikinci sınıftan itibaren geleceklerine dair bir yönlendirme yapmakta fayda vardır. Örneğin özel sektörde insan kaynakları üzerine çalışma isteyen bir öğrenciyi danışman hocaları ilgili derse yönlendirebilir. Böylece seçmeli dersleri seçerken, kolay veya zor olduğu için değil de ne öğrenebilirim ve kariyerime nasıl bir katkısı olabilir diye düşünerek alabilirler. (Bunun için halihazırda Kariyer Planlama dersi ve 1. sınıflara Yetkinlik Bazlı bir test yürütmekteyiz.) Bunun için lisans öğrenci danışmanlarıyla öğrencilerin meslek tercihleri / kariyerleri ile seçecekleri derslerin içerikleri konusunda ve dolayısıyla eşleştirebilmeleri konusunda görüşmeleri için ve bilgilendirilmeleri için her dönemde bir kere toplanmaları önerilmiştir.

Karar 2- Lisans öğrencimiz de bazı katkılarda bulundu. Öğretim üyesi olan danışmanlar atandığı süre boyunca hatırlatıcı toplu mesajlar atarak öğrencilere yardımcı olabilir. Danışmanın önemi vurgulanmalı, öğrencilerle toplantı yapılabilir. Bu öneri ile ilgili olarak da yukarıda birinci maddede alınan kararın uygulanmasının yararlı olacağına karar verildi.

Karar 3- Bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Handan Kumaş da önerilerde bulundu. Tezler bir liste halinde firmalara gönderilebilir. Bunları yazan öğrencilerle yüz yüze toplantılar yapılabilir, tezler tanıtılıp bulguların paylaşımı desteklenebilir. Bu konuda bölümün faaliyetleri yanında akademik ürünlerin, paydaşlarla bilgi paylaşımı kapsamında daha sık ve daha geniş bir içerikle yapılması yönünde karar verildi.

Karar 4- Paydaşlarımızdan Çağrı Çeliktaş Denizli İŞKUR İl Genel Müdürü olarak, Gençlik Programlarında görev alan kişilerden 3. veya 4. sınıfta olanlar için Ticaret Odası, Sanayi Odası, Sendikalar gibi yerlerde eğitim veya tanıtımlar planlanabilir önerisinde bulundu. Bu konuda Denizli İŞKUR’a ücretsiz çalıştırılmak üzere gönüllü olanlar var ise stajyer olarak gönderilmesi kararlaştırılmıştır.

Karar 5- Paydaşlarımızdan İşveren Temsilcisi olarak, Mehmet Samur (LOGO Yazılım) da görüşlerini aktardı. Mezunların işe girmesinden de önemlisi işe tutundurma konusudur. Gerçekte öğrencileri nelerin beklediği anlatılmalıdır. İşten çıkışlar, ani kaoslar, işverenle çalışan arasındaki köprü konusunda gerekli dersler ve bilgiler verilebilir. İnsan Kaynaklarıyla ilgili olan Türkiye genelindeki LOGO bayileri kanalıyla istihdam yaratılabilir. Ayrıca LOGO Yazılımın bazı modüllerini ders kapsamında bölüme ulaştırabiliriz. Bu konuda işbirliği yapılması kararı verildi.

Karar 6- Paydaşlarımızdan özel sektör işveren / yönetici temsilcisi olarak, Emin Mert Turgut da önerilerde bulundu. En iyi İnsan Kaynakları yöneticisi problemi haber vermekten ziyade, yöneticiden yük alan ya da problemleri çözebilen kişidir. Üniversiteler teorik anlamda zenginken pratik anlamda desteklenmeye ihtiyaç duyabiliyor. Staj alanında DEGİAD (Denizli Genç İş insanları Derneği) olarak öğrencilerin gelişimlerine katkı için, staj gibi uygulamalarla, böyle bir destek verilmesi planlını önermiştir. Bu konuda da işbirliği yapılması yönünde karar alınmıştır.

Karar 7- Paydaşlarımızdan Mutlu Sözgen, deneyimli insan kaynakları uzmanlarıyla mentor buluşmaları yapılabilir şeklinde öneri getirmiştir. Gençlerle bir araya gelinip deneyim aktarımı yapılabilir. Bu doğrultuda ÇEKO Topluluğu etkinliği olarak yapılması planlanacaktır kararı alınmıştır.

Karar 8- Eski mezunumuz ve yeni yüksek lisans öğrencimiz Ahmet Elgümüş: Pratik tarafın desteklenmesi önemli ancak günümüz standartlarında dijitalleşme ve dönüşümün de düşünülmesi gerekiyor. CV konusunda standartlaşmış yetkinliklerden çıkıp fark yaratan yetkinliklerin benimsenmesi ve eğitimlere dahil edilmesi gerekir önerisinde bulunmuştur. Bu konuda örneğin yapay zeka eğitimleri ile öğrencilerin desteklenebileceği eğitim programları planlanmasına / düzenlenmesine karar verilmiştir.

Karar 9- Paydaşlarımızdan Ali Arda Gök de çalışma hayatında yaşanan bir takım sorunlara dikkat çekti. Meslekte tutundurmanın önemi kapsamında bir takım eğitim konularına değindi. Staj desteği hali hazırda veriyoruz ancak yeni mezun arkadaşlarda kuşak çatışmasıyla çok karşılaşıyoruz dedi. Bununla ilgili eğitimler kapsamında, mobbing, sessiz istifa, yaş ayrımcılığı gibi kavramları açıklanabilir önerisini getirdi. Bunlar gerçek hayata hazırlanmaları için önemli olabilir. Fakültemizde ÇEEİ Bölümü öğretim üyemiz Asiye KAMBER KIVCI yaş ayrımcılığı konularını da içeren bir dersi yürütmektedir.

Karar 10- Mali Müşavirler Odası Başkanı Emin Kurtcebe de katkılarda bulundu. Mali Müşavirler Odası olarak PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim desteği vermeye hazırız. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Danışmanlığı konusunda öğrencilerin kendini yetiştirmesi önemlidir önerisini getirdi. Kurtcebe’nin, “beyanname hazırlama eğitimi verebiliriz”, “sosyal güvenlik sigorta uygulamaları kapsamında muhtasar hizmet belgesi hazırlama eğitimi verebiliriz” ve “bu konulardaki eğitim için işbirliği yapabiliriz” önerisi desteklendi / onaylandı. Uygulamaya koymak üzere karar alındı.

Karar 11- Prof. Dr. Kamil Orhan: Denizli İnsan Kaynakları Platformu olarak İnsan Kaynakları profesyonelleriyle bir zirve düzenleme çalışması hazırlığındayız. Firma imajına katkısı konusunda önemli bir proje olacaktır. Bu konuda hem öğrencilerimizin hem de mezunlarımızın desteklenmesi sağlanmış olacaktır dedi. Orhan’ın bu konudaki faaliyetlerinin desteklenmesi kararı alındı.

Karar 12- Yüksek lisans öğrencimiz de Handan hocamızın dediklerini desteklemiştir. Tezlerimizin ve akademik çalışmalarımızın şirketler ile paylaşılması, bulguların aktarılması çok kıymetli olurdu karşılıklı işbirliğinin artırılması bakımından görüşü paylaşıldı. Gelecekte bu yönde atılacak adımların ve uygulamaların desteklenmesi kararı alındı.

Aşağıda Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Kalite Komisyonu Danışma Kurulu üyelerinin listesi, iletişim bilgileri ve çevrimiçi / online toplantıya katılım durumları çizelge ile gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T.C.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ

AKADEMİK ALT BİRİM KALİTE KOMİSYONU DANIŞMA KURULU ÜYELERİ

 

2025 Yılı Üyeleri

İletişim Bilgileri

İmza

1

Başkan: Prof. Dr. Oğuz KARADENİZ

(Öğretim Elemanı)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., oguzk@pau.edu.tr

Çevrimiçi

2

Üye: Prof. Dr. Handan KUMAŞ

(Öğretim Elemanı)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., hkumas@pau.edu.tr

Çevrimiçi

3

Üye: Doç. Dr. Türkmen Taşer AKBAŞ

(Öğretim Elemanı)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., takbas@pau.edu.tr

Çevrimiçi

4

Üye: Prof. Dr. Kamil ORHAN

(Öğretim Elemanı)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., korhan@pau.edu.tr

Çevrimiçi

5

Üye: Prof. Dr. Çağla ÜNLÜTÜRK ULUTAŞ

(Öğretim Elemanı)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., culutas@pau.edu.tr

Çevrimiçi

6

Üye: Dr. Öğr. Üyesi Asiye KAMBER KIVCI

(Öğretim Elemanı)

 PAU, İİBF, ÇEEİ BL., akamber@pau.edu.tr

Çevrimiçi

7

Üye: Sudenur İBİŞ

Öğrenci Temsilcisi

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., Lisans Öğrencimiz

Çevrimiçi

8

Üye: İlke Özün TIRPANCI

Yüksek Lisans Öğrenci Temsilci

 

PAU, SBE, ÇEEİ PRG., Yüksek L. Öğr.

Çevrimiçi

9

Üye: Dr. Emin KURTCEBE

Meslek Odası Temsilcisi (SMMMO)

 

SMMMO Denizli İdare Kurulu Müdürü

Çevrimiçi

10

Üye: Mutlu SÖZGEN

Meslek Odası Temsilcisi / (Denizli Tic. O.)

 

Denizli Ticaret Odası, Kalite Birimi Md.

Çevrimiçi

11

Üye: Dr. Sezgi AKBAŞ

Meslek Odası Temsilcisi / (Denizli San. O.)

 

Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri

YOK

12

Üye: Feyza DAĞDELEN

Mezun Temsilcisi / (Yüksek Lisans Öğr.)

 

PAU, İİBF, ÇEEİ BL., (Mezunumuz)

YOK

13

Üye: Hasan ASLAN

Mezun Temsilcisi (Öğr. Gör. Dr.)

 

Bartın Üniversitesi Öğr. Üyesi (Mezunumuz)

Çevrimiçi

14

Üye: Çağrı ÇELİKTAŞ

Kamu Kurumu Temsilcisi / (İŞKUR İL MD.)

 

İŞKUR İl Müdürü

Çevrimiçi

15

Üye: Mehmet SAMUR / İşveren Temsilcisi / (Donanım Teknoloji Sanayi Ltd.Şti.)

 

Donanım Teknoloji San. Ltd. Şti

Çevrimiçi

16

Üye: Şencan Felek / İşveren Temsilcisi / (Donanım Teknoloji Sanayi Ltd.Şti.)

 

Donanım Teknoloji San. Ltd. Şti

Çevrimiçi

17

Üye: Ahmet YAVUZÇEHRE

Özel Sektör İşveren Temsilcisi (İşveren)

 

Yavuzçehre Tekstil San. Tic. A.Ş.

YOK

18

Üye: Ali Arda GÖK

Özel Sektör İşveren Temsilcisi (Temsilci)

 

Yavuzçehre Tekstil San. Tic. A.Ş.

Çevrimiçi

19

Üye: Emin Mert TURGUT

Özel Sektör Yönetici Temsilcisi (Yönetici)

 

Sümaş Tektsil San. Tic. A.Ş.

Çevrimiçi

20

Üye: Ahmet ELGÜMÜŞ

Özel Sektör Çalışanı Temsilcisi

 

Atateks

Çevrimiçi

21

Üye: Oğuz YAVUZ

Serbest Meslek Erbabı / (Yönetici)

 

Nissan Yavuzlar Plaza Yetkili Servisi

YOK

 

Toplam Katılımcı sayısı: 17 (On yedi) üye olmuştur. Mazeretli katılamayan sayısı: 4 (Dört) üyedir.

Menü