TURİZM FAKÜLTESİ 

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesinin temelini oluşturan Pamukkale Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2007 yılında kurulmuş, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Yüksekokul olarak ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu’nca 22/4/2013 tarihinde alınan karar neticesinde 16 Mayıs 2013 tarihinde Turizm Fakültesi’ne dönüştürülmüş ve fakülte olarak öğrenci almaya başlamıştır. 

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde; Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği  ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri bulunmaktadır.

Fakültemizde eğitim-öğretim süresi 4 yıl olup; ilk yıl bölümlerdeki dersler, çoğunlukla ortak müfredatla yürütülmektedir. İkinci yıldan itibaren ise her bölüm, kendi alanı ile ilgili teorik ve uygulamalı derslere yoğunlaşmaktadır. Meslek stajları ile birlikte, öğrenilen teorik bilgilerin uygulamaya geçirilmesi de sağlanmaktadır.

Fakültemiz 2018-2019 öğretim yılı itibariyle fakültemizde 857 öğrenci öğrenim görmektedir. Fakültemizde 2 Profesör, 5 Doçent, 6 Dr. Öğretim Üyesi, 8 Araştırma Görevlisi, 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 22 akademik personel görev yapmaktadır.

AMAÇLAR

Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu temel işletmecilik bilgileriyle donanmış, yönetim anlayış ve becerisine sahip, bilgi teknolojilerini kullanabilen, iletişim, yaratıcılık ve sentezleme yetenekleri gelişmiş, teorik ve pratik mesleki bilgiye sahip, toplumsal değerlere saygılı orta ve üst düzey yönetici adayları yetiştirmektir.

BÖLÜM VE PROGRAMLAR

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde;

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Turizm İşletmeciliği,
  • Turizm Rehberliği,
  • Rekreasyon Yönetimi bölümleri (henüz öğrenci almıyor) yer almaktadır.

Turizm Fakültesi bölümlerinin YKS öğrenci kabulünde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü SÖZ, Turizm Rehberliği Bölümü DİL ve Turizm İşletmeciliği Bölümü EA puan türlerinden öğrenci almaktadır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı ve Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı olma üzere iki tezli yüksek lisans programı bulunmaktadır.

DEĞİŞİM PROGRAMLARI VE ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

Turizm Fakültesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, 2016-2019 tarihleri arasında Turizm Rehberliği bölümü için 29 Erasmus+ ve 3 adet KA107 anlaşması; Turizm İşletmeciliği bölümü için 24 Erasmus+ ve 1 adet KA 107 anlaşması; Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için 12 Erasmus+ anlaşması gerçekleştirmiştir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde Turizm Rehberliği bölümünden 29, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 10 ve Turizm İşletmeciliği bölümünden 9 öğrenci Erasmus+ anlaşmaları ile yurtdışına gitmeye hak kazanmışlardır.

Pamukkale Üniversitesinde yılın en çok Erasmus+ anlaşmasını yapan, diğer taraftan hareketliliğe katılan öğrencileri ile toplam öğrenci sayısına oranla yurtdışına en fazla öğrenci gönderen birimi Turizm Fakültesi olmuştur.

ARAŞTIRMA ve ETKİNLİKLER

Fakülte bünyesinde Avrupa Birliği ve Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen araştırma ve geliştirime projeleri yürütülmektedir. Bu projelerden bazıları, ERASMUS+ Projesi olarak Safeguarding Intangible and Cultural Values and Heritage, BAP projeleri olarak, Denizli Turizm Rotaları ve Denizli Yöresel Mutfak Öğelerinin belirlenmesidir. Turizm Fakültesi öğretim üyeleri alanları ile ilgili araştırmalar üretmekte bunları ulusal ve uluslararası dergi ve konferanslarda paylaşmaktadır. 

Fakültemizde çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik düzenlenmektedir.  Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kariyer günleri, yöresel gastronomi festivali ve alan dersleri kapsamında çok sayıda teknik gezi bulunmaktadır.

MEZUNLARIMIZ

Turizm Fakültesi lisans mezunlarının çoğunluğu özel sektörde orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam edilmektedir. Girişimciliğin desteklendiği fakültemizde kendi işini kuran mezunlarımız da bulunmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin bir kısmı ise öğretmen olarak çalışmaktadır. Turizm Rehberliği mezunlarımızı bağımsız turist rehberi, Seyahat acentasına bağlı turist rehberi, seyahat acentası yöneticisi olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca başarılı ve yatkın öğrencilerimiz için akademik kariyer imkânı bulunmaktadır. 

Turizm Fakültesi tanıtım sunusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Turizm Fakültesi tanıtım broşürüne buradan ulaşabilirsiniz. 

Pamukkale Üniversitesi ve Turizm Fakültesi oryantasyon sunusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Denizli tanıtım broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.