ASLANİNİ: Dodurgalar kasabamıza 2 km kadar mesafede ve Dodurgalar dağ yolunun 200 m kadar üst yamacında yer almaktadır. Girişi sarp ve kayalık olup, 65 cm çapında bir delikten içeri girilebilmektedir.
KAPUZ DERESİ MAĞARASI: Gölcük kasabamızın sınırları içinde, Göldağı Kapuz Deresi Vadisi'ndeki dik kayalıklardadır. Günümüzde mağaraya dağcılık teknikleriyle ulaşılması mümkündür. Mağaranın önündeki dereden akan şelale ve akarsu kaynağı Çameli İlçesi Yaylapınar Köyü'nden çıkmaktadır.
Mağara girişinin antik dönemde kemerli duvarlarla kapatıldığı kalıntılardan anlaşılmaktadır. Mağara Roma ve Bizans dönemlerinde kullanılmış olmalıdır. Arkeolojik niteliği bakımından yöredeki nadir mağaralardandır.
KELOĞLAN MAĞARASI: Acıpayam ilçesinin 20 km güneydoğusunda bulunan Dodurgalar Kasabasının 6 km.- batısındaki Malı Dağı'nın doğu yamacında yer alır. Denizli-Antalya yolu hemen yakınından geçer. Mağara, Denizli-Antalya yoluna 2 km mesafededir. Yol çalışmaları tamamlanarak asfalt yol ile mağaranın girişine kadar araçlarla gidilebilmesi sağlanmıştır.
Mağara 1110 mETRE rakımdadır. Dar bir girişten sonra uzun bir salon şeklinde uzanan 145 metre uzunluğunda fosil bir mağaradır. Mağaranın bol çatlaklı yapısı nedeniyle karstlaşmaya son derece uygun, Jura-krtase kireç taşları içinde gelişen mağara birçok damlataş sütunları ile birbirine geçen çok sayıda adacığa ayrıldığından girintili çıkıntılı bir yapıya sahiptir. Hemen hemen yatay gelişen mağaranın girişi 70 cm kadar yükseklikte olup; ilerledikçe 5-6 metreye kadar yükselir. İlerisi çatlaklar boyunca gelişmiş damlataşlar (sarkıt, dikit, sütun duvar ve örtü damlataşları) ile kaplıdır. Damlataş sütunları ile küçük odacıklara bölünmüş, tek bir salondan meydana gelen mağara; nemli ve ılık bir havaya sahiptir. Haziran 1998'de dışarıda 32 C derece sıcaklık %65 mutlak nem varken, mağaranın girişinde 17 C derece sıcaklık %78 nem, salon başlangıcında 16 C derece sıcaklı %84 nem ve son bölümde 15 C derece sıcaklı %89 nem belirlenmiştir. Mağarada herhangi bir gaz yada rüzgar hareketi görülmemiştir.
Acıpayam Ovası'na hakim bir noktada bulunan Keloğlan Mağarası'nın içi, görünümleri son derece güzel damlataşlarla kaplıdır. Sarkıt, dikit, sütun ve örtü damlataşlarından meydana gelen şekiller, mağarayı adeta damlataş ormanına dönüştürmüştür.