Matematik Eğitimi Topluluğu tarafından, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında desteklenen Matematik Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Ahmet Cömert ve Gökçe Gürcan öğretmenlerin rehberliğinde “Düşünce Algoritması” atölyesi gerçekleştirildi.
Ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve öğretmen adaylarını bir araya getiren atölyede, akıl ve zekâ oyunları aracılığıyla stratejik düşünme, problem çözme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler yürütüldü.
Katılımcılar, farklı oyun ve uygulamalar aracılığıyla olası hamleleri değerlendirme, alternatif çözüm yolları üretme ve planlama becerilerini kullanma fırsatı buldu. Atölye süresince öğrenciler hem bireysel hem de iş birliğine dayalı çalışmalarla mantıksal akıl yürütme süreçlerini deneyimledi.
Matematiksel düşünmenin eğlenceli ve uygulamalı yönlerini ön plana çıkaran etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisi ve aktif katılımıyla gerçekleştirildi.
Matematik Festivali kapsamında düzenlenen “Düşünce Algoritması” atölyesine katkı sunan Ahmet Cömert ve Gökçe Gürcan öğretmenlere teşekkür ederiz.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)

.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
