Haluk Memili ile "Bir Problem mi Var?" Söyleşisi Gerçekleştirildi!

Seminer

17 Ekim 2025 - 26 Ekim 2025

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu

Sahne Alanlar: Haluk Memili

Pisagor Okulu ve Nesin Matematik Köyü’ndeki çalışmalarıyla tanınan matematik eğitimcisi Haluk Memili, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Topluluğu’nun konuğu oldu. Etkinlikte, “Neden matematik öğreniyoruz?” sorusu etrafında problem çözmenin eğlenceli, düşündürücü ve hayatla iç içe yönleri tartışıldı.

 

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Matematik Eğitimi Topluluğu, alanın önde gelen isimlerinden Haluk Memili’yi ağırladı. Pisagor Okulu ve Nesin Matematik Köyü’ndeki eğitim ve atölye deneyimleriyle geniş bir etki alanına sahip olan Memili, öğrenciler ve öğretmen adaylarıyla buluşmasında matematiğin yalnızca “doğru cevaba ulaşma” süreci değil; aynı zamanda merak, keşif ve akıl yürütmeyi besleyen bir düşünme kültürü olduğunu vurguladı.

Söyleşinin odak noktasını oluşturan “Neden matematik öğreniyoruz?” sorusu, katılımcıların kendi öğrenme deneyimlerini yeniden düşünmelerine kapı araladı.

Topluluğumuzun düzenlediği bu buluşma, öğretmen adaylarının öğrenci merkezli ve etkileşimli öğrenme ortamları tasarlamalarına katkı sağlayan bir zemin sundu. Etkinlik sonunda, bölüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, Memili’ye değerli paylaşımları için teşekkür ederek ilerleyen dönemde atölye ve uygulama temelli yeni etkinliklerde yeniden bir araya gelme temennisinde bulundu.

 

Menü