pausem eğitim şablonu

24 saat
FİKRİ ve SINAİ HAKLAR HUKUKU

Eğitim Hakkında Ayrıntılı Bilgiler

⦁ Eğitim saati toplamda 24 Saat Hibrit.
⦁ Teorik Eğitim 16 Saat (Online)
⦁ Uygulama Eğitimi 8 Saat (Yüz yüze)
⦁ Eğitimlerimizin teorik dersleri Online olarak ARASİS üzerinden, Uygulama dersleri Yüz yüze PAÜSEM’de yapılmaktadır.
⦁ Talep olması hâlinde başka eğitim grupları da planlanacaktır.
⦁ Her grup için toplam katılımcı sayısı en fazla 30 kişidir. Eğitim kontenjanı belirlenirken adayların başvuru sırası dikkate alınmaktadır. Eğitimin açıldığı tarihlerde kontenjanda yer kalmaması durumunda başvurusu bulunan adaylar bir sonraki eğitimde bilgilendirilecek ve kabul edilecektir.
⦁ Eğitimde katılım belgesi verilecektir.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

⦁ Eğitime https://egitim.arasis.net/ linki üzerinden giriş yapabilirsiniz.
⦁ Eğitimler, mobil cihazlardan erişime kapalıdır.
⦁ Derse katılım esnasında kamerası bulunan cihazlardan giriş yapılması gerekmektedir.
⦁ Derslere katılımı Google Chrome web tarayıcısı üzerinden sağlamanız gerekmektedir.
⦁ Tercihen Windows işletim sistemi kullanılmalıdır.
⦁ Derse katılım esnasında kameranız açık olmalıdır. Yüzünüzün kamerada net bir şekilde göründüğünden emin olunuz. Sistem üzerinden yüz tanıması yapılmaktadır. Kameranızın kapalı olduğu süre boyunca devamsız sayılacaksınız.
⦁ Ders esnasında sistem tarafından sizlere yönlendirilen “Dersi takip ediyor musunuz?” sorusuna 45 saniye içerisinde cevap vermeniz gerekmektedir.
⦁ Ders esnasında pencereyi küçültemez ve farklı bir sekme açamazsınız. Yapılması halinde sistem tarafından sizlere 60 saniyelik geri dönüş süresi tanınacaktır.
⦁ Ders esnasında bilgisayarınızda farklı bir işlem yapmanız halinde, sistem tarafından sizlere 60 saniyelik geri dönüş süresi tanınacaktır.
⦁ Dersten çıkarılmanız halinde tekrar “Derse Katıl” butonuna tıklayarak derse katılabilirsiniz.
⦁ Eğitmen dersi bitiş saatinden önce sonlandırması durumunda “Derse Katıl” butonu bitiş saatine kadar açık kalacaktır.
⦁ Eğitmenler tarafından derse ara verilmesi halinde, eğitmen dersi sonlandırmamış ise katılımcılara “Dersi takip ediyor musunuz?” uyarısı görüntülenmeye devam edecektir.

Eğitim Süreci

Eğitim Şekli Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından Hibrit olarak belirlenmiştir. Teorik Eğitim Online, Uygulama Eğitimi ise Yüz yüze yapılacaktır.
16 saatlik teorik eğitim online olarak Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın arasis.net web sitesi üzerinden yapılacak.
8 saatlik (1 gün) uygulama eğitimi ise Yüz Yüze olarak uygulama eğitmeni tarafından yapılacaktır.
Online eğitim giriş bilgileriniz size bildirilecektir.
Eğitime giriş yapılabilmesi için kamera için izin verilmesi, aktif ve açık olması gerekmektedir.
Eğitim Süresince kameranın açık olması gerekmektedir.
Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 oranını aşan durumlarda katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır.
Online eğitimlerde sistem üzerinden otomatik olarak yoklama yapılacak ve katılımcıların derse katılım durumu buna göre belirlenecektir.

Eğitim Hakkında Açıklama

Fikri ürünler, ait oldukları toplumu geliştirmekle kalmayıp, ülkeler arasında yayılarak tüm insanlığa ulaşırlar. İnsan yaratıcılığı sonucunda oluşan fikri ürünler, uygarlığın gelişmesinin yegâne koşuludur. Ancak günümüzün teknolojik olanakları sayesinde artık belli bir sınıra hapsolmayan bu ürünlerden yararlanmanın, fikri emek ve çaba sahibinin maddi ve manevi haklarına zarar vermeden gerçekleşmesi gerekir.
Bu nedenle medeni toplum gerek fikri haklar alanında eser sahiplerinin haklarını korumak, gerek sınai haklar alanında patentlerin yanı sıra, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, entegre devre topografyaları ve yeni bitki çeşitlerinden oluşan sınai mülkiyet haklarını korumak konusunda etkin politikalar benimseme konusu üzerinde hassasiyetle durmaktadır.
Türkiye Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Arabuluculuk Uzmanlık Alanlarını Belirleme Komisyonu, Fikri mülkiyet hukuku konusunu uzmanlık alanı olarak belirlemiştir.
**Fikri Mülkiyet Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi süresince belgeye dayanan ya da eğitim kurumlarınca kabul edilebilen haklı bir mazeret olmadığı müddetçe verilen ders ve çalışmalara katılım zorunludur. Bu yüzden katılım belgesine hak kazanmak için eğitimde devamlılık şartı bulunmaktadır. Derslerin 1/12’sine veya daha fazlasına katılmayan katılımcılara katılım belgesi düzenlenmeyecektir.
Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığınca aynı anda birden fazla alt uzmanlık alanında eğitime onay verilebilmektedir. Katılımcılar başvurduğu eğitim programı ile süresi önemli olmaksızın aynı zaman diliminde bir başka eğitim programına katılım sağlayamazlar..**
Katılımcılardan bu ayrıntıyı dikkate almasını ve Uzmanlıklara o şekilde başvurmasını önemle rica ederiz.

Eğitimin Kapsamı
Eğitimin kapsamı, Adalet Bakanlığı’nın Fikri Mülkiyet Hukuku alanı için yayınlamış olduğu eğitim kitabı içeriği ile belirlenmiştir.

Eğitimin İçeriği
⦁ Fikri Haklar
⦁ Marka Hukuku
⦁ Coğrafi İşaretler ve Geleneksel Ürün Adları
⦁ Tasarım Hukuku
⦁ Patent ve Faydalı Model Hukuku
⦁ Sınai Mülkiyet Haklarıyla İlgili Ortak Hükümler

Eğitmenler
TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından özgeçmişleri akredite edilmiş öğretim üyeleri ve uygulamacılar tarafından verilmektedir.

Eğitime Kimler Başvurabilir?
Bu eğitim programına Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından tutulan arabuluculuk siciline kayıt yaptırmış arabulucular başvurabilmektedir.
Program Takvimi

Eğitmen

Ücret Bilgisi

2500 ₺