<Nisan 2021>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör

2020/2021 Güz Yarıyılı Lisans Tezleri Uygulama Esasları

- Tez yapacak öğrencilerin, Lisasn Tezi derlerinden birine(Lisans Tezi I ve Lisans Tezi II) kayıtlı olması zorunludur. Tez dersine kayıtlı olmayan bir öğrenci ile grup oluşturulamaz ve birlikte tez yapılamaz. Grup olarak tez yapacak öğrencilerin tercihen aynı derse kayıtlı olmaları gerekir.Farklı şubelere kayıtlı olabilirler.

- Öğrencilerin bir defa tez önerisi verdikten sonra, diğer dönemde mümkün olduğunca tezin konusunu değiştirmemeleri istenecektir. Tez önerileri 12 Mart 2021 tarihine kadar tez danışmanı hocalarına gönderilmelidir.

- 17 Mart 2021 Çarşamba günü dekanlık toplantı saatinde: öğrenciler maksimum 5 dakikalık ve 5 slaytı geçmeyecek şekilde tez önerilerini bölüm hocalarımıza online olarak sunacaklardır. Hocalarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi tez dersi alan öğrencilerin sayılarına göre gruplara bölerek, sunumlar gerçekleştirilecektir. Lisans tezi-II dersi alan ve daha önce tez önersi yapmamış (mühendislik tamamlama öğrencisidir, arkadaşı ile birlikte yapıyordur arkadaşı mezun olmuştur, erasmus/yaz okulu gibi farklı dönemlerde almış olabilir) olan öğrenciler varsa bu öğrenciler de aynı gün sunum yapacaktır.

- Vize notu yerine derslerin son haftasında  Tez-I  için 2 Haziran 2021 ve Tez-II için 4 Haziran 2021 tarihinde bölüm hocalarımıza sunum yapmaları, Final notu yerine ise, bölümümüzün Latex şablonunu kullanarak tezlerine ait Literatür kısmını yazılı bir şekilde tez danışmanı hocalarına teslim etmeleri(13 Haziran 2021) düşünülmüştür.

- Lisans Tezi dersi için hazırlanacak olan dokümanlarda  bölümümüzün Latex şablonu kullanılacaktır.

Dönem boyunca Tez takvimimiz ise şu şekildedir:

- 12 Mart 2021: Öğrencilerin tez öneri formlarını tez danışmanlarına göndermeleri (İmzalı bir şekilde)

- 17 Mart 2021: Öğrencilerin tez önerilerini Microsoft Teams üzerinden bölüm hocalarımıza sunmaları

- 2 Haziran 2021: Lisans Tezi -I dersi alan Öğrencilerin Vize notu yerine geçecek tez sunumu yapmaları

- 4 Haziran 2021: Lisans Tezi -II dersi alan Öğrencilerin Vize notu yerine geçecek tez sunumu yapmaları

- 13 Haziran 2021: Öğrencilerin final notu yerine geçecek olan tez dokümanlarını (Lisans Tezi-I için Giriş ve Literatür kısmı, Lisans Tezi-II için tez dokümanının tamamı) danışman hocalarına göndermeleri

Not: Son yıllarda katıldığımız Genç Beyinler Yeni Fikirler(GBYF) organizasyonu bu yıl sanal sunumlar şeklinde gerçekleştirilmiş ve kazananlara iyi derecede maddi ödül verilmiştir. 2021 yılı için de sunumların sanal gerçekleşme ihtimali olup, yarışmaya katılmanız faydalı olacaktır.

* Tez öneri formu, tez savunması ve tez yazım kuralları ile ilgili dökümanları ekteki sıkıştırılmış dosya içerisinde bulabilirsiniz.