2024/2025 Güz Yarıyılı Lisans Tezleri Uygulama Esasları

  • Tez yapacak öğrencilerin, Lisans Tezi derslerinden birine (Lisans Tezi-I ve Lisans Tezi-II) kayıtlı olması zorunludur. Tez dersine kayıtlı olmayan bir öğrenci ile grup oluşturulamaz ve birlikte tez yapılamaz. Grup olarak tez yapacak öğrenciler farklı şubelere kayıtlı olabilirler. Ancak farklı şubelere kayıt olan öğrenciler her iki danışman hocayı da bilgilendirmelidir.
  • Lisans Tezi-I ve Lisans Tezi-II dersleri aynı dönemde alınamaz.
  • Aşağıdaki öğrencilerin tez önerisi teslim etmesi zorunludur:
    • Lisans Tezi 1 dersini alanlar
    • Lisans Tezi 2 dersini alıp daha önce tez önerisi teslim etmeyenler(Mühendislik tamamlama, Erasmus vb.)
    • Tez konusunu değiştirenler
  • Öğrencilerin bir defa tez önerisi verdikten sonra, diğer dönemde mümkün olduğunca tezin konusunu değiştirmemeleri istenecektir.
  • Tez önerisi vermesi istenen öğrenciler öneri formlarını Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Programı Destekleme Programı kapsamında yer alan başvuru formunu(https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/2209-a/icerik-basvuru-formlari) doldurup, ilgili formları danışmanlarına EDS üzerinden(veya e-posta ile) aşağıda belirtilen tarihlerde göndermelidir. Başvuru formunda yer alan 4(Yaygın Etki) ve 5(Bütçe) bölümlerinin destekleme programına başvurmayı düşünmeyen öğrenciler tarafından doldurulmasına gerek yoktur. Başvuru formunun ekler kısmında yer alan Kaynaklar bölümünün, yapılacak tez çalışması için yapılan ön araştırmada kullanılan kaynaklarla, atıflara yer vererek, doldurulması gerekmektedir.
  • Tez dersleri güz dönemi/bahar döneminde alınabilir. Tez derslerinin Yaz okulunda alınması mümkün olmayacaktır. Öğrencilerimizin planlamalarını buna göre yapması önem arz etmektedir.


2024-2025 Güz Yarıyılı Lisans Tezi Sunum Takvimi

  • Lisans tezleri sunumlarınızı aşağıdaki takvime göre gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • Tez sunumunuz için 5 dakikalık(yaklaşık 5 sayfa) bir sunum hazırlamanız gerekmektedir. Sunum sürenizi aşmamaya dikkat ediniz.
  • Sunum için kişisel bilgisayarınızı ve dönüştürücü kablonuzu getiriniz. Sınıflara HDMI/VGA kablo getirilecektir.
  • Sunum sırasını jüriler belirleyecektir, ilgili jürideki diğer sunumları da dinlemeniz için sunum başlangıcında ilgili salonda bulunmanız beklenmektedir.


  Jüri Jüri Üyeleri
Zaman  Yer
Lisans Tezi 1
 Jüri 1

Prof. Dr. Serdar İPLİKÇİ

Prof. Dr. Sezai TOKAT

Prof. Dr. Tufan TURACI

3 Ocak 2025 09:00 - 12:00
 MUH A-K3-34
 Jüri 2

Dr. Öğr. Üyesi Elif HAYTAOĞLU

Dr. Öğr. Üyesi Fatmana ŞENÜRK

Arş. Gör. Dr. Mustafa TOSUN

3 Ocak 2025 14:00 - 17:00 MUH A-K2-44
 Jüri 3

Prof. Dr. Emre ÇOMAK

Dr. Öğr. Üyesi Alper UĞUR

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan UÇKAN

3 Ocak 2025 09:00 - 12:00
 MUH A-K3-40
 Jüri 4

Doç. Dr. Gürhan GÜNDÜZ

Doç. Dr. Meriç ÇETİN

Öğr. Gör. Şevket Umut ÇAKIR

3 Ocak 2025 14:00 - 17:00
 MUH A-K2-48
 Lisans Tezi 2
    2 Ocak 2025 14:30 - 16:00
Bilgisayar Mühendisliği Seminer Salonu

* Geçmiş dönemlerdeki öğrencilerimizden Faruk GÜRLESİN'in tezini, örnek tez olarak ekteki dosyalar içinde bulabilirsiniz

** Tez öneri formu, tez savunması ve tez yazım kuralları ile ilgili dokümanları ekteki sıkıştırılmış dosya içerisinde bulabilirsiniz.

Menü