Güncellenme Tarihi: 21 Eylül 2021

COVID POZİTİF-COVID TEMASLI OLUNMASI DURUMUNDA NE YAPILMALI?

Sevgili Öğrenciler,

Covid testinizin pozitif çıkması veya Covid temaslı olmanız durumunda, öncelikle telefonunuza Sağlık Bakanlığı’ndan veya İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir SMS gelmektedir. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde filyasyon görevinde olan bir hekim sizi arayarak iletişime geçmektedir. Covid pozitif iseniz; kimlerle temasa geçtiğiniz, maskeli olup olmadığınız, aranızda ne kadar mesafe bulunduğu, ortamın açık hava mı kapalı alan mı olduğu gibi sorular, Covid temaslı iseniz; maskeli olup olmadığınız, aşılı olup olmadığınız, kaç aşı olduğunuz, aşıdan sonra geçen zaman, ortamın açık hava mı kapalı alan mı olduğu gibi sorular filyasyonda görevli hekim tarafından size yöneltilmektedir. Tüm bu sorulara doğru şekilde cevap veriniz. Sizi arayan hekime, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olduğunuzu, 4. ve 5. sınıfsanız hasta tedavi ettiğinizi mutlaka belirtiniz. Covidseniz kaç gün karantinada (izolasyonda) kalacağınız, Covid temaslı iseniz izolasyonda kalıp kalmamanız gerektiği, kalacaksanız kaç gün kalmanız gerektiği, izolasyon sonunda PCR testi gerekliliği gibi konular Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli güncellenen algoritmalardır. Bu nedenle, böyle bir durum yaşadığınızda, ne yapacağınıza karar verecek olan filyasyon ekibi olacaktır. Dekanlık veya hocaların bu konuda bir yetkisi bulunmamaktadır.

Hiç kimsenin olmamasını ümit ediyoruz, ancak eğer olursa ve izolasyonda kalmanız gerekiyor ise; hozbey@pau.edu.tr mail adresine, pozitif veya temaslı olduğunuzu gösterir belgeler ile birlikte durumunuzu anlatan bir mail atınız. Hastalığı hafif geçiriyor iseniz uzaktan eğitim ile aldığınız derslere katılmaya devam edebilirsiniz, izleyemeyecek durumda iseniz kayıtları sonradan izleyebilirsiniz. Yüz yüze eğitim ile verilen teorik derslere katılamayacağınızı veya katılmadığınızı mutlaka ilgili dersin hocasına mail atarak (pozitif veya temaslı olduğunuzu gösterir belgeler ile birlikte) bildiriniz. Bu derslerin, yalnızca ders öncesi yüklenen kayıtlarını izlemiş olacaksınız. Preklinik, Fantom ve Klinik Uygulamalara katılamayacağınızı mail yolu ile veya sınıf/grup temsilciniz aracılığıyla mutlaka dersin sorumlu hocası ve Anabilim Dalı Başkanına gecikmeden iletiniz. Bu dersleri, çoğunlukla gruplar halinde aldığınız ve masa/fantom/ünitleri paylaşımlı kullandığınız için hocalarınız eğer mümkünse bazı düzenlemeler yapmaya çalışacaktır.

Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesi Madde 15-(5)b) uyarınca ‘Öğrencinin devamsızlığının hesaplanmasında, görevli-izinli olması dışında, bu maddede tanımlanan sağlık raporu dahil hiçbir mazeret dikkate alınmaz.’ hükmüne istinaden, özellikle de Preklinik, Fantom ve Klinik Uygulamalar için, hastalık durumları dışında devamsızlıklarınızı kullanmamanızı öneririz.