BEKİLLİ

Bekilli nüfusu 2020 yılına göre 6.660. Bu nüfus, 3.183 erkek ve 3.477 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %47,79 erkek, %52,21 kadındır( 2020 , https://www.nufusu.com/).
Üzümü ve Pekmezi ile meşhurdur. Dionysos Antik kenti buradadır. Bekilli de ilk yerleşmenin ne zaman olduğu tam bilinmemekle birlikte 1211 ile 1243 yılları arasında yerleşmelerin olduğuna dair kuvvetli işaretler bulunmaktadır. Anadolu tarihine bakıldığında, Bekilli ve çevresinde sırasıyla Hititlerin, Frigyalıların, Lidyalıların, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlıların hakimiyet kurdukları görülür. Kurtuluş Savaşı sırasında ilçenin bir bölümü Yunanlılarca işgal edilmişse de Büyük Taarruzla birlikte 31 Ağustos gecesi bölgemizden çekilerek Uşak'a doğru gerilemiştir.
İlçe Osmanlılar zamanında, ilk zamanlar Afyonkarahisar Sancağına bağlı bir köy iken, 1884 yılında İzmir İli’ne; daha sonra da Denizli’ye bağlanmıştır. 1910 yılında Bucak olarak uzun süre Çal ilçesine bağlı kalmış, 1987 tarihinde çıkartılan 3392 sayılı Kanun ile de ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Bekilli'ye bağlı toplam 1 belde ve 11 köy vardır
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bekilli
Ulaşım
Bekilli ilçesi Denizli merkeze 90 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım yeni ve eski garajdan tek vasıtayla sağlanmaktadır. Sabah 7’den akşam 8’e kadar ortalama her 45 dakikada bir araç kalkmaktadır.
Haritayı görmek için buraya tıklayın.
Konaklama
Öğrencilerimizin konaklaması için okulumuzun bitişiğinde Kredi Yurtlar Kurumu’nun (0258 791 28 11) yurdu yer almaktadır. Bütün konaklama yerleri okulumuza yürüme mesafesindedir.
Yeme-İçme
Yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde okulumuz yemekhanesinde öğle yemeği yenebilmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurdunda kalan öğrenciler için yurdun kantininde sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri çıkmaktadır. Bunların dışında özel restoran ve pek çok pide salonu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin vakit geçirmesi için futbol sahası, park, pastane ve pek çok sayıda kafe de bulunmaktadır.