STAJLARA YÖNELİK DUYURU
STAJ BAŞVURU EVRAKLARININ TESLİM TARİHİ VE YERİ
Staj başvuru evraklarının staj yapılacak kurum/kuruluştaki yetkili kişi tarafından onayından sonra program staj danışmanına imzalatılması ve staja başlamadan en geç 10 gün öncesinde Tavas Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri’ne teslim edilmesi gerekmektedir.
STAJ BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ VE SÜRESİ
Yüksekokulumuz programlarından Organik Tarım Programı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nda öğrenim gören öğrencilerimiz stajlarını yaz döneminde* 30 iş günü olarak, Aşçılık Programı’nda öğrenim gören öğrencilerimiz stajlarını yaz döneminde* 60 iş günü olarak yapacaklardır. Stajın süresinin tek parçada tamamlanması önemlidir ve tercih sebebidir. Ancak zorunluluk olması durumunda ve ilgili program staj koordinatörü tarafından da onaylanması koşuluyla staj, en fazla iki eş parçaya bölünerek de yapılabilir (Örneğin 2x15 iş günü=30 iş günü gibi).
*Yaz dönemi, bahar döneminin bitmesi ile yeni eğitim-öğretim yılının güz döneminin başlaması arasındaki dönemi ifade etmektedir.
STAJ DEFTERİNİN YÜKSEKOKULUMUZA TESLİM TARİHİ
Staj defterlerinin, imza ve kaşeleri eksiksiz bir şekilde staj bitiminden sonraki 15 gün içinde Tavas Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.
KABUL EDİLEN STAJ YERLERİ
Aşçılık Programı
Aşçılık Programı’nın staj yapacak öğrencileri aşağıdaki kurallara göre staj yeri belirleyebilir:
- Otellerde,
- Tatil köylerinde,
- Restoran ve lokantalarda staj yapabilirler.
- Otel veya tatil köyünde staj yapacak öğrencilerin, staj yapacağı işletmenin en az dört veya üstü yıldızlı olduğuna dair belge getirmeleri gerekmektedir.
- Lokanta veya restoranda staj yapacak öğrencilerin, staj yapacağı işletmenin 1. (birinci) sınıf turizm işletmesi olduğuna dair belge getirmeleri gerekmektedir.
Bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.
Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programları
Organik Tarım Programı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı’nın staj yapacak öğrencileri aşağıdaki kurallara göre staj yeri belirleyebilir:
- Fide ve fidan üretimi yapan işletmelerde,
- Seralarda,
- Sabun, krem, vb. bakım ürünleri üretimi yapan kozmetik işletmelerinde (sadece Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri için geçerlidir.),
- Botanik bahçelerinde,
- Belediyelere ait tıbbi ve ıtri bitkiler merkezlerinde,
- Toprak ve yaprak analizi yapan kurum ve kuruluşlara ait laboratuvarlarda,
- Üniversitelere bağlı araştırma laboratuvarları veya araştırma ve uygulama alanlarında,
- Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı araştırma enstitülerinde staj yapabilirler.
Bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Programı
İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nın staj yapacak öğrencileri aşağıdaki kurallara göre staj yeri belirleyebilir:
- İş Güvenliği Uzmanı olan maden, inşaat ve makine işleri, otomotiv üretimi, yapı işleri (kanal, tünel, kanalizasyon vb.), bina işleri, teknik işler, elektrik işleri ve bu gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde,
- Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nde (OSGB) staj yapabilirler.
Bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.
ÖNEMLİ NOT: Staj işlemleri ile ilgili olarak staj yapacak tüm öğrencilerimizin, aşağıdaki "Ekli Belgeler" bölümünde yer alan yönetmelik ve staj iş akış şeması dosyalarını dikkatle okuyup incelemesi önerilmektedir.
Staj sözleşmesi ve Devlet Katkısı Formu, aşağıda ekli belgelerde yer almaktadır.
TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ KOORDİNATÖRLÜĞÜ