KAYIT

S: Üniversitenize YKS/YKS Ek Yerleştirme/Dikey Geçiş/Dikey Geçiş Ek Yerleştirme/ Lisans Tamamlama ile kayıt hakkı kazandım. Kayıt tarihleri ve kayıtta getirmem gereken belgeler nelerdir?

C: Üniversitemiz akademik birimlerine yerleştirilenlerin kayıt tarihleri, yerleri ve kayıt için istenen belge ve bilgiler ile işlem süreçleri Üniversitemiz internet sayfasındaki duyurulardan öğrenilebilir.

S: YKS/YKS Ek Yerleştirme ile yerleştim. e-Devletten Üniversitenize kayıt yaptırdım. Herhangi bir evrak getirmeme gerek var mı?

C: e-Devletten kayıt yapan bir öğrencinin herhangi bir belge getirmesine gerek yoktur. (Tıp Fakültesi öğrencileri hariç)

e-Devletten kayıt yapan öğrencinin kayıt yaptığına dair e-Devletten çıktı alması yararına olacaktır.

S: Yeni kayıt işlemlerini şahsen yapmak zorunda mıyım?

C: Kesin kaydını e-Devlet üzerinden yapan öğrencilerin şahsen başvuru yapmaları gerekmemektedir. (Tıp Fakültesi hariç) e-Devletten kayıt yapamayan öğrencilerin, kayıt için istenen belgeler ile birlikte, belirlenen kayıt tarihlerini dikkate alıp, şahsen veya kanuni temsilcisi (vasi)/noter vasıtasıyla vekil tayin edilen kişi aracılığı ile başvuru yaparak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Belirlenen kayıt tarihlerinde başvurmayanların yaşayacakları sorun ve zaman kaybından kendileri sorumludur.

KAYIT YENİLEME (DERS KAYIT) İŞLEMLERİ

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) ne demektir?

C: Kayıt yenileme (ders kayıt), Üniversitemiz bünyesinde yürütülen önlisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen süreler içinde (katkı payı/öğrenim ücreti ödemesi gerekenlerin ödeme yapması şartıyla) ders alma işlemini tamamlaması suretiyle gerçekleşen işlemdir.

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri hangi tarihlerde yapılıyor?

C: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri her yarıyılın başlamasından önce akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır ve Üniversitemiz internet sayfasında duyurulur.

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemlerimi okula gelmeden yapabilir miyim?

C: Evet, kayıt yenileme (ders kayıt) işlemlerini okula gelmeden Pusula Bilgi Sistemi>Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile yapabilirsiniz.

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemlerinde sorumluluk kime aittir?

C: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemlerinin tamamından öğrenci sorumludur.

S: Güz veya bahar yarıyıllarından birinde veya her ikisinde kayıt yenileme (ders kayıt) yaptırmayan bir öğrenci, bir sonraki yarıyıl ders kaydı yaptırabilir mi?

C: Güz veya bahar yarıyıllarından birinde veya her ikisinde kayıt yenileme (ders kayıt) yaptırmayan bir öğrenci, bir sonraki yarıyıl ders kaydı yaptırabilir

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi sadece harç yatırmaktan mı ibarettir?

C: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi, ödeme istisnası olanlar hariç olmak üzere, katkı payı/öğrenim ücretini belirlenen tarihler arasında ilgili bankaya yatırmak ve sistemden ders kaydı yapmaktır. Ayrıca, ekle-sil-onayla haftasında danışman hoca ile kayıt olunan dersleri son kez kontrol edip onay vermektir. (Yönetmelikte ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Kayıt yenileme döneminde dersi olmayan öğrenci öğrencilik haklarından yararlanmak istiyorsa harcını (tanımlanmış ise) yatırıp öğrenci bilgi sistemine ders kaydı yapmadan giriş çıkış yapması gerekmektedir.)

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işleminde, dersler arasında öncelik var mıdır?

C:Pamukkale Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin Kredi yükü ve ders seçimi başlıklı 18 inci maddesi 4 üncü fıkrasında “Bu kredi sınırları içerisinde, 19’uncu maddede tanımlanan esaslar çerçevesinde ve aşağıdaki sıralamaya göre öğrenci derslere kayıt olur:

a) Öğrencinin bulunduğu yarıyıldan önceki yarıyıllara ait derslerden alıp da başarısız olduğu dersler,

b) Öğrencinin bulunduğu yarıyıldan önceki yarıyıllara ait daha önce almadığı dersler,

c) Öğrencinin bulunduğu yarıyıla ait derslerden alıp da başarısız olduğu dersler,

ç) Öğrencinin bulunduğu yarıyıla ait daha önce almadığı dersler,

d) Öğrencinin bulunduğu yarıyılın üst yarıyılına ait derslerden alıp da başarısız olduğu dersler,

e) Öğrencinin bulunduğu yarıyılın üst yarıyıllarına ait daha önce almadığı dersler.

 denilmekte olup kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri  buna göre yapılmalıdır.

 

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi tarihlerini kaçırırsam ne olur?

C: Akademik takvimde belirtilen tarihler içerisinde kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrenci, o yarıyıldaki derslere devam edemez, sınavlara giremez, diğer öğrencilik haklarından yararlanamaz.

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi yapamayan öğrenci mazeretli kayıt hakkını kaç defa kullanabilir?

C: Mazeretleri dolayısıyla kayıt yenileme işlemi yapamayan ancak, mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrenciler, kayıt yenileme (ders kayıt) işlemini ekle-sil-onayla tarihlerinde yaptırabilir. Mazeretli kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi, eğitim-öğretim süresi içinde en fazla iki defa yapılabilir. Öğrencinin mazeretli kayıt yenileme (ders kayıt) işlemi için Pusula Bilgi Sistemi üzerinden ekle-sil-onayla tarihlerinin ilk üç iş günü içinde başvurması gerekmektedir.

S: Kayıt yenileme (ders kayıt) işlemini yapmazsam kaydım silinir mi?

C: Hayır, kaydınız silinmez. Ancak kayıt yenileme yapmadığınız sürede öğrencilik haklarından faydalanamazsınız. Kayıt yenilemediğiniz yarıyıl, öğrenim sürenizden sayılır.

 

KATKI PAYI-ÖĞRENİM ÜCRETİ

S: Ödemem gereken öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti miktarını nasıl öğrenebilirim?

C: Dönemlik öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti güncel bilgileri kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri başlamadan önce Üniversitemiz internet sitesinde yayımlanmaktadır.

S: Katkı payı/öğrenim ücreti (harç) hakkında bilgiyi nereden alabilirim?

C: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığındaki Harçlar Biriminden bilgi alabilirsiniz.

S: Kimler katkı payı/öğrenim ücreti öder?

C: Mühendislik, ilahiyat ve sağlık alanında lisans tamamlama birinci öğretim öğrencileri

program süreleri gözetilmeden birinci öğretim katkı payı ücretini öder.

 

-Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak veya halen öğrenimine devam etmekte olan yabancı uyruklu

öğrenci, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim ücretini ödemeye tabidir.

 

 -İşletmede mesleki eğitimi alan öğrenci normal öğrenim süresini aşması halinde katkı payı/öğrenim ücreti öder.

-Üç ders sınavına girecek olan öğrenci ilgili döneme ait katkı payı/öğrenim ücretini öder.

-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ders tamamlama ve klinik, pratik eğitimlerini almak üzere Üniversitemize yerleşen denklik öğrencisi, öğrenim ücretlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığının belirlediği usul ve esaslara göre öder.

 

 

S: Katkı payı/öğrenim ücretini bankaya yatırırken hesap numarası verecek miyim, hangi bankalardan harç ücreti ödeyebilirim?

C: Harç ücreti öderken hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Ödemeler yalnızca ÖĞRENCİ NUMARASI (T.C. Kimlik No. değil) ile yapılmakta olup, ödemelerinizi Halk Bankası’nın Türkiye genelindeki herhangi bir şubesinden, ATM’lerde kartsız işlem seçeneğiyle veya Halk Bankası internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

S: İkinci öğretim öğrencisiyim. %10’luk dilime girip girmediğimi nereden öğrenebilirim? %10’a girdiğime dair belgeyi nereden alabilirim?

C: %10’luk dilime girip girmediğinizi ilgili akademik biriminizden öğrenebilirsiniz. Öğrencisi olduğunuz ilgili akademik birim öğrenci işlerinden, %10’luk dilime girdiğinize dair belgeyi alabilirsiniz. (O döneme ait bütün notların girilmiş olması gerekir.)

S: Katkı payı/öğrenim ücreti iademi nasıl ve ne zaman alabilirim?

C: Harç ücreti iadesi talebinde bulunmak için Üniversitemiz Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı e-posta adresine (oid@pau.edu.tr) gönderilecek dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Harç iadeleri güz ve bahar dönemi olmak üzere iki defa yapılabilmektedir.

S: Katkı payı/öğrenim ücretimi hangi durumlarda iade alabilirim?

C: Talep etmeniz halinde katkı payı/öğrenim ücretini ödedikten sonra herhangi bir sebeple ders kaydı yapmamış iseniz ücret iadeniz yapılır.

-Tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim programları ile yaz okulu için ücret ödemiş ancak açılma yeterliliği sağlanamadığı için kapatılan programlara/derslere kayıt yaptıran öğrenci iseniz ücret iadeniz yapılır.

-Yaz okulunda açılan bir dersin ücretini ödemiş ancak derse kayıt yaptırmamış iseniz ücret iadeniz yapılır. 

S: Hangi durumlarda katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez?

C: Ders kaydı yaptıktan sonra herhangi bir nedenle kaydını sildiren/kaydı silinen öğrencinin ödemiş olduğu katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

 

-Kayıt esnasında usulsüz/sahte/geçersiz evrak ibraz eden ve/veya usulsüz kayıt yaptırdığı sonradan tespit edilen öğrencinin ödemiş olduğu katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

-Ders kaydı yaptıktan sonra askerlik, uzun süreli sağlık raporu vb. sebepler ile kayıt dondurarak izinli olan ve disiplin gibi nedenlerle ayrılan öğrencinin ödemiş olduğu katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

-Azami öğrenim süresi dolan bir öğrenci ders kaydı yapmış ise ödemiş olduğu katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

-Yatay geçişle kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencinin ödemiş olduğu katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

-Öğrenci, kayıt dondurma sebebiyle izinli sayıldığı yarıyıla ait öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödemez. Kayıt dondurma sebebiyle izinli sayılan süre ile ilgili daha önce ödenmiş olan öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti varsa bu miktar iade edilmez.

-Yaz okulunda açılan bir ders için ücret ödeyip ders kaydı yapan öğrencinin ücreti iade edilmez.

-Üç ders sınavına girmek için katkı payı/öğrenim ücreti ödeyen öğrenciye bu ücret iade edilmez.

 

 BURS İŞLEMLERİ

 

S: Burslar hakkında bilgi alabileceğimiz bir ofis var mı?

C: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Burs Ofisi’nden bilgi alabilirsiniz.

S: KYK Bursu almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

C: Burs işlemlerini Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sayfasından takip edebilirsiniz.

 

AKADEMİK TAKVİM

S: Akademik takvime nereden ulaşabilirim?

C: Akademik takvime https://www.pau.edu.tr/oidb/tr/sayfa/akademik-takvim-3 bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Önümüzdeki yılın akademik takvimi ne zaman belli olacak?

C: Yeni eğitim-öğretim yılının akademik takvimi ağustos ayı başında kesinleşmektedir.

 

YATAY GEÇİŞ – DİKEY GEÇİŞ – ÖZEL ÖĞRENCİ

S: Yatay geçiş hakkında bilgi verir misiniz?

C: Yatay geçişler her eğitim-öğretim yılının başında (önlisans ve lisans programlarında) ve ortasında (sadece önlisans programlarında) yapılmaktadır. Bu kapsamdaki duyurular Üniversitemiz internet sayfasında yapılmaktadır. Detaylı bilgilere duyurulardan ulaşabilirsiniz. Üniversitemizin yatay geçiş ile ilgili mevzuatlarına https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Üniversitenize yatay geçiş koşullarını, gerekli olan belgeleri ve başvuru zamanını öğrenebilir miyim?

C: Yatay geçişle ilgili koşulları, gerekli olan belgeleri ve başvuru zamanını Üniversitemiz internet sayfasının duyurular kısmından takip edebilirsiniz.

S: Üniversitenize nasıl dikey geçiş yapabilirim?

C: Dikey geçiş yoluyla Üniversitemize kayıt yaptırabilmeniz için önlisans programından mezun olduktan sonra her yıl ÖSYM tarafından temmuz ayı içerisinde yapılan DGS`ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek Üniversitemizi tercih etmeniz ve yerleştirilmeniz gerekmektedir.

S: Yatay/dikey geçişle gelen öğrencilerin intibakları nasıl yapılmaktadır?

C: Üniversitemizin ilgili programlarına duyurularda belirtilen tarihlerde kayıt yaptırdıktan sonra PUSULA Bilgi Sisteminden yine duyurularda belirtilen tarihlerde muafiyet başvurusunda bulunarak daha önce aldığınız ve yeni kayıt yaptırdığınız programdaki derslere eşdeğer dersleri belirttikten sonra ilgili fakülte/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile muaf olabilirsiniz. Üniversitemizin eşdeğerlik, muafiyet ve intibak işlemleri ile ilgili mevzuatlarına https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Özel öğrencilik hakkında bilgi almak istiyorum?

C: Özel öğrenci bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek isteyen veya özel durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi üniversitelerinde kalmak şartıyla farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etme imkânı tanınan öğrenciyi ifade eder. Üniversitemizin özel öğrencilik işlemleri ile ilgili mevzuatlarına https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Üniversiteyi bu sene kazandım. Üniversitenizde özel öğrenci olabilir miyim?

C: Öğrenciler kayıtlı oldukları programların eşdeğeri olan programlarda özel öğrenci olarak ders alabilirler. Özel öğrenci başvurularının akademik takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar yapılması gerekir. Önlisans programlarının en az bir yarıyılını, lisans programlarının en az iki yarıyılını tamamlayan öğrenciler Üniversitemize özel öğrenci olarak başvurabilir. Ancak kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına ilişkin sağlık sebeplerinin varlığı ve bunun (tam teşekküllü bir hastaneden alınmış) sağlık raporuyla belgelenmesi halinde, önlisans programlarının en az bir yarıyılını, lisans programlarının en az iki yarıyılını tamamlama koşulu ve özel öğrenci müracaat zamanına ilişkin koşullar aranmaz. Özel öğrencilikte aranan diğer şartlara ilişkin mevzuatlara https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Özel öğrenci olarak ne kadar süre Üniversitenizde eğitim görebilirim?

C: Özel öğrencilik imkânından bir program süresince en fazla iki dönem yararlanılır. Bu süre, öğrencinin talebi ve ancak aşağıdaki şartlar çerçevesinde Yükseköğretim Kurulunun kararıyla uzatılabilir.

 a) Öğrencinin, yükseköğretim kurumuna yerleşmesinden sonra eğitimi sebebiyle ikamet edilen ilde tedavisi mümkün olmayan ciddi bir hastalık teşhisi konulduğunun ya da var olan hastalığın ilerlediğinin devlet hastanesi veya devlet üniversitesi hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu ile belgelenmiş olması.

 b) Öğrencinin, maruz kaldığı darp, şiddet gibi fiiller sebebiyle öğrenimini kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda devam ettirmesinin mümkün olmadığına ilişkin üniversite yönetim kurulunun teklifinin olması.

FARABİ – YURT DIŞI ÖĞRENCİ

S: Değişim programları hakkında nereden bilgi alabiliriz?

C: Yurtiçi değişim programları için Farabi Koordinatörlüğünden veya internet sayfasından (https://www.pau.edu.tr/farabi), yurtdışı değişim programları için Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden veya internet sayfasından (https://www.pau.edu.tr/uluslararasi) bilgi alabilirsiniz.

S: Yurt dışı/yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversitenize kabul edilme süreci hakkında detaylı bilgiyi nereden alabilirim?

C: Yurtdışı Öğrenci Koordinatörlüğümüzden veya internet sayfasından (https://www.pau.edu.tr/yurtdisi) bilgi alabilirsiniz.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM-DERSLER–SINAVLAR

S: 1. sınıf öğrencisiyim kayıt yenileme (ders kayıt) yapmalı mıyım?

C: Evet, Üniversitemize kesin kayıt yaptırdıktan sonraki kayıt yenileme dönemleri içerisinde her yarıyıl için ders kaydınızı yapmalısınız.

S: En az kaç kredilik ders alabilirim?

C: Öğrencilerimiz kayıtlı olduğu her yarıyılda en az 20 kredilik ders almak zorundadır. Mezuniyet durumunda ve değişim programlarına katılan öğrencilerde bu koşul aranmaz.

S: En fazla kaç kredilik ders alabilirim?

C: Öğrencinin her yarıyıl alabileceği azami kredi sayısı, öğrencinin akademik ortalamasına göre tespit edilir. Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamının 30 ve üzerinde olması durumunda; akademik ortalaması 2,25 ve altında olan öğrenci bir yarıyılda en fazla 30 kredi; 2,26-2,99 aralığında olan öğrenci en fazla 36 kredi; 3,00 ve üzeri olan öğrenci ise en fazla 42 kredi alabilir. Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplam 30’un altında ise, öğrenci en fazla 30 kredilik ders alabilir. Yaz okulu hariç mezuniyet aşamasının son yarıyılında bulunan güz/bahar döneminden devamını alıp da geçemediği dersi olan veya Staj ve İşletmede Mesleki Eğitim dersleri hariç üç ders sınavına girerek mezun olabilecek durumda olan öğrenci de dâhil olmak üzere bir defaya mahsus en fazla ilave iki ders, ilgili akademik birim yönetim kurulu kararı ile verilebilir.

S: Derslere devam zorunluluğu var mı?

C: Öğrenciler derslere ve ilgili öğretim elemanının gerekli gördüğü sınav ve diğer akademik çalışmalara katılmak zorundadır. Öğrencilerin devam durumları dersin öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Devamla ilgili sınırlar, fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarının ilgili kurulları tarafından teorik derslerde %60- %80, uygulamalı teorik dersler ile uygulama derslerinde de %70- %90 aralığında olacak şekilde belirlenir ve akademik yıl başlamadan önce duyurulur.

S: Devamsızlık nedeniyle kalan öğrenci dönem sonu (final) ve bütünleme sınavlarına katılabilir mi?

C: Devamsızlık nedeniyle kalan öğrenci, ilgili derse ait dönem sonu ve bütünleme sınavına katılamaz. Ayrıca yaz okulunda alınan dersler için bütünleme sınavı uygulaması yoktur.

S: Devamsızlık nedeniyle kalan öğrenci o dersi yaz okulunda alabilir mi?

C: Evet

S: Yeni kayıt yaptıran öğrenciler daha önce başarılı olduğu derslerden muaf olabilir mi?

C: Üniversitemizin ilgili programlarına duyurularda belirtilen tarihlerde kayıt yaptırdıktan sonra PUSULA Bilgi Sisteminden yine duyurularda belirtilen tarihlerde muafiyet başvurusunda bulunarak daha önce aldığınız ve yeni kayıt yaptırdığınız programdaki derslere eşdeğer dersleri belirttikten sonra ilgili fakülte/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile muaf olabilirsiniz. Üniversitemizin eşdeğerlik, muafiyet ve intibak işlemleri ile ilgili mevzuatlarına https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

S: Daha önce aldığım dersleri tekrar edebilir miyim?

C: Geçer not alınan bir ders tekrar alınmaz.

S: Hangi sınavların mazeretleri vardır? Hangilerinin yoktur?

C: Mazereti kabul edilen öğrenciye ara ve/veya dönem sonu sınavları için mazeret sınav hakkı verilir. Öğrenci, mazereti kabul edildiği süre içinde yapılan sınavlara giremez, mazereti kabul edildiği halde sınava giren öğrencinin sınavı geçersiz sayılır. Bütünleme sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez. Geçerli olan mazeretler için Pamukkale Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesi’ne bakınız.

S: Üç ders sınavı hakkında bilgi verir misiniz?

C: Üç ders sınavına devam koşulunu ve diğer önkoşulları yerine getirmek şartıyla;

a) Mezuniyet için gerekli not ortalamasını sağladığı halde staj ve işletmede mesleki eğitim hariç en fazla başarısız üç dersi bulunan,

b) Staj ve işletmede mesleki eğitim hariç en fazla başarısız üç dersi bulunan ve üç ders sınavları sonucunda mezuniyet için gerekli not ortalamasını sağlayabilecek durumda olan,

c) Tüm derslerden geçer not/koşullu geçer not aldığı halde gerekli akademik ortalamayı sağlayamayan ancak üç ders sınavları sonucunda mezuniyet için gerekli not ortalamasını sağlayabilecek öğrenciler başvurabilir.

d) Öğrencinin üç ders sınavı sonucunda mezuniyet için gerekli not ortalamasını sağlayıp sağlayamayacağı kontrol edilir. Mezuniyet için gerekli not ortalamasını sağlayamayacak olan öğrenci üç ders sınavına giremez.

e) Öğrenci, üç ders sınav hakkını aynı sınav döneminde kullanmak zorundadır. Daha önce üç ders sınavından yararlanan öğrenci üç ders sınav hakkından yararlanamaz.

S: Bütünleme sınavı nedir? Kimler yararlanabilir?

C: Bütünleme sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır. Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan ve/veya yaz okulunda alınan dersler için bütünleme sınavı hakkı verilmez.

S: Kendi isteğim ile nasıl kaydımı sildirebilirim?  

C: Kendi isteğiyle kayıt silme işlemi, öğrenci tarafından PUSULA Bilgi sistemi üzerinden veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazılı olarak müracaat edilmesi ile gerçekleştirilir. Kendi isteği ile Üniversiteden ayrılan öğrencinin tüm öğrencilik hakları sona erer. Bu öğrenciler Üniversiteye dönmek isterlerse, yeni başvuran öğrencilerle aynı işleme tabi tutulurlar.

S: Kayıt dondurma işlemini nasıl ve hangi durumlarda yapabilirim?

C: Öğrenciler Pamukkale Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesinin 7 nci maddesinde belirtilen nedenlerle (belgelendirmek  koşulu ile) ve ilgili yönetim kurulunun mazeret olarak değerlendireceği diğer nedenlerle kayıt dondurma başvurusunda bulunabilirler. Yeni kayıt (ilk) olan öğrenciler, üniversiteye kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kayıt dondurma başvurusunda bulunabilirler. Öğrencinin izin hakkından yararlanabilmesi için, gerekçelerini ve katlayıcı belgeleri ekleyerek ilgili bölüm başkanlığına bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekir.

S: Ara sınav programı ne zaman duyurulur?

C: Önlisans ve lisans öğrencilerinin tüm derslerinin ara sınav tarihleri ilgili akademik birim tarafından internet sitesi üzerinden duyurulur.

S: Dönem sonu (Final) sınav programı ne zaman duyurulur?

C: Önlisans ve lisans öğrencilerinin dönem sonu (final) sınavları, akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleştirilir. Sınav programı ilgili akademik birim tarafından internet sitesi üzerinden duyurulur.

S: Ders programları ne zaman duyurulur?

C: Önlisans ve lisans öğrencileri ders programlarını kayıt yenileme (ders kayıt) işleminden sonra Pusula Bilgi Sistemi üzerinde öğrenebilirler.

S: Üniversitenizde azami öğrenim süresi ne kadardır?

C: Üniversitemizde azami öğrenim süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yıl, 4 yıllık lisans programları için 7 yıl, 5 yıllık lisans programları için 8 yıl ve 6 yıllık lisans programları için 9 yıldır.

YAZ ÖĞRETİMİ

S: Yaz Okulu Akademik Takvimi ne zaman belirlenir?

C: Önlisans ve lisans öğrencileri için yaz okulu takvimiakademik takvimde belirtilir. https://www.pau.edu.tr/oidb/tr/sayfa/akademik-takvim-3

S: Yaz okulunda kaç kredilik ders alabilirim?

C: Yaz okulunda bir öğrenci haftada toplam otuz saati geçmemek koşuluyla en fazla dört derse kayıt yaptırabilir.

S: Yaz okulunda devam zorunluluğu var mıdır?

C: PAÜ Yaz Okulu Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince yaz okulunda derslere devam zorunludur. Teorik derslerde ve uygulamalı teorik derslerde %70, uygulama derslerinde %80 devam zorunluluğu aranır. Öğrenci, daha önce aldığı derste devam şartını sağlamış olsa bile, yaz okulunda aldığı derslere devam etmek zorundadır. Yaz okulunda devam şartını sağlamayan öğrenci dönem sonu (final) sınavına giremez. Yaz okulunda derslere devam yükümlülüğünü yerine getirmiş olmak normal eğitim-öğretim dönemlerindeki derse devam şartını ortadan kaldırmaz.

S: Yaz okulu süresi ne kadardır?

C: Yaz okulu süresi her yıl Senato tarafından belirlenir ve akademik takvimde belirtilir. Yaz okulu dönem sonu sınav günleri bu süreye dahil değildir. 

S: Yaz okulunda hangi dersler açılacaktır?

C: Önlisans ve lisans öğrencileri için yaz okulunda açılması öngörülen dersler; tercihen dersi güz/bahar yarıyılında vermiş olan öğretim elemanının isteği, ilgili bölümün teklifi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenir. Belirlenen dersler, yaz okulu akademik takviminde belirtilen tarihlerde ilan edilir.

S: Yaz okulunda üstten ders alabilir miyim?

C: Öğrenciler yaz okulunda üst yarıyıllardan da ders alabilirler. 

S: Yaz okulunda açılan dersi yeteri kadar öğrenci almaz ise ders kapanır mı?

C: Bir dersin yaz okulunda açılabilmesi için en az yirmi öğrencinin kayıt yaptırması şartı aranır.

S: Yaz okulunda farklı bir üniversiteden ders alabilir miyim?

C: Önlisans ve lisans öğrencileri, PAÜ Yaz Okulu Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 8 inci maddesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde, diğer üniversitelerde yaz okulunda açılan dersleri de alabilirler. Ancak, öğrencilerin diğer üniversitelerden ders alabilmeleri için bağlı olunan bölüm/program başkanlıklarına yaz okulu ders başlangıcından önce başvurmaları gerekir. Öğrencilerin başvurularının bölüm/program kurulları önerisi ve ilgili yönetim kurulları tarafından her yıl yaz okulu ders başlangıcından önce onaylanmış olması gerekir.

S: Üniversitede farklı bir programdan ders alabilir miyim?

C: Önlisans ve lisans öğrencileri, yaz okulunda almak istediği dersi Üniversite içerisinde başka bir bölüm/programdan alabilir. Ancak, diğer bölüm/programdan alınacak dersin içerik, kredi ve saat ölçütlerinin, öğrencinin kayıtlı olduğu birimin yönetim kurulu tarafından önceden kabul edilmesi gerekir.

S: Yaz okulunda ücret iadesi yapılır mı?

C: Yaz okulunda açılmayan ya da kayıtlı öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle kapatılan derslerin ücretleri öğrencilere iade edilir.

ÖĞRENCİ BİLGİ TALEPLERİ VE İLGİLİ BELGELER

S: Öğrenci belgesi ve not durum çizelgesini nasıl alabilirim?

C: E-Devlet üzerinden öğrenci belgenizi ve not durum çizelgenizi alabilirsiniz. E-Devletten alınan belgeler için ayrıca imza ve mühre gerek yoktur. Ayrıca akademik biriminizin öğrenci işleri birimine başvurarak da belgelerinizi alabilirsiniz. Şahsen başvurma imkânı bulunmayan öğrenciler belge talebi ve teslimini bir başkası aracılığıyla yapabilir. Bunun için vekil/vasi tayin edilen kişinin; belgeyi alacak kişinin dilekçesi, noter vekaleti/vasi belgesi, kimlik fotokopisi ile birlikte ilgili akademik birim öğrenci işleri birimine başvurması gerekir.

S: Almış olduğum derslerin içeriğini nasıl temin edebilirim?

C: https://ebs.pusula.pau.edu.tr/BilgiGoster/DereceProgram.aspx?Ing=1 bağlantı adresinden Üniversitemizde almış olduğunuz derslerin içeriklerine ulaşabilirsiniz.

S: Disiplin durumunu gösterir belgeyi nasıl alabilirim?

C: Öğrencilerin disiplin durumları, not durum çizelgelerinde yer almaktadır. Disiplin durumu için ayrıca bir belge düzenlenmemektedir.

S: Öğrenci kimliği almak için ne yapmalıyım?

C: Üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrenciler, öğrenci kimlik kartını akademik birimlerinden teslim alabilirler.

S: Üniversiteye ilk kez kayıt yaptırıldığında verilen öğrenci kimlik kartı bütün öğrenim süresince geçerli midir?

C: Öğrenci kimlik kartınızı, öğrenim süreniz boyunca değiştirmeden kullanabilirsiniz. Ancak, her eğitim-öğretim yılı başında, bir yıl geçerli olan bandrolü ilgili akademik birimden temin etmeniz gerekir.

S: Öğrenci kimlik kartı ne işe yaramaktadır?

C: Öğrencilerimize verilen kimlik kartları, merkezi kütüphaneye giriş, kitap ödünç alma ve iade işlemleri ile Üniversitemize bağlı birimlere giriş yapabilmek vb. için kullanılmaktadır. Ayrıca tanımlama işlemi yapılarak, Denizli Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma kartı olarak da kullanılabilmektedir.

S: Öğrenci kimliğimi kaybettim ne yapmam gerekir?

C: Önlisans ve lisans öğrencilerinin Pusula Bilgi Sistemi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi>Öğrenci İşlemler/Menü>Talep Belgeleri>Talep Belgesi Türü adımlarını izleyerek Öğrenci Kartı İstek Belgesi oluşturması ve Üniversitemizin Halk Bankası 1463 Şube 06000258 numaralı hesabına 100.-TL yatırmaları gerekmektedir. Belgeler ve banka dekontu ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmanız gerekmektedir. Lisansüstü öğrencilerimizin ise ilgili enstitü öğrenci işleri birimine müracaat etmeleri gerekmektedir. 

S: İsim/soy isim değişikliğim oldu. Ne yapmam gerekiyor?

C: Bu tür değişikliklerde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmanız gerekmektedir.   

S: Adres ve/veya telefon bilgilerimin değişmesi durumunda ne yapmalıyım?

C: Öğrencilerimizle ilgili kişisel bilgiler (Yazışma adresi, ev adresi, telefon bilgileri, acil durumlarda aranacak kişi ile ilgili bilgiler vb.) üniversiteye ilk kayıt sırasında yaptıkları anketle sisteme aktarılır. Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa Pusula Bilgi Sisteminden giriş yaparak değişik yapabilirsiniz.

S: Öğrenci şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

C: Pusula Bilgi Sistemi giriş ekranında “şifrenizi mi unuttunuz?” bağlantısını kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca “e-Devlet ile giriş” seçeneğini kullanarak giriş yaptıktan sonra yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

S: Üniversiteniz yerleşkesinde kablosuz internet ağına nasıl bağlanabilirim?

C: https://www.pau.edu.tr/eduroam/tr adresinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.

 

DİPLOMA-DİPLOMA EKİ İŞLEMLERİ

S: Mezun oldum. Diplomamı nasıl alabilirim?

C: 2017 yılının Haziran ayından sonra mezun olan öğrencilerimiz, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi’nde mezuniyet ilişik kesme işlemini tamamladıktan sonra yine aynı Sistem üzerinden mezun anketini doldurup, ilgili akademik birimine başvurarak (şahsen/noter onaylı vekâletin aslı/vasi belgesinin aslı ile) nüfus cüzdanı/kimlik kartı/yabancı uyruklu öğrenciler için yabancı uyruklu kimlik kartı ibraz edilerek diplomalarını teslim alabilirler.

2017 yılının Haziran ayından önce mezun olan öğrencilerimiz, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi’nde mezuniyet ilişik kesme işlemini tamamladıktan sonra yine aynı Sistem üzerinden mezun anketini doldurup, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurarak (şahsen/noter onaylı vekâletin aslı/vasi belgesinin aslı ile) nüfus cüzdanı/kimlik kartı/yabancı uyruklu öğrenciler için yabancı uyruklu kimlik kartı ibraz edilerek diplomalarını teslim alabilirler. Geçici Mezuniyet Belgesini daha önce teslim almış olanların, diploma teslimi sırasında bu belgeyi yanlarında getirerek teslim etmeleri zorunludur.

S: Diplomamı kaybettim. İkinci nüsha diplomamı nasıl alabilirim?

C: Mezunlarımızın diploma/diploma ekinin kaybolması nedeniyle ikinci nüsha diploma/diploma eki talepleri için gazete kayıp ilanı; tahrip olmasından dolayı ikinci nüsha diploma/diploma eki talepleri için tahrip olan eski belge, ikinci nüsha başvuru dilekçesi ve Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ücreti ilgili banka hesabına yatırdıklarına dair dekont ile birlikte Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

S: Üniversiteye kayıt sırasında verdiğim lise diplomamı nasıl alabilirim?

C: Lise diplomanızı, nüfus cüzdanı/kimlik kartı/yabancı uyruklular için yabancı uyruklu kimlik kartını ibraz ederek Üniversitemiz Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından (şahsen/noter onaylı vekâletin aslı/vasi belgesinin aslı ile başvurarak) teslim alabilirsiniz.

S: Diploma Eki’mi nasıl alabilirim?

C: Diplomanızla birlikte Diploma Ekiniz teslim edilmektedir.

 

YÖNETMELİK/YÖNERGE

S: Yönetmelik ve yönergelere nereden erişebilirim?

C: Üniversitemizin internet sitesi mevzuat sayfasından (https://www.pau.edu.tr/pau/tr/mevzuat) güncel yönetmelik ve yönergelere ulaşabilirsiniz.

S: Yönetmelik ve yönergelerde takıldığım hususları kime sormam gerekiyor?

C: Sizi ilgilendiren mevzuat hakkında bilgi almak için öncelikle danışmanınıza, ilgili akademik birimin bölüm sekreterliğine veya birim öğrenci işlerindeki yetkililere başvurabilirsiniz.

S: Lisansüstü yönetmelik hükümleri ve uygulamalar konusunda takıldığımız bir husus olursa nereden bilgi alabilirim?

C: Öncelikle danışmanınızdan veya ilgili enstitü öğrenci işleri biriminden bilgi alabilirsiniz.

 

DİĞER

S: Af kapsamında nasıl müracaat edebilirim ve müracaatta neler istenmektedir?

C: Çıkan affın kapsamına göre müracaat tarihleri ve istenen belgeler Üniversitemizin internet sitesinde ilan edilmektedir.

S: Hazırlık sınıfı hakkında bilgiyi nereden alabilirim?

C: PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan bilgi alabilirsiniz.

S: Çift ana dal ve yan dal hakkında bilgi alabilir miyim?

C: Yan dal programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, Pamukkale Üniversitesi içinde belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yan dal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programdır.

Çift ana dal programı, başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. 

S: Çift ana dal programına ne zaman başvuru yapabilirim?

C: Öğrenci ikinci ana dal diploma programına, ana dal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, ana dal önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir. Başvuru tarihleri için akademik takvimi inceleyiniz.

S: Çift ana dal programına başvurabilmek için akademik ortalamamın kaç olması gerekir?

C: Başvuru anında ana dal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4 üzerinden 2,75 olan ve ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci ana dal diploma programına başvurabilirler.

S: Yan dal programına ne zaman başvuru yapabilirim?

C: Öğrenci yan dal programına, ana dal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir. Başvuru tarihleri için Akademik Takvimi inceleyiniz.

S: Yan dal programına başvurabilmek için akademik ortalamamın kaç olması gerekir?

C: Öğrencinin yan dal programına başvurabilmesi için başvuru sırasındaki ana dal programındaki akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,75 olması gerekir.

S: Alanımda staj yapmak için nereden izin almalıyım?

C: İlgili akademik birimde bulunan staj komisyonlarından izin almanız gerekmektedir.

S: Müfredat ilgili sorunlarımızı nereden çözebiliriz?

C: İlgili bölüm sekreterliği veya ilgili akademik biriminize başvurarak çözebilirsiniz.

S: Danışman hocama ve ders hocama nasıl ulaşabilirim, görüşebilirim?

C: İlgili akademik birimdeki bölüm sekreterliğine veya birim yetkililerine sorarak ulaşabilirsiniz.

S: Harçsız pasaport almak için ne yapmam gerekiyor?

C: Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklere katılmak veya eğitim amacıyla yurtdışına çıkış yapacak öğrencilere harçsız pasaport işlemleri için evrak düzenlenir. Harçsız pasaport işlemlerine başvuru için başvuru dilekçesi ve ekine kabul mektubu eklenerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir.