TÜRKÇE YETERLİK SINAVI (TYS)

Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2023

TÜRKÇE YETERLİK SINAVI (TYS)

• PAÜ- TYS (Pamukkale Üniversitesi Türkçe Yeterlik Sınavı), bu sınav PAÜ öğrencisi olan öğrencilerimizden Üniversiteye yeni başlayanlar için en az B2; mezun olacak olanlar için gereken C1 sertifikasını alabilmeleri için yapılmaktadır.

• Hiç Türkçe bilmeyenlerin bu sınava girmesine gerek yoktur, direkt A1 seviyesinden başlayabilirler.

•  Yurtdışı öğrenci olarak kayıt yaptıran, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okuldan veya Maarif Okullarından mezun olan öğrenciler ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan Türkçe Dil Yeterlik sınavından en az B2 düzeyi olanlar ve hiç Türkçe bilmeyenler hariç olmak üzere tüm öğrencilerin Merkez tarafından yapılan Türkçe Yeterlik Sınavı’na girmesi zorunludur.

• TYS Sınavı; Okuma / Dinleme / Yazma / Dilbilgisi / Konuşma bölümlerinden oluşmaktadır.

• PAÜ-TYS’nin yapılacağı tarih, kayıt ve sınav ile ilgili bilgilerine 04.09.2023 tarihinden itibaren  Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM) https://www.pau.edu.tr/padam  web sayfasındaki “Duyurular” bölümünden ulaşabilirsiniz.