26.10.2022 tarihinde gerçekleştirilen birim kalite ve özdeğerlendirme toplantısında aşağıdaki konular görüşülmüş ve ilgili kararlar alınmıştır.

                1- Bölümümüz tarafından her yıl düzenlenen ve öğrencilerimizin de organizasyon sürecinde aktif olarak yer aldığı Pamukkale Conference of English Studies (PACES) Öğrenci Konferansının bu yılki organizasyon süreci görüşülmüştür. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz etkinliğin 5 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Öğrencilerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla bu yıl temasının da “Doğa” (“Nature”) olarak belirlendiği konferansa, yurtiçi ve yurtdışından birçok üniversiteden sunum yapmak üzere öğrenciler katılacaktır. Katılımcı öğrenciler tarafından kampüs içerisinde uygun bir alanda fidan dikimi yapılması ve bir PACES ormanı oluşturulması için gerekli izinlerin alınmasına ve gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.

                2- Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlendirilmesi ve bu alanda etkin olarak yer almasını sağlamak amacıyla İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ile iş birliği yapılarak, gönüllü olan öğrencilerimizin ilgili kurum idaresiyle birlikte belirlenecek haftalık/aylık programlar doğrultusunda özel öğrencilerle buluşmasına ve karşılıklı olarak gelişim ve etkileşim sağlanmasına imkân verecek ortak projeler yürütülmesi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.

                3- Öğrencilerimizin akademik gelişimini ve mezuniyet sonrası kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla, yabancı dil öğretimi alanında Türkiye’de bilinen bir isim olan, emekli öğretim üyesi Kenan Dursun’la güz dönemi boyunca her ay yabancı dil öğretimi konusunda seminerler düzenlenmesine ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasına karar verilmiştir.

                4- Öğrencilerimizin akademik gelişimini desteklemek ve edebiyat alanındaki güncel ve farklı yaklaşımların farkında olmalarını sağlamak amacıyla, Mānoa, Hawaiʻi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan ve masal yazını alanında uluslararası tanınırlığa sahip olan Prof. Cristina Bacchilega’nın öğrencilerimizle online olarak buluşturularak “Gender and Fairy Tales” konusu üzerine ders vermesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasına karar verilmiştir.

                5- Öğrencilerimizin bölümle olan bağını güçlendirmek ve onlara bölümümüzün kuruluşuyla ilgili bilgi vermek amacıyla 6 Aralık’ta kurucu öğretim üyelerimiz Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Gülel ve Prof. Dr. Ünsal Özünlü ile “Geçmişten Günümüze PAÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı: Bir Kuruluş Öyküsü” başlıklı söyleşi gerçekleştirilmesine ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.