Ek Kontenjan İsteğe Bağlı Hazırlık Okuyacak Öğrencilerin Dikkatine

Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2020, 2:14

• Ek Kontenjanla kayıt yaptıran İngilizce Hazırlık sınıfları için 13.10.2020 SALI günü Eğitim Destek Sistemi (EDS) üzerinden online olarak Seviye Belirleme Sınavı uygulanacaktır.
  • Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamaya hazırlık sınıfında okuyacak tüm öğrenciler katılacak; belli bir barajın üzerindeki öğrenciler ise sınavın ikinci aşamasına devam edeceklerdir.
  • Birinci aşama saat 09:00’da açılacak 12:00’da kapanacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Lütfen, sınava saat 10:30'dan geç girdiğinizde sınav saat 12:00'da kapanacağından 90 dakikalık sürenizi tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.  Sınav; Dinleme Becerileri (15 Puan), Gramer (50Puan), Okuma Becerileri (25 Puan) ve Yazma Becerileri (10 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.
  • İkinci aşama saat 13:00’da açılacak 17:00’da kapanacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Lütfen, sınava Saat 15:30'dan geç girdiğinizde sınav saat 17:00'da kapanacağından 90 dakikalık sürenizi    tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz. Sınav; Dinleme Becerileri (15 Puan), Gramer (35 Puan), Okuma Becerileri (25 Puan) ve Yazma Becerileri (25 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda YDYO 103-2 kodu ile başlayan "Hazırlık Sınav" dersine giriş yapınız.
  4. Konu 2 sekmesinde karşınıza çıkan "SEVİYE BELİRLEME SINAVI 1. AŞAMA" adlı sınava tıklayınız.
  5. Sınav ekranı açıldığında sınavla ilgili yönergeleri dikkatle okuyunuz ve sınava başlayınız.
  6. Öğleden sonra yapılacak olan sınavın 2. Aşaması için de aynı adımları tekrarlayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 90 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Writing (Yazma) bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.
  • Dinleme bölümünü sessiz bir ortamda kulaklıkla dinlemeniz önerilir.