Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenim süreniz boyunca alacağınız dersler ve bu derslerin özelliklerini gösteren tablodur. Kataloğunuzda hata olup olmadığını kontrol etmek için ebs.pau.edu.tr adresindeki program kataloğu ile kendi kataloğunuzu karşılaştırabilirsiniz.

Kataloğunuzda bir hata varsa düzeltme işlemi için bölüm başkanınız ve bölüm başkan yardımcınız yetkilidir.

Alttan dersiniz varsa önce o dersleri daha sonra bulunduğunuz yarıyıl derslerini seçmelisiniz. Ders kayıt ekranında her dersin solunda yarıyıl numarası yer almaktadır.

Her yarıyıl için almanız gereken AKTS miktarı 30 dur. Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamının 30 ve üzerinde olması durumunda; akademik ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi, 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi, 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.

Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamının 30 ve üzerinde olması durumunda; akademik ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi, 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi, 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.

Dersin kapasitesini fakülteniz belirlemektedir. Kapasite artırımı talepleriniz için bölüm başkanlığınıza başvurmalısınız.

Ders kayıt/ekle sil döneminde işlem yapmayan/yapamayan öğrencilerin o dönem ders alabilmek için kullandığı yol/yöntemdir. Her öğrencinin öğrenim hayatı boyunca kullanabileceği 2 mazeretli kayıt hakkı bulunmaktadır. Mazeretli kayıt hakkını kullanmak isteyen öğrenci Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> Öğrenci İşlemler/Menü -> Mazeretli Ders Kayıt Talep bağlantısını izleyerek başvurusunu gerçekleştirebilir.

Sınıf/dönem değişikliği için Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerinize başvurmalısınız.

Pusula Bilgi Sistemi -> E-posta servisi bağlantısından hesabınıza ulaşabilirsiniz. Bir hata ile karşılaşıyorsanız Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> Öğrenci İşlemler/Menü -> Not Görüntüleme bağlantısını takip ederek notlarınızı görebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yeni öğrencilerin kimliklerini bastıktan sonra fakültelerin ilgili bölüm sekreterliğine göndermektedir.

Öğrenci kartlarının yenilenme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.

Fakülte/YO/MYO öğrenci işleri ile iletişime geçmelisiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Mesaj Merkezi -> Mesaj İşlemleri - Öğrenci -> Öğrenci Mesaj bağlantısını takip ederek mesaj gönderebilirsiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> Öğrenci İşlemler/Menü -> İletişim Bilgilerim bağlantısını izleyerek değiştirebilirsiniz.

Pusula Bilgi Sistemi giriş sayfası -> E- Devlet ile Giriş butonundan Pusula Bilgi Sistemine giriş yapılır. Sağ üst köşedeki isminizin bulunduğu yere tıklayınız. Şifre seçeneğine tıklayıp yeni şifrenizi oluşturunuz.

VEYA

Pusula Bilgi Sistemi giriş sayfasından “Şifrenizi mi unuttunuz?” bağlantısından yeni şifre alabilirsiniz.

Fakülte/YO/MYO öğrenci işleri ile iletişime geçiniz. Ders eşdeğerlik kararı girilmemişse notunuz görünmez.

Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerinize başvurunuz.

Yabancı Diller Yüksekokulu’na dilekçe vermelisiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> Raporlar -> Ders Programım bağlantısını izleyerek ders programınızı görüntüleyebilirsiniz. Programda görünmeyen ders varsa ders programınız bölümünüz tarafından henüz girilmemiştir.

Transkript derslerinizin ve kazanılan notlarınızın görüntülendiği not dökümü belgesidir. Her iki belgeyi de E-devletten ya da Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerinden temin edebilirsiniz.

www.pau.edu.tr/eduroam bağlantısından ya da okulunuzda bulunan bilgilendirme afişlerinden bağlantı ayarlarını görebilirsiniz.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na başvurmalısınız.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yeni fotoğrafınızı ileterek değişiklik yapabilirsiniz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı arayarak nüfus bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> İlişik Kesme İşlemleri sayfasına tıklayınız.
“Öğrenci” kısmından işlem yapmak istediğiniz öğrenciliğinizi, “Ayrılma Nedeni” kısmından Ayrılma (Mezuniyet) seçerek “Onayla” butonuna tıklayınız. Bu aşamada harç borcu, kütüphane kitap/borcunuz (lisansüstü öğrenciler için ayrıca tez+CD’nin basılı teslimi) olmamalıdır.

Sonuç kısmının -Tamamlandı- aşamasına gelmesini bekleyiniz.

Durumunuz -Tamamlandı- aşamasına geldikten sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ayrılış işlemlerinizi gerçekleştirecektir.

Pusula Bilgi Sistemi -> Mezun Bilgi Sistemi -> Mezun İşlemleri -> Anketlerim bağlantısını izleyerek anketlerinizi doldurabilirsiniz.

Pusula Bilgi Sistemi -> Öğrenci Bilgi Sistemi -> Öğrenci İşlemler Menü -> Not Görüntüleme bağlantısını izleyerek ilgili dersin üzerine tıklayıp görüntüleyebilirsiniz.

Bütünleme sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır. Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan ve/veya yaz döneminde alınan dersler için bütünleme sınavı hakkı verilmez. Bütünleme sınavına girmek istediğiniz dersin bütünleme sınav tarihlerini takip ederek sınava girebilirsiniz. Herhangi bir sınav tercihinde bulunmanıza gerek yoktur.