2020 YKS Milli Sporcu Olarak Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Duyurusu

Güncellenme Tarihi: 27 Ekim 2020, 2:20

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

2020-YKS MİLLİ SPORCU OLARAK YERLEŞEN ÖĞRENCİLERE DUYURULUR

Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler

1-2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuç belgesinin İnternet Çıktısı. (Yerleştirme Belgesi)

2- Mezun olunan okuldan alınan Lise Diploması aslı ve fotokopisi ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi. (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi kayıt sırasında aslı görülerek fotokopisi onaylanıp aslı iade edilecek olup, adaylardan fotokopisi alınacaktır. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)

3-Aslı görülmek koşuluyla fotoğraflı Nüfus Cüzdan/Kimlik Kartı Fotokopisi(önlü/arkalı)

4-6 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)

5-1998 ve daha önce doğmuş erkek öğrenciler için askerlik şubelerinden veya e-devletten alınacak bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge.

Askerliğini tamamlamış olan öğrenciler için terhis belgesinin aslı ve fotokopisi

Askerlikten muaf olan öğrenciler için muafiyet belgesinin aslı ve fotokopisi

6-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon programları için tam teşekküllü devlet hastaneleri ya da üniversite hastanelerinden alınmış “Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğrenim Görmesinde Sakınca Yoktur ” ibaresi yazılı Heyet Raporu. (Kayıt sırasında bu raporu teslim etmeyen adayların kayıtları yapılmaz).

(YÖK'ten salgın nedeniyle rapor alma da zorlanan adaylar için DUYURU)

7-Özel yetenek programlarına engelli kontenjanından kayıt olacak öğrenciler için tam teşekküllü Devlet Hastaneleri ya da Üniversite Hastanelerinden alınmış “engelli adaylar için, engel durumunu gösterir” “Engelli Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu”.

8-Öğrenci Bilgi Anketi Kayıt sırasında sistemden alınacaktır.

9-Bir yükseköğretim programına  kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift anadal programları hariç olmak üzere ) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Bu durumdaki Birinci Öğretim öğrencilerinin Halk Bankasında üzerinde tanımlı harç bulunmaması halinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Harç Birimine müracaat etmesi gerekmektedir.

Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretleri için tıklayınız…..

10-Milli Sporcu olduğuna dair belgenin aslı ve fotokopisi

Kayıt Tarihi: 27 Ekim – 04 Kasım 2020

Kayıt Yeri;