PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA

Pamukkale Üniversitesi; 16 fakülte, 6 enstitü, 3 yüksekokul, 17 meslek yüksekokulu ve 42 araştırma merkezi ile tıp, mühendislik, iktisadi bilimler, fen bilimleri, sosyal bilimler, güzel sanatlar, eğitim bilimleri ve teknik eğitim gibi birbirinden farklı alanlarda Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu çağdaş, bilgili, yaratıcı, girişimci genç beyinleri yetiştirmektedir.

Kınıklı Kampüsü’ndeki tüm fakülte ve sosyal tesisleri ve ilçelerde bulunan mekanları ile modern eğitim-öğretim ve hizmet ortamlarını oluşturan Pamukkale Üniversitesi, uluslararası araştırma üniversitesi olma hedefine kararlı ve hızlı adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz çağımızın sihirli kelimeleri olan ‘iş birliği’, ‘küreselleşme’ ve ‘toplam kalite yönetimi’ni kendine ilke edinmiştir. Uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerine önem veren, bu anlamda dünyanın birçok ülkesinden üniversitelerle Erasmus+, LLP Erasmus, SED Erasmus, Socrates, Farabi, Mevlana ve Leonardo projeleri kapsamında ikili iş birliği anlaşmaları imzalayan üniversitemiz, mobility (hareketlilik) bağlamında AB Ülkelerinde 3600 Üniversite içinde yapılan sıralamada ilk 100 üniversite içinde yer almıştır.

Yörenin öncelikli sorunlarına bilimsel çözüm önerileri getiren, aynı zamanda sanayinin AR-GE faaliyetlerine katkıda bulunan PAÜ Teknokent, yayın, patent, araştırma sonuçları olarak hizmet vermektedir. Üniversitelerarası akredite programlar sayesinde öğrencilerine uluslararası düzeyde geçerliliğe sahip diploma imkânı sunan, Avrupa Üniversiteler Birliği Üyesi bir üniversite olmakla beraber, modern altyapıya sahip, ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanlarını, süreli yayınları öğrencilerinin ve akademisyenlerinin kullanımına sunan kütüphaneye sahiptir. Hemen hemen her gün bir bilimsel etkinliğin (kongre, sempozyum, panel, söyleşi) ve konserin yapıldığı Pamukkale Üniversitesi, öğrencisinin temel ihtiyaçları olan barınma, beslenme ve sağlık konularında da köklü çözümler üreten ve içinde bulunduğu kentten bu konularda tam destek alan bir üniversitedir.

Üniversitemiz hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıda yer alan linklere tıklayabilirsiniz;

https://www.pau.edu.tr/tanitim

Üniversitemiz Kütüphanesi Hakkında

https://kutuphane.pau.edu.tr

Barınma İmkanları Hakkında

https://ebs.pusula.pau.edu.tr/BilgiGoster/sayfa.aspx?lng=1&pi=4511797E-966F-4EDB-B121-1F62807BCF4E

Yemek Bursu Hakkında

https://www.pau.edu.tr/sks/tr/sayfa/burs-hizmetleri

Kısmi Zamanlı Çalışma Hakkında

https://www.pau.edu.tr/sks/tr/sayfa/kismi-zamanli-calisma

Öğrenim Ücretleri Hakkında

https://www.pau.edu.tr/pau/tr/duyuru/2020-2021-egitim-ogretim-yili-bahar-doneminde-ogrenimine-devam-edecek-olan-ogrencilerin-katki-payiogrenim-ucreti-odeme-islemlerine-iliskin-duyuru

Sağlık Hizmetleri Hakkında

https://www.pau.edu.tr/sks/tr/sayfa/mediko

Spor Merkezi Hakkında

http://spormerkezi.pau.edu.tr

Kültürel-Sanatsal Aktiviteler Hakkında

http://www.devtiyatro.gov.tr/programlar-denizli-sahneler.html

https://www.pau.edu.tr/mssf/tr/sayfa/sanatsalbilimsel-etkinlikler

PDREM Hakkında

https://www.pau.edu.tr/pdrem

Kampüs İçi Ulaşım Hakkında

https://www.pau.edu.tr/pau/tr/duyuru/ring-seferleri

Yerleşim Yeri Haritası

http://harita.pau.edu.tr

Sağlık Kültür Spor (SKS) Daire Başkanlığı Hakkında

https://www.pau.edu.tr/sks

Öğrenci Konseyi Hakkında

https://www.pau.edu.tr/ogrencikonseyi

KİMYA BÖLÜMÜ BİLGİLERİ

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1994 yılında kurulmuştur. Aynı yıl ilk öğrencilerini almıştır ve 2 öğretim üyesi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle bölümümüzde görev yapan 8 profesör, 6doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Kimya Bölümü dinamik öğretim kadrosunu sürekli güçlendirerek, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerini; modern laboratuvar olanakları, teknik donanımı ve fiziksel alt yapısıyla devam ettirmektedir. Bölümümüzde 3 adet öğrenci laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarımızda öğrencilerimizin deneysel ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli düzeyde cihaz (kül fırınları, spektorfotometreler, santifürüj cihazları...vb.), kimyasal madde ve cam malzeme bulunmaktadır. Bölümümüzde ayrıca 13 adet araştırma laboratuvarı ve 1 adet aletli analiz laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüz eğitim dili Türkçe olmakla beraber, yeni kayıt yaptıran öğrenciler isteğe bağlı olarak 1 sene yabancı dil hazırlık sınıflarında eğitim görebilirler. Kimya Bölümü; lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile kaliteli, çağdaş bilim adamları ve sanayinin ihtiyaç duyduğu kimyagerleri yetiştirmektedir.


Amaçlar
Lisans ve Lisansüstü düzeyde verdiği eğitim-öğretimle, başarılı öğrenciler tarafından öncelikle tercih edilen, sağlam kimya bilgisine sahip, topluma yararlı olan, teknolojinin hızla geliştiği bir ortamda kendini sürekli yenileyen, etik sorumluluk taşıyan ve yenilikçi, girişimci, sorgulayıcı, ortak çalışmaya yatkın ve çevreye duyarlı kimyagerler yetiştiren; Yürüttüğü temel ve uygulamalı araştırmalarla, kimya ile ilgili sorunlara çözüm üreten, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma etkinlikleri sürdürerek bilim ve teknolojinin gelişmesine, yaygınlaşmasına ve ülkemizde yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan, bir bölüm olmaktır. Alanında yeterli donanıma sahip, gelişen çağın gerektirdiği profesyonellik ve etiğe sahip, bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyen, yaşam boyu eğitim felsefesi gereği kendini sürekli yenileyen, sağlık, güvenlik ve çevre hassasiyetini ön planda tutan, toplumun güncel ihtiyaçlarına cevap veren, özgün araştırma-geliştirme faaliyetleri gerçekleştiren, elde ettiği sonuçları yayın, patent ve teknolojik uygulamaya dönüştürebilen Lisans ve Lisansüstü öğrenciler yetiştirmek, bilimsel aktiviteleriyle ulusal ve uluslararası saygınlık kazanmaktır.

Kabul Koşulları
ÖSYM’nin yaptığı YKS sınavından gerekli taban puanı almış olmak.

İstihdam Olanakları
Kimyacıların Çalışma Alanları; maddelerin yapılarını araştıran ve insanların yararına yeni bileşikler üreten kimyacılar, ilaç, gübre, sentetik lif, plastik endüstrisi, boya sektörü, çimento gibi pek çok alanda kullanılan malzemelerin de üreticileridirler. Kimyacılar, çevre, gıda, ilaç, tekstil, boya, cam, sabun, yağ, deterjan, içecek, demir ve çelik üreten özel veya devlet kurumlarının, araştırma , geliştirme ve/veya kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler. Bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuvarlarında da iş imkanı bulabilirler. Dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan kimyacılar tezsiz yüksek lisans eğitimi ile Pedagoji Sertifikası alarak eğitim sektöründe de öğretmen olarak çalışabilirler.

Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Kimya alanında Lisans Diplomasi" derecesi alırlar.

Derecenin Seviyesi
LİSANS

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri"nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Öğrenim Ücreti

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü normal öğretim programında öğrenim ücreti bulunmamaktadır. İkinci öğretim programında her yıl iki kere YÖK tarafından belirlenen miktarda öğrenim ücreti ödenmesi gerekmektedir. 

Yurt İmkanları

Üniversitemiz ana yerleşkesi olan Kınıklı Yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 4150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarına sahiptir. Bu yurtlardaki odalar iki ya da dört öğrenci tarafından paylaşılır ve konaklama konusunda maddi imkânları sınırlı öğrencilere yöneliktir. Yurtta; çalışma salonları, kütüphane, oyun ve TV salonu, özel çamaşır yıkama ve ütü bölümü, kantin ve kafeler, kuaför ve çok amaçlı kapalı spor salonu, futbol sahası ve atletizm pisti bulunmaktadır. Bu yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler ise Denizli İlinde yerleşkeye yakın özel yurtları ve apart daireleri seçebilirler.

Kısmi Zamanlı Öğrenci ve Burslar

Üniversitemizde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânları mevcuttur. Pamukkale Üniversitesi tarafından yemek bursu sunulmaktadır. Çalışma ücretleri ve yemek bursu koşulları ‘Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma ve Öğrenci Yemek Bursu Hakkında Yönerge’ ile belirlenmektedir.

Yerleşke İçi Hizmetler

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri  poliklinik ve birinci basamak sağlık hizmetleri için Kınıklı Yerleşkesi içerisinde bulunan MEDİKO Sosyal Merkezi’nden ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Öğrencilerimizden; kendilerinin veya bakmakla yükümlü bulunan anne ve babasının herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadığını belgeleyenlere sağlık kartı düzenlenmekte ve sağlık kartı verilen öğrencilerin tedavi ve ilaç giderleri Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Pamukkale Üniversitesi PDREM (Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından düzenlenen oryantasyon ve psikolojik danışmanlık ve destek hizmeti sunulmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri  Kınıklı Yerleşkesi içerisinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi’ne ait spor tesislerinden üye olarak yararlanabilmektedir.

Pamukkale Üniversitesi  Kınıklı Yerleşkesi içerisinde bulunan yemekhane, kantin-kafeterya ve sosyal tesisler öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Öğrencilerimiz Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki öğrenci topluluklarına ve PAÜSEM (PAÜ Sürekli Eğitim Merkezi) tarafından açılan çeşitli kurslara katılarak kendilerini dersler dışında da geliştirebilirler.

Kimya bölümü hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz veya web sayfamızı kullanabilirsiniz;

Araştırma Laboratuvarları Hakkında

https://www.pau.edu.tr/kimya/tr/sayfa/laboratuvar-imkanlari

Program Yeterliliği ve Ders Kataloğu (Eğitim Bilgi Sistemi-EBS) Hakkında

https://ebs.pusula.pau.edu.tr/BilgiGoster/Program.aspx?lng=1&dzy=3&br=18&bl=40&pr=27&dm=1&ps=0

Staj Yönergeleri Hakkında

https://www.pau.edu.tr/kimya/tr/sayfa/staj-10

Menü