Türkiye Flora Araştırmaları Derneği ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi destekleriyle düzenlenen, dördüncüsü Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresi, Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör’ün katılımı ile gerçekleştirildi.
PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde kongre öncesi Türkiye’de ilk kez bir üniversitede sergilenecek olan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen, Resimli Türkiye Florası Sergisi’nin açılışı, Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör ve Denizli il protokolü ile birlikte gerçekleştirdi.
Sergi açılışının ardından kongrenin açılış programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre, açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından kongre, sunumlarla devam etti.



