PAÜ’nün Yapay Zekâ Sohbet Robotu Projesi Denizli Turizm Potansiyelini Güçlendirecek

 
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın yürütücülüğünde “Denizli Turizmi İçin Yapay Zekâ Sohbet Robotu” Projesi, dijital dönüşüm alanında önemli bir adım atarak destek almaya hak kazandı.

Denizli’nin turizm potansiyelini, yapay zekâ sohbet robotu modelleri ile güçlendirmeyi hedefleyen Prof. Dr. Serkan Bertan yürütücülüğünde geliştirilecek olan Yapay Zekâ Sohbet Robotu Projesi, Denizli’nin turizm değerlerini etkili bir şekilde tanıtmakla birlikte, turizm alanında dijitalleşmenin ve yapay zekâ sohbet robotu modellerinin yaygınlaştırılmasına da katkı sağlamayı planlıyor.

“Denizli Turizminde Dijital Dönüşüm: Yapay Zekâ Sohbet Robotu”

Yapay zekâ sohbet robotunun sürdürülebilir turizm anlayışı ile kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Prof. Dr. Serkan Bertan’ın 2024 yılında 1.000 TL (Bin Türk Lirası) bütçe ile geliştirdiği “Denizli Sesli Rehber Mobil Uygulaması” (https://seslirehber.pau.edu.tr) ile de bağlantılı olacağı aktarıldı. Dijital Dönüşüm kapsamında geliştirilen Yapay Zekâ Sohbet Robotu Projesi, Denizli’nin sahip olduğu turizm değerlerini daha erişilebilir olması ile bölge turizmine katkı sağlamanın yanı sıra, üniversite ve sektör iş birliklerinin artırılması ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın dijital altyapısının güçlendirilmesi açısından da önem taşıyor.

Pamukkale Üniversitesi, “Denizli Sesli Rehber Mobil Uygulaması” ve Denizli ilinde ortalama kalış süresi ve doluluk oranlarını artırmak, turizmi kırsal alanlara ve yıl geneline yaymak için “Denizli Dijital Turizm Haritaları” projelerini gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi, Yapay Zeka Sohbet Robotu Projesi ile Denizli turizminin geleceğine yön verecek önemli bir adım olarak değerlendirilirken bölgenin daha fazla tanınmasına, sürdürülebilir kırsal kalkınmaya ve ortalama kalış süresinin artırılmasına katkı sağlayacağı öngörülüyor.

 

DENİZLİ TURİZMİ İÇİN YAPAY ZEKA SOHBET ROBOTU PROJESİ SORU FORMU

Sayın Katılımcı,  Bu çalışma, Denizli turizmi için yapay zeka sohbet robotu modeli geliştirmeye yöneliktir. Yapay zeka sohbet robotu, sürdürülebilir turizm anlayışı ile kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Prof. Dr. Serkan Bertan’ın 2024 yılında 1.000 TL (Bin Türk Lirası) bütçe ile geliştirdiği “Denizli Sesli Rehber Mobil Uygulaması”  https://www.pau.edu.tr/turizm “ ile bağlantı kuracaktır.  Soru formunu doldurmanız 5 dakikadan fazla sürmeyecektir. Sizlerden toplanacak veriler sadece bilimsel amaçlı kullanılacaktır. İstediğiniz taktirde çalışmanın bulguları tarafınıza bir rapor halinde iletilecektir. Gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

SORU FORMU:  https://forms.gle/p1exh6giH8feXUeG8

 

Prof. Dr. Serkan Bertan

Pamukkale Üniversitesi

Turizm Fakültesi Dekanı

sbertan@pau.edu.tr

NOT: Soru formunu doldurup arkadaşlarınızla paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler…

 

Bizi Takip Edin

Menü