Announcements

View All

Symposium Program 

We are pleased to share with you the program for the Sixth International Turkic World Tourism Symposium. 

Click here to access the detailed Symposium Program 

SYMPOSIUM SCHEDULE / SEMPOZYUM PROGRAMI

OCTOBER, 1-THURSDAY / 1 EKİM PERŞEMBE

 

09.00-09.15 a.m.

 

Opening Speeches

Açılış Konuşmaları

Osman Zolan

Mayor -Denizli Metropolitan Municipality

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan

Rector- Krygyz-Turkish Manas University

Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

Rector- Pamukkale University

Prof. Dr. Kasım İnce

Dean of Tourism Faculty-Pamukkale University

 

 

 

 

09.20-10.50 a.m.

 

 

 

 

 

 

Guest Speakers

Davetli Konuşmacılar

 

 

Dr. Turaev Bakhodir Khatamovich

Vice Rector - "Silk Road" International University of Tourism

Topic: The effects of natural disasters on international tourism: How covid-19 effect on tourist consumption behavior?

Dr. Anukrati Sharma

University of Kota

Topic: Destination Branding / Intangible Tourism Products

Dr. Venkata Rao

Pondicherry University

Topic: Determining Entrepreneurship through Pro-poor Tourism Impacts: A Theoretical Model Development

Dr. D.A.C Silva

University of Colombo

Topic: How has Covid19 affected tourism and what awaits the industry in the future?

Please click here to join in opening speeches Açılış oturumu için tıklayınız

PARALLEL SESIONS IN FOREIGN LANGUAGES: 11.00-13.30

 

TIME

SESSIONS

THEMES

11:00-12:00

1st. Parallel Sessions

Cultural Symbols, Tourism Development and Sustainability

Tourist Behaviors, Tourism Competitiveness and Strategies

Azərbaycan Turizmi

 

12.00-13.30

 

2nd. Parallel Sessions

Critical Issues Regarding Alternative Tourism Types

Ethics, Interactive Experience and Issues related to Tour Companies

Success and Employment in Tourism

               

OTURUMLAR: 13.30-17.30

 

SAAT

OTURUMLAR

TEMALAR

 

13:30-14:30

 

1. Oturumlar

Turizmde Pazarlama ve Halkla İlişkiler

Turizmde Kültürel Değerler ve Mitoloji

Farklı Bölgelere Özgü Mutfak Kültürleri ve Gastronomik Kimlik

Turizm-Gastronomi Alanlarında Yürütülen Akademik Çalışmalar ve Eğitim

Turizmde Rekreatif Etkinlikler

 

15.00-16.00

 

2. Oturumlar

Konaklama İşletmeciliği ile İlgili Güncel Konular

Turizmde İnovasyon ve Teknoloji Kullanımı

Turizm Çalışanları ve Göçmenlerin Sektöre Entegrasyonu

Beslenme Trendleri ve Türk Mutfağı

Türk Dünyasında Turizm ve Tüketici Memnuniyeti

 

16.30-17.30

 

3. Oturumlar

Konaklama İşletmelerinde Performansı Etkileyebilecek Faktörler ve Tüketici Algısı

Sürdürülebilirlik, Sosyokültürel Değerler ve Turizmin Ekonomik Etkileri

Turizmde Plan ve Politikalar: Destinasyon İmajı-Deneyimi Oluşturma ve Turizm Çeşitliliğini Arttırma

Turizm Alanında Ön Plana Çıkan Diğer Kritik Başlıklar

DETAILED SYMPOSIUM SCHEDULE

OCTOBER, 1-THURSDAY

1st. PARALLEL SESSIONS (11:00-12:00)

Moderator: Nisan YOZUKMAZ, PhD

Theme: Cultural Symbols, Tourism Development and Sustainability

Please click here to join in that session at 11.00 a.m. (TR time)

Tourism Development in ATU Gagauzia: Main Trends and Prospects

Alla Levitskaia, Nadejda Ianioglo

A Strategy to Develop a Tourism Village (a Case of Kampung Adat Cirendeu and Desa Sirnajaya in West Java, and Desa Adat Meat in North Sumatra)

 

Orpha Jane

Sustainability in Tourism: Who is Responsible?

Burcu Koç, Kemal Gürkan Küçükergin

Integration of Science, Education and Business is Key Factor of Sustainable Development of Kazakhstan

Dinara Yessimova, Imangulova T.V, Yessim A.K

Turkish Delights: An Indian Traveler’s Perspective

Deepika Thakur, Anukrati Sharma

 

Moderator: Kamil YAĞCI, PhD

Theme: Tourist Behaviors, Tourism Competitiveness and Strategies

Please click here to join in that session at 11.00 a.m. (TR time)

Tourism Competitiveness in Sri Lanka: A Policy Perspective

J H M K T Jayasundara, V G K Yasoda, DAC Silva

Determinants of Educational Travelers’ Destination Preference: The Case of Kazakh Students

Burçin Kırlar Can

Agrotourism as a direction of strategic development of the regional economy

Ukan Raimbekova

Evaluation of the Determinants of Revisit Intention of International Tourists on Eco-Tourism Destination Site: with Special Reference Sinharaja Rain Forest in Sri Lanka

WDN Dilrukshi, Manori L Guruge, DAC Suranga Silva

Tourist Behavioral Pattern and Motivating Factors to Visit Garo Hills of Meghalaya, India

Thrinadha Rao Bandaru, Gino A. Sangma, Y. Venkata Rao

The Validity and Reliability of the Turkish Short Form of the Leisure Attitude Scale

Mehmet Ertaş

Opportunities and Growth Potential Towards Sustainable Tourism Development in Sri Lanka

D.P.C.W. Karunaratne, Silva Suranga DAC

Dark Tourism Sites of Rajasthan, India: Impact of Social Media on Tourist’s Behavior, Attitude and Decision Making

Neelima Modi Rawat, Anukrati Sharma

 

Moderator: Semih ARICI, PhD

Theme: Azərbaycan Turizmi

Please click here to join in that session at 11.00 a.m. (TR time)

Turizm Sənayesi Müəssisələrinin Marketinq Mühiti

Natiq Mirzəyev

İpək Yolu’nun Bərpası Türk Birliyinin İnkişafında Yeni Mərhələdir

Şikar Qasımov

Azerbaycan'da Engelliler İçin Turizm Pazarının Dəyərləndirilmesi

Aynur Bağirli

Политика уничтожения Арменией материально-культурного наследия Азербайджана в XX веке

Санубар Ганбарова

Шемаха как один из туристических дестинаций Азербайджана

Шахла Сафарова

 

2nd. PARALLEL SESSIONS (12:00-13:30)

Moderator: Burcu KOÇ, PhD

Theme: Critical Issues Regarding Alternative Tourism Types

Please click here to join in that session at 12.00 pm (TR time)

Determining Entrepreneurship through Pro-poor Tourism Impacts: A Theoretical Model Development

Prem Kumar, Y. Venkata Rao

Role of Perceived Impacts of Pro-poor Tourism in Creating

Prem Kumar, Professor Y. Venkata Rao

Prayer Tourism in Turkish Regions of the Russian Federations: Travel on “Places of Force” with a Prayer for Help

Polina Ananchenkova

The Prospect of Mountain Tourism in Kyrgyzstan

Atyshov Kobogon, Amankulova Zhyldyz

An Overview of the Potential Impact of Traditional Medical System on the Wellness Tourism in Sri Lanka

Swarna Hapuarachchi, Himalee De Silva

The Directions of Development of Ethno-Tourism in Kazakhstan

Rabiga Mukatova

From Food Tourism to Food Walk Tours: Why? With Reference to India

Shruti Arora, Anukrati Sharma

Theory and Practice of Agri-Tourism

Y. Venkata Rao, Rohit Ravindra Borlikar

 

Moderator: Naci POLAT, PhD

Theme: Ethics, Interactive Experience and Issues related to Tour Companies

Please click here to join in that session at 12.00 pm (TR time)

Gamification in Tourism – Future or Fallacy

Y. Venkata Rao, A. Saravanan

Augmented Reality in Tourism Industry in Kazakhstan

Bekbolat Kair

The Importance of Creating an «e-Tourism» Information and Communication Portal in Kazakhstan

Darken Seidualin, Moldir Maulen

A Study on the Role of Food Tourism on Income Generation Opportunities of Local Community: Special Reference to Trincomalee Destination Site

Navajeevana Navaretnarajah, DAC Suranga Silva

Catering for Climbers Based on the Kyrgyz Tourist Company “Ak-Sai Travel”

Kydyraliev Nurudin Abdynazarovich, Sydykov Nursultan Nurlanovich

A Study on Mission Statements of the Members of an Association of Kyrgyz Tour Operators (Kato)

Bakyt Turdumambetov, Aizada Ibralieva

Corporate Governance and Ethics in Tourism

Aziza Tulyaganova

 

Moderator: Mehmet Yavuz ÇETİNKAYA

Theme: Success and Employment in Tourism

Please click here to join in that session at 12.00 pm (TR time)

СОСТОЯНИЕ И АНАЛИЗ ЗАНЯТОСТИ В СФЕРЕ ТУРИЗМА

Ануарбек Аймен

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДА АГРОТУРИЗМНІҢ ДАМУ БОЛАШАҒЫ ЖӘНЕ БАСЫМДЫЛЫҚТАРЫ

Дарья Аташева

ОЦЕНКА УРОВНЯ УДОВЛЕТВОРЕННОСТЬЮ ТУРИСТСКОЙ ДЕСТИНАЦИЕЙ

Эльмира Фаизова

Кыргыз Республикасында туризм тармагын өнүктүрүүдөгү Шах-Фазил жана Падыша-Ата мемориалдык комплекстеринин мааниси

Орозов Кельдибек ve Ажыбаева Нурила

Tourism in Kyrgyzstan: Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats

Ahmet Tayfun, Erkan Akgöz, Kymbat Asanova, Naryngul Margazieva

The City Below the City

Croitoru Costin, Ion Ghelețchi

 

DETAYLI SEMPOZYUM PROGRAMI-TÜRKÇE SUNUMLAR

1 EKİM PERŞEMBE

1. OTURUMLAR (13.30-14.30)

Moderatör: Dr. Nuray Selma ÖZDİPÇİNER

Tema: Turizmde Pazarlama ve Halkla İlişkiler

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Sosyal Medya Kullanımı: Facebook Örneği

Azamat Maksüdünov, Kyialbek Dyıkanov

İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin Instagram Kullanımlarının Dijital Pazarlama Kapsamında Değerlendirilmesi: TR83 Bölgesi Örneği

 

Erol Dönek

Destinasyon Tanıtımı ve Pazarlamasında Coğrafi İşaretlerin Önemi

Serap Serin Karacaer

Turizm Pazarlaması Kapsamında Yazılmış Lisansüstü Tezlerin 5N1K Perspektifinden Değerlendirilmesi: 2009-2019

Gamze Eryılmaz, Tuğba Çömelekli, Dilara Dibooğlu, Rümeysa Aydın

Turizmde Halkla İlişkiler Aracı Olarak Trivago

Esra Çınar, Esma Günnar

 

Moderatör: Dr. Şeyma AY ARÇIN

Tema: Turizmde Kültürel Değerler ve Mitoloji

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Selçuklu ve Osmanlı Sanatında Türk Mitolojisi

Canan Tanrısever, Sühendan Arıkan

Türk Bahçe Sanatında Bitkilerin Mitolojik Kökenleri

Canan Tanrısever, Sühendan Arıkan

Türk Mitolojisi Kapsamında Yiyecek ve İçecekler

Dilara Eylül Koç, Özge Çaylak Dönmez

Eskişehir'deki Arkeolojik Sit Alanlarının Kültür Turizmi ve Arkeoloji Odaklı Değerlendirilmesi

Fırat Baranaydın, Özlem Er, Doğu Baranaydın

Turizmde Kültürel Değerlerin Yeri ve Önemi; Çin Halk Cumhuriyeti Örneği

Rayile Zayit, Mithat Zeki Dinçer, Hacer Neyir Tekeli, Suna Muğan Ertuğral

Tek Millet İki Devletin Pişmiş Toprak Kültürü

Serap Ünal

 

Moderatör: Dr. Yasin KELEŞ

Tema: Farklı Bölgelere Özgü Mutfak Kültürleri ve Gastronomik Kimlik

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Isparta İli Çerçevesinde Gastronomik Kültür Olarak Düğün Yemeklerin İncelenmesi

Mehmet Anıl Küçükyaman

Geleneksel Kırgız Mutfak Kültüründe Önemli Bir Unsur: Dastorkon (Tasmal)

Cemal İnce, Gülmira Samatova

Denizli’nin Antik Kentlerinin Çevresindeki Gastronomik Kültürün Turizmin Gelişimine Etkileri

Mehmet Levent Kocaalan, Melda Gölemezli

Kırgızistan Mutfak Kültürü ve Türk Mutfak Kültüründeki Benzerliklerin Belirlenerek Ortak Menülerin Oluşturulması

Emine Keskin, İsmail Kızılırmak, Gülmira Samatova

Türksoy Üyesi Ülkelerin Yeme Kültürleri ve Karşılaştırmalı Yiyecek İçecek Analizi

Özge Çaylak Dönmez, İbrahim Gündoğdu, Demet Taş

Türksoy Üyesi Ülkelerin Geleneklerinin ve Yemekli Ritüellerinin Analizi

Demet Taş, İbrahim Gündoğdu, Özge Çaylak Dönmez

Gastronomik Kimlik Oluşturma Sürecinde Geleneksel Gıdaların Rolü

Kübra Erbil

 

 

1. OTURUMLAR-devamı (13.30-14.30)

Moderatör: Dr. Mehmet ERTAŞ

Tema: Turizm-Gastronomi Alanlarında Yürütülen Akademik Çalışmalar ve Eğitim

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Gastronomi Dergilerinde Gastronomi Alanında Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi

Cemil Süslü, Elif Demir

Gastronomi Dergilerinde Yayınlanan Araştırmalara Yönelik İçerik Analizi (Türkiye UNESCO Gastronomi Şehirleri Üzerine Bir Araştırma)

Sait Doğan, Ali Dik

Turizm Araştırmalarında Etik: Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

Eray Polat, İbrahim Misir, Bayram Şahin

Unesco Dünya Miras Listesinde Yer Alan Türkiye’deki Destinasyonlar Üzerine Yayınlanmış Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Profili

 

Grant Altay Taşkın

Yaratıcı Turizme İlişkin Makalelerin Bibliyometrik Analizi (2006-2020)

Hakan Aslan, Burhan Kılıç, Turgay Bucak, Hakan Urlu

Turizm Sektöründe Yenilik Konusunda Yapılan Çalışmaların İncelenmesi

Ezgi Atik, Barış Baraz

Birlikte Yaratılan Deneyim Ölçeğine İlişkin Geçerlilik ve Güvenilirlik Çalışması

Emre Atik, Mine Oyman

Aşçılık Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin ‘Beslenme’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi

Ebru Kemer, Hasibe Utku Çelik Gençoğlu, Senem Etyemez

Aşçılık Programı Eğitimi Alan Öğrencilerin Sektörde Çalışmaya Yönelik Bakış Açıları: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Örneği

 

Mehmet Anıl Küçükyaman, Cengiz Han Alabacak

 

Moderatör: Dr. Murat BAYRAM

Tema: Turizmde Rekreatif Etkinlikler

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Isparta İlinin Doğa Temelli Rekreatif Etkinliklere Yönelik Turizm Potansiyelin İncelenmesi

Ali İnanır

Kastamonu İlinin 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Olmasının, İldeki Etkinliklerin, Festivallerin Değerlendirilerek Halkın Bakış Açısının İrdelenmesi

Oğuz Çam, Muharrem Avcı

Turistlerin Fotoğraf Çekme Davranışlarının Destinasyon İmajına Etkisi

Hüseyin Pamukçu, Anar Can Demirci

Animasyon Programlarının Kültürel Animasyon Etkinlikleri Kapsamında İncelenmesi

Hakan Çetiner


2. OTURUMLAR (15.00-16.00)

Moderatör: Dr. Serkan BERTAN

Tema: Konaklama İşletmeciliği ile İlgili Güncel Konular

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Turizm Yapılarının Mekânsal Organizasyonunun Mekân Dizim Yöntemi ile İncelenmesi- Antalya Crowne Plaza Örneği

Aslıhan Çetin, Şefika Gülin Beyhan

Otel Ambiyansının Otelin İmajına ve Turist Memnuniyetine Etkisi: Alanya’daki Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

Abdullah Uslu, Onur Aysal

Otel İşletmelerinde Personel Seçme’de Kullanılan Yöntemler: İstanbul Alan Araştırması

Merve Avcı

Türkiye’de Konaklama Sektörünün Zamansal Değişimi ve Gelişimi

Cüneyt Mengü

Kongre Turizmi: Isparta’daki Otel Yöneticileri Üzerine Bir Uygulama

Cengiz Han Alabacak

Termal ve Spa Hizmetleri Sunan Otel İşletmelerine Yönelik Şikâyetler: Bir Şikâyet Portalında Uygulama

Mehmet Tuncer

 

Moderatör: Dr. Hande MUTLU ÖZTÜRK

Tema: Turizmde İnovasyon ve Teknoloji Kullanımı

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Drone Kullanımı Turizm Gelişimini Etkiliyor Mu?

Oğuz Türkay, Burak B. Atasoy

Turizm Rehberliği Bölümü Alan Derslerinde Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Kullanımına Yönelik Bir Öneri

Turan Okul, Güntekin Şimşek

Türk Turizm Dünyasında Ortak Akıllı Şehirler

Mithat Zeki Dinçer, Füsun İstanbullu Dinçer, Emel Gönenç Güler, Suna Muğan Ertuğral, Kaplan Uğurlu

Otel İşletmelerinde İnovasyon: Sakarya İli Alan Araştırması

Aghami Mehdiyev

Konaklama İşletmelerinde Robotların Çalışmasına Yönelik Turizm Bölümü Öğrencilerinin Görüşleri

Ayşe Yılmaz, Nusret Koca

Destinasyon Yönetim Örgütlerinin Web Sitesi ve Web 2.0 Araçları Kullanım Durumları: Isparta Örneği

Sine Erdoğan Morçin, Zişan Korkmaz Özcan, Cansu Can Akca

 

Moderatör: Dr. Emrah KESKİN

Tema: Turizm Çalışanları ve Göçmenlerin Sektöre Entegrasyonu

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Turist Rehberleri ve Paket Turlarda Çalışma Süreleri: Kuşadası Atro Örneği

Mahmut Efendi

Turizm Sektöründe Mevsimlik Göçler Üzerine Bir İnceleme: Denizli’de Kahramanmaraşlı Dondurmacılar

İbrahim Gökburun

Suriyeli Sığınmacılara Turizm İşletmeleri İşveren ve İşgörenlerinin Algıları: Antakya- Reyhanlı Örneği

Muhammet Emin Soydaş, Şebnem Eker

Davranış Kuralı Algısı ve Yaşam Tatmininin Duygusal Emeğe Etkisi: Havacılık Sektörü Çalışanları Üzerine Bir Araştırma

 

Murat Kızanlıklı, Havva Çıvgın

Göçmen ve Mültecilerin Turizm Sektörüne Entegrasyonu

Gizem Yaylı, Ali Yaylı

Mutfak Çalışanları Gözünden Otel ve Lokantalarda Yiyecek Üretiminin Sorunları

Oğuz Türkay, Serkan Şengül, Büşra Şengül, Sevim Usta

 

2. OTURUMLAR-devamı (15.00-16.00)

Moderatör: Dr. Nurten ÇEKAL

Tema: Beslenme Trendleri ve Türk Mutfağı

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Beslenme Trendlerinin Turizmde Yiyecek İçecek Tüketim Davranışlarına Etkisi

Dilek Öcal, Serkan Şengül

Yerel Halkın Özel Yemek Festivallerine Bakışının Değerlendirilmesi: Didim Vegan Festivali Örneği

Berat Sancak, Melike Sakin Yılmazer

Tarihsel Süreçte Türk Mutfağındaki Tatlılar

Nurten Çekal, Raşit Bakan, Hatice Aktürk

Slow Food Akımı Kapsamında Yöresel Mutfak Ürünlerinin Değerlendirilmesi: Isparta Örneği

Gürkan Kalkan

 

Moderatör: Dr. Burçin KIRLAR CAN

Tema: Türk Dünyasında Turizm ve Tüketici Memnuniyeti

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Türk Dünyası Turizm Coğrafyasının Turizm Öğrenimi Gören Gençler Tarafından Tanınma Düzeyinin Ölçülmesi: Kastamonu Örneği

Muharrem Avcı, Ravzanur Doğan, Oğuzhan Yılmaz

Türk Dünyasında Alternatif Turizm Türlerinin Belirlenmesi

Yakup Erdoğan, Selda Yordam

Türk Dünyası Ülkelerinde Turizm Sivil Toplum Kuruluşları Üzerine Bir İnceleme

Zuraf Anvarova, Kutay Oktay

Kastamonu Üniversitesinde Türk Dünyasına Yönelik Olarak Gerçekleştirilen Faaliyetlere Yönelik Bir Araştırma

Kutay Oktay, Fatih Ekerim, Nurseli Dervişoğlu

Türkiye’ye Gelen Rus Turistlerin Memnuniyet Düzeyine Yönelik Nitel Bir Araştırma

Ekaterina Gün, Didar Sarı Çallı

Helal Turizm Potansiyeli Üzerine Nitel Bir Araştırma

İhsan Kurar

Azerbaycan Turizminin Geleceğinde Helal Turizmin Yeri

Karim Huseyn-Zade, Hüseyin Pamukçu

 

3. OTURUMLAR (16.30-17.30)

Moderatör: Dr. Ümmühan BAYRAM

Tema: Konaklama İşletmelerinde Performansı Etkileyebilecek Faktörler ve Tüketici Algısı

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Termal Otellerde Tüketicilerin Memnuniyetlerini Etkileyen Faktörler

Sena Akçakaya, Ezgi Sayman, Serkan Bertan

Pamukkale’de Bulunan Pansiyonlara Yönelik Algılar

Ezgi Sayman, Sena Akçakaya, Serkan Bertan

Otel İşletmelerinde Gıda Atıkları

Ramazan Eren, İsa Keleş

Konaklama İşletmelerinde Maliyet Yönetimi Sistemi Kullanımının Mali Performansa Yansımaları: Denizli İlinde Bir Vaka Çalışması

 

Emin Yürekli, Engin Taşkın

Konaklama İşletmelerinde Temel Bir Yetenek Olarak Yenilik Yeteneği

İbrahim Çetintürk

Çalışan Mutluluğunun Örgütsel Bağlılığa Etkisi: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Uygulama

Ahmet Çetin, Hasan Hüseyin Soybalı

 

3. OTURUMLAR-devamı (16.30-17.30)

Moderatör: Özge KILIÇARSLAN

Tema: Turizmde Plan ve Politikalar: Destinasyon İmajı-Deneyimi Oluşturma ve Turizm Çeşitliliğini Arttırma

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Büyük İpek Yolunun Hazardan Karadeniz’in Kuzey Sahillerine Uzanan Kolu Hakkında

Abbas Seyidov, Mesude Veliyeva

Turizm Eğitimi Alan Türk Dünyası Öğrencilerinin Denizli Kenti İmaj Algıları Üzerine Nitel Bir Araştırma

Mehmet Yalçın, Sebahattin Karaman

Yabancı Uyruklu Üniversite Öğrencilerinin Kent Kişiliği ve Kent İmajı Algılamaları

Mikail Kara, Hüseyin Özdemir, Ayhan Dağdeviren

Sanal Gerçeklik (VR), Arttırılmış Gerçeklik (AR) ve Genişletilmiş Gerçeklik (XR) Teknolojileriyle Yeni Destinasyon Deneyimlerinin Yaratılması: Denizli Turizmi Üzerine Vaka Çalışması

 

Melda Gölemezli, Mehmet Levent Kocaalan

Dünyada ve Türkiye'de Agro Turizm

Songül Özer, Ahmet Çetin

Türkiye’de Turizm Politikası ve Planlamasının Temel Metinleri: 1963-2023 Dönemi Kalkınma Planları

Ömer Akgün Tekin

 

Moderatör: Dr. Serap ALKAYA

Tema: Sürdürülebilirlik, Sosyokültürel Değerler ve Turizmin Ekonomik Etkileri

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımı ile Denizli Kenti’nin Değerlendirilmesi

Arzu Ersöz Tüğen

Yerel Halkın Sürdürülebilir Turizme Yönelik Farkındalık Düzeyinin ve Katılım Tipolojisinin Belirlenmesi

Aydın Çevirgen, Furkan Baltacı

Akdeniz Ülkelerinde Turizmin Ekonomiye Katkısı ve Türkiye’nin Konumu

Bahar Berberoğlu

Serinhisar Bardak Damlarının Turizm Açısından Sosyokültürel Olarak Değerlendirilmesi

Serap Ünal

Isparta Yalvaç Yöresinin Somut Kültürel Değerleri ve Geleceği

Esra Çelmeli, Atila Gül, Mehmet Gökal

Plan Kararlarının Antalya Turizm Kimliği Üzerine Etkileri

Engin Kepenek, Hasan Haştemoğlu

 

Moderatör: Dr. Semih ARICI

Tema: Turizm Alanında Ön Plana Çıkan Diğer Kritik Başlıklar

Oturuma Katılmak için Lütfen Buraya Tıklayınız

Havacılık Sektörü ve Terör

H. Yusuf Güngör

Havayolu Firmalarının Finansal Başarısızlıklarının Tahmini

M. Recep Armutlu, H. Yusuf Güngör

Innovative Culinary Development (ICD) ve Türk Mutfağına Yansımaları: İstanbul’da Hizmet Veren Türk Mutfağı Restoran Menüleri Üzerinde Bir Araştırma

Murat Doğdubay, Hilal Keskin

Türkistan Coğrafyasının Kültürel Miras Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Emrullah Tören

Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri Hakkında Bilgi Düzeyleri ve Tüketim Davranışlarının Belirlenmesi

Kübra Kırbaç, Semih Arıcı

Zeytin Hasat Şenliğine Katılan Ziyaretçilerin “Türk Mutfağı” Kavramına İlişkin Algılarının Metaforlar Yöntemi ile Belirlenmesi

İsmail Ertopcu, Mehmet Sarıoğlan

 

17.45-18.15

Kapanış Konuşmaları / Closing Speeches

Dr. Kasım İnce- Pamukkale University

Dr. Kutay Oktay-Kastamonu University

Dr. Murat Bayram-Pamukkale University

Please click here to join in closing speeches    Kapanış oturumuna katılmak için tıklayınız

Documents Attached