<Ağustos 2019>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör

İş Sağlığı ve Güvenliği

Programın Amacı; Endüstriyel Kuruluşların ihtiyacı olan İş Güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonunun mühendislik düzeyinde olan işletmelerde, mühendisliğin bir alt kademesinde, mühendislik düzeyinde olmayan organizasyonlarda ise işletmenin tün iş güvenliği sorumluluğunun üstlenebilecek yetenekte " İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" yetiştirmektir. Bunun yanı sıra iş yerlerinde risklerin minimize edilerek sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine  vererek işçi ve fabrika iş veriminin artması, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve bu sayede işletmenin karlılığını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak da İş ve Personel Güvenliği Programının amaçları arasındadır.

Programdan mezun olan öğrencilerimiz, iş yeri çalışma yönetiminin güvenliğini sağlayabilecek, iş sağlığı ve güvenliği kayıt, dosyalama, izleme yönetimine hakim, felaket bazlı tüm acil durumlarla ilgili yasal prosedür takibi ve uygulanmasını yapabilen,  başta iş yeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen, risk analizleri, çözüm önerileri  ve buna bağlı planlama ile bütçelendirmelerini yapabilen, çevre güvenliği ile ilgili planlama ve yönetim bilgisi ile donanmış, başta iş yeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen, mesleğinin gerektirdiği lisan bilgisine sahip hale gelecektir.

Bölüm Öğretim Elamanları:

Öğr. Gör. Gürol UNCU / Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Yasemin BAYĞU

-----------------------------------------------------------------------------

Occupational Health and Safety

Purpose of the Program; The training of the personnel in the field of occupational safety and the occupational safety organization of the industrial organizations, in the enterprises at the engineering level, in the lower level of the engineering, while in the non-engineering organizations, the occupational health and safety technician in the ability to undertake the responsibility of occupational safety is to train. In addition to this, minimizing the risks in the workplace, creating a healthy and safe environment, eliminating the dangers at the source, increasing the productivity of the workers and the factory by giving all the attention of the working people in this environment, minimizing the legal, conscientious and financial responsibilities as a result of any accidents and In addition, contributing to the national economy by increasing the profitability of the enterprise is among the objectives of the Job and Personnel Security Program.

Students who graduate from the program, can ensure the safety of workplace management, occupational health and safety registration, filing, monitoring management, judicial, all emergency-related emergency procedures that can follow the implementation and implementation, especially in the workplace, professional emergency organizations and neighborhood neighbors consultancy services on communication and organization with professional emergency organizations and neighborhood neighbors, equipped with planning and management knowledge related to environmental safety, able to provide consultancy services on communication and organization, risk analysis, solution proposals and related planning and budgeting. have the language required by the profession.

Department Teaching Units:

Lecturer. See. Gürol UNCU / Head of Department