Menü

Etkinlik Takvimi

<Ekim 2018>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Tümünü Gör

Öğr. Gör. Sinem TÜRK ASLAN

 

OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Aşçılık Programı

 

Tel: 0 258 613 11 00 / 117

Faks: 0 258 613 11 19

E-Posta: sturk

 

Verdiği Dersler

Önlisans

Yiyecek İçecek Servisi 1

Yiyecek İçecek Servisi 2

Mutfak Planlama

Menü Planlama

Pastane Ürünleri

Dünya Mutfakları

Mesleki Yabancı Dil 1

Mutfak Çeşitleri

Çevre Koruma

Konuk İletişimi

Mesleki Matematik

Kalite Yönetim Sistemleri

Hasat Sonrası Teknolojisi

Hayvansal Üretim İlkeleri

Toksikoloji ve Hijyen

 

Çalışma Alanları

Tahıl Bilimi

Tahıl ve Ürünleri İşleme Teknolojisi

 

ÖZGEÇMİŞ

KİŞİSEL BİLGİLER

Doğum Tarihi-Doğum Yeri

19.04.1987-İzmir

Medeni Hali

Evli

Yabancı Dili

İngilizce

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece

Bölüm/Program

Üniversite

Yıl

Lisans

Gıda Mühendisliği

Süleyman Demirel Üniversitesi

2005-2010

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Süleyman Demirel Üniversitesi

2010-2013

Doktora

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Pamukkale Üniversitesi

2014-

Yüksek Lisans Tezi

“Göller Bölgesi’nde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri İle Ekmeklik Kalitelerinin Belirlenmesi”, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, 2013, Isparta, Türkiye.

Tez Danışmanı: Doç. Dr. Hülya GÜL

GÖREVLER

Görev Unvanı

Görev Yeri

Yıl

Öğr. Gör.

Pamukkale Üniversitesi/Tavas Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Programı

2012-

ESERLER

A.   Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

A1. Gül, H., Acun, S., Şen, H., Nayır, N.,  Türk, S. (2013). Antioxidant Activity, Total Phenolics and Some Chemical Properties of Öküzgözü and Narince Grape Pomace and Grape Seed Flours. Journal of Food, Agriculture & Environment Vol.11 (2): 28 -34

A2. Gul, H., Gul, M., Turk-Aslan, S., Acun, S., Nayir, N., Sen, H., (2017). Consumer Acceptability of Bread Produced from By-products of Wine Industry. Fresenius Environmental Bulletin Vol. 26 (11): 6924-6931

B.   Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:

B1. Gül, H., Gül, M., Acun,S., Türk Aslan, S., Nayır, N., Şen, H. (2017). Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Cappadocia, Turkey, 15-17 May 2017, Abstract Book, pp. 25.

B2. Gül, H., Acun, S., Gül, M., Kara, B., Türk Aslan, S., Öztürk, A. (2017). Bread Quality of Some Bread Wheat Smaples Produced in Lake District of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Cappadocia, Turkey, 15-17 May 2017, Abstract Book, pp. 46.

B3. Gül, H., Acun, S., Gül, M., Kara, B., Türk Aslan, S., Öztürk, A. (2017). Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey.  International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Cappadocia, Turkey, 15-17 May 2017, Abstract Book, pp. 123.

B4. Türk Aslan, S., Gül, H. (2016). Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 17.

B5. Gül, H., Gül, M., Türk Aslan, S., Acun, S., Nayır, N., Şen, H. (2016). Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 174.

B6. Türk Aslan, S., Gül, H. (2016). Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200.

B7.  Gülüm, L., Yıkmış, S., Türk Aslan, S. (2016). A Functional Seed: Mung Beans. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 275.

B8. Türk Aslan, S., Gül, H. (2016). Bread Wheat Quality: Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 297.

B9. Yıkmış, S., Ilgazcan, G., Demirkol, F., Türk Aslan, S. (2016). The Importance of Cold Chain Logistics in Bakery Products. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 311.

B10. Yıkmış, S., Gülüm, L., Türk Aslan, S. (2016). The Importance of Geographical Indication in Cereal Products. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 200. 15 th International Cereal and Bread Congress-Istanbul, Turkey, 18-21 April 2017, Abstract Book, pp. 312.

C.   Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:

C1. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar:

C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:

D.   Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

D1. Gül, H., Gül, M., Acun, S., Türk Aslan, S., Öztürk, A., Kara, B., Akman, Z. (2015). Tarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları: Burdur ve Isparta İlleri Örneği. Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2015, 3(9): 732-741.

D2. Gül, H., Acun,S., Türk, S., Öztürk, A., Kara, B., 2012. Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi, 2012, 29 (2):21-32.

F.    Sanat ve tasarım etkinlikleri:

G.   Diğer yayınlar:

G1. Gül M., Gül H., Aslan S.T., Acun S., Öztürk A., Kara B., Akman Z., 2015. Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi, Etkileyen Faktörler ve Sorunları: Burdur ve Isparta İlleri Örneği. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, s:601

G2. Türk, S., Demiray, H., 2010. Yoğurma Süresi ve Sıcaklık Uygulamalarının Zeytinyağı Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması. Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Lisans Mezuniyet Tez Çalışması, Isparta.