Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi

Tümünü Gör

Etkinliklerimiz

14.08.2017 - 18.08.2017

Pamukkale Üniversitesi 2017 – 2018 Akademik Eğitim Öğretim Yılı’nda kayıt yaptıran öğrencileri için hazırlıklarını tamamladı. Pamukkale Üniversitesi ailesinin yeni üyeleri, Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kurulan ‘irtibat masası’ ile karşılanıyor ve yeni kayıt haftası boyunca sürekli seferler ile kampüse taşınıyor. Pamukkale Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için yeni kayıt yaptıracak öğrenci ve ailelerini otobüs terminalinde çiçeklerle karşılıyor. PAÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından terminalde kurulan ‘Yeni Kayıt İrtibat Masası’nda çalışan gönüllü PAÜ öğrencileri, yeni kayıt için gelen öğrencilerin sorularını cevaplıyor. Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek üzere kampüse üniversitenin tahsis ettiği servislerle yönlendirilen öğrenciler, ayrıca PAÜ Rektörlük giriş katında oluşturulan alanda kayıt işlemlerini tamamlayıp, Ay Kafe önünde kurulan bilgilendirme masaları ile üniversite hakkında merak edilen tüm detay bilgileri edinme şansı yakalıyor.14 -18 Ağustos 2017 tarihleri arasında devam edecek yeni kayıt haftasında toplamda yaklaşık 10 bin 300 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

11.08.2017

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (PDREM) 11.08.2017 tarihinde 26 fakülte ve meslek yüksekokulundan gelen araştırma görevlisi, uzman ve öğretim görevlileri ile Oryantasyon Programı hazırlıkları kapsamında buluştu ve Formatör Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Tüm üniversitede kullanılacak çerçeve oryantasyon programı sunumu, oryantasyon kitapçığı ve Denizli tanıtım broşürü tanıtıldı. Formatörler daha sonrasında kendi fakültelerinde eğitimler gerçekleştirerek oryantasyon programının üniversitenin tüm birimlerinde sorunsuz geçmesini sağlayacaklar. PDREM Müdürü Doç. Dr. Hülya Şahin Baltacı, oryantasyon programının üniversite öğrencilerinin PAÜ'ye yönelik aidiyet hissetmesinde ve kişisel gelişimleri için PAÜ'nün onlara sunduğu sayısız imkanı bir an önce keşfetmelerinde çok önemli bir rol oynadığını ifade etti ve toplantıya katılan tüm araştırma görevlilerine, uzmanlara ve öğretim görevlilerine teşekkür etti. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nden Uzm. Burçin Karabolat ve Yurtdışı Öğrenci Koordinatörlüğü'nden Doç. Dr. Sevgi Özgüngör de PDREM'in düzenlediği toplantıya katıldı ve yurtdışından eğitim için PAÜ'ye gelecek öğrenciler için ortak hazırlanacak olan oryantasyon programı için start verildi.

11.08.2017

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (PDREM) 11.08.2017 tarihinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı'ndan öğrenim gören öğrenciler ile Oryantasyon Programı kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Öğrenciler, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kurulacak "Yeni Kayıt İrtibat Masası"nda ve Rektörlük Binası giriş katında görev alacak ve yeni kayıt yaptıracak öğrencileri karşılayacaklar. İrtibat masasında kayıt süreci ile ilgili soruları cevaplayacak olan gönüllü öğrenciler aynı zamanda gelen öğrencileri kampüse taşıyacak olan servislere kadar onlara eşlik edecekler. Servisler ise her bir öğrenciyi kayıt yaptıracağı fakültenin önüne kadar götürüyor olacak. Aynı şekilde her günün sonunda servisler kampüsten garaja seferler gerçekleştirecek. Yeni gelen öğrenciler irtibat masasından oryantasyon kitapçığı ve Denizli tanıtım broşürünü temin edebilecek. Ayrıca yurtdışından gelen öğrenciler, kendileri için hazırlanmış bilgilendirici metinleri yine bu masadan temin edebilecek. PDREM Müdürü Doç. Dr. Hülya Şahin Baltacı, öğrencilerin terminalden karşılanmalarının ve akıllarına takılan sorulara ilk elden cevap bulabilmelerinin üniversiteye uyum sağlama sürecinde ilk adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor ve bir hafta sürecek karşılama programında görev alan gönüllü öğrencilere, haftaboyu servis seferlerini gerçekleştirecek  şoförlere ve lojistik destek sağlayan İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyor.