Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu 16. Dönem Mezunları İçin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirdi. Törende 100 öğrenci,mezuniyet sevinci yaşadı.

PAÜ Buldan MYO bahçesinde gerçekleşen sunumu yüksekokul sekreteri Cumhur Mustak tarafından yapılan mezuniyet törenine Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Fahrettin Özçoban, Yüksekokul Müdürü İsmail Çeviş, Yüksekokul Akademik Personeli, Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Yakın, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, Buldan Esnaf Odası Başkanı Nuri Ertekin, Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Mezuniyet törenin konuşan Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İsmail Çeviş ; Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz.

Kuruluşumuzun 17. yılında 16. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz.

Kuruluşundan bu yana, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği bilimin öncülüğünde öğrencilerimizin çağdaş bir üniversite ortamında meslek eğitimlerini başarıyla sürdürmelerini sağlamak, kendisine ve ülkesine yararlı öğrenciler yetiştirerek, ülkemizin beşeri sermayesine katkıda bulunmak,Yüksekokulu’muzun öncelikli hedeflerinden biri olmuştur. Bu hedef doğrultusunda eğitim-öğretim  faaliyetlerimizi, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret, Pazarlama, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Moda Tasarımı, Giyim Üretim Teknolojileri ve Mimari Restorasyon olmak üzere 8 adet bölüm bünyesinde 2 Doçent, 3 Dr Öğretim Üyesi,  1 Doktor Öğretim Görevlisi, 17 Öğretim Görevlisi toplamda 23 akademik personel ve 11 idari personelimiz ile gerçekleştirmekteyiz. 

Göreve geldiğim son üç yılda birçok teknik gezi, konferans,  seminer ve panel, kariyer günleri gerçekleştirdik.Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin BAĞ’ın, Kaymakamımız Murat Sarı ve Belediye’mizin, Oda Başkanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın çok önemli alanlarda maddi ve manevi desteklerini gördük ve görmekteyiz.

MYO’muz ve Buldan için önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak isterim. Mimari restorasyon bölümü hocalarımız ile birlikte Rektörlüğümüz’ün önemli bir bütçe ile destek verdiği yüksekokullar arasında ilk olma özelliği taşıyacak olan “Cam ve Metal Atölyesi Laboratuvarının” ilk aşamasının tamamlandığı müjdesini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kaymakamlığımızdan mimari restorasyon öğrencilerimizin restore edebileceği tarihi bir konağın tahsisi konusunda söz aldık.

Belediyemizden öncelikli beklentimiz, okulumuzun kampüs alanının genişletilmesi yönelik, daha önceki dönemde başlatılan ancak sonuçlandırılamayan arazi kamulaştırması çalışmalarının mutlu sona ulaştırılmasıdır.  Bu husus öğrencilerimiz kullanabileceği daha geniş sosyal alanların oluşturulması açısından son derece önemlidir.   Geçmişten günümüze MYO gelişimine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, temsilcilerine ve özellikle hayırseverlerimize, huzurlarınızda bir kez daha akademik ve idari personelimiz adına sonsuz teşekkürü borç bilirim” dedi.

Yıl sonu etkinliğinde defileye katılan moda tasarım programı  öğrencilerine ve yıl sonu etkinliğini düzenleyen büro sekreterliği ve yönetici asistanlığı öğrencilerine teşekkür belgelerini takdim eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’te yaptığı konuşmada uzun ve zorlu üniversite eğitimlerini Buldan'da tamamlayan her öğrencinin, Buldan'ın birer tanıtım elçisi olduğunu belirterek eğitimlerini tamamlayarak yeni bir başlangıca adım atan öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere İlçe protokolü tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Yüksekokulda güvenlik görevlisi olarak çalışan iki çocuk babası büro sekreterliği ve yönetici asistanlığı öğrencisi Akın İplikçi okul kütüğüne temsilen plaket çakarken öğrenciler adına da Bankacılık ve sigortacılık bölümü öğrencisi Burçin Kaymak konuşma gerçekleştirdi. Kaymak konuşmasında ; 2 yıl önce çıktığımız bu zorlu yolu bugün burada sonlandırıp mezun oluyoruz. Yorucu sınavları, bizi sabahlatan ödevleri, ailelerimizden ayrı kaldığımızda çektiğimiz sıkıntıları geride bırakıyoruz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır: ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünde vurguladığı gibi milletimizin şanlı ve yüksek bir topluluk halinde yaşaması için biz gençlere büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz ve biz bu görevlere hazırız” dedi.

Halk oyunları gösterileri ve oyunların oynandığı tören öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla sona erdi. Yüksekokul bahçesindeki törenin ardından yüksekokul ve protokol üyeleri öğrenci ve aileleri hep birlikte Güzelleştirme düğün salonunda gerçekleşen iftar yemeğine katıldı.

 

 

Menü