GEÇİCİ KORUMA STATÜSÜNE SAHİP ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2022

Üniversitemizde öğrenim gören ve geçici koruma statüsü sahibi bir öğrenci misiniz?

Cevabınız evet ise, Türkiye Bursları-UNHCR ortaklığında yükseköğrenim mali yardımı almaya hak kazanabilirsiniz.

Türkiye Bursları-UNHCR yükseköğrenim mali yardımından yararlanabilmek için uygunluk kriterleri nelerdir?

·        Geçici koruma statüsü sahibi olmak,

·        Bir devlet üniversitesine veya yükseköğrenim kurumuna 2021-2022 akademik yılı itibariyle kayıt yaptırmış olmak,

·        Ön Lisans veya Lisans Programı öğrencisi olmak,

·        2021-2022 Güz Dönemi için minimum 2 not ortalamasına sahip olmak

Türkiye Bursları-UNHCR yükseköğrenim mali yardımına nasıl başvurabilirim?

·        Başvuru için tbbs.turkiyeburslari.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

Başvuru sırasında hangi destekleyici belgeleri eklemem gerekiyor?

·        Geçici koruma kimlik kartının bir nüshası

·        Güncel öğrenci belgesi (1 Mart 2022 tarihinden sonra E-devlet veya üniversiteden alınmış ve 2021-2022 Bahar Dönemi kaydını gösteren aktif öğrenci belgesi)

·        Güncel transkript (1 Mart 2022 tarihinden sonra E-devlet veya üniversiteden alınmış ve genel not ortalamasını gösteren belge)

Ön lisans dönemlik 1500 TL, Lisans (4 yıllık programlar) dönemlik 2900 TL, Lisans (4-6 yıllık programlar) 4200 TL.

Türkiye Burslarından yararlanmakta olan öğrenciler başvuramazlar.

Son Başvuru Tarihi: 30 Mart 2022

*Başvuru sayısı ve program bütçesine bağlı olarak; i) eğitim seviyesi; ii) program türü ve iii) akademik başarı kriterlerine göre önceliklendirme yapılabilir.