Yabancı Diller Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2020

DGS EK KONTENJAN, OZD VE İNGİLİZCE HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI

• 03.12.2020 Perşembe Günü Eğitim Destek Sistemi (EDS) üzerinden online olarak DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) EK KONTENJAN Öğrencileri, OZD Öğrencileri ve Hazırlık Öğrencileri için İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı uygulanacaktır.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN 02.12.2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 17:00'e kadar PUSULA BİLGİ SİSTEMİ-EĞİTİM DESTEK SİSTEMİ'ne giriş çıkış yapmaları gerekmektedir.

• Sınav 03.12.2020 Saat: 10:00'da açılıp Saat: 14:00'de kapanacaktır. Sınav süresi Hazırlık Muafiyet için 180 dakika, OZD için 90 dakikadır.
  • Lütfen, sınava Saat: 12:00'den geç girdiğinizde sınav Saat:14:00'de kapanacağından 180 dakikalık sürenizi tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.
  • Sınav; Dinleme Becerileri (25 Puan), Gramer (25 Puan), Okuma Becerileri (25 Puan) ve Yazma Becerileri (25 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda YDYO 103-2 kodu ile başlayan "Hazırlık Muafiyet Sınavı" dersine giriş yapınız.
  4. İNGİLİZCE Hazırlık Muafiyet Sınavına girecek öğrenciler için: Konu 1 sekmesinde karşınıza çıkan "03.12.2020 İNGİLİZCE Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı" adlı sınava tıklayınız.
  5. Sınav ekranı açıldığında sınavla ilgili yönergeleri dikkatle okuyunuz ve sınava başlayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 180 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav puan dağılımı; Dinleme Becerileri 25 Puan, Gramer 25 puan, Okuma Becerileri 25puan ve Yazma Becerileri 25 puan olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Writing (Yazma) bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.
  • Dinleme bölümünü sessiz bir ortamda kulaklıkla dinlemeniz önerilir.