Yabancı Diller Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2020

21.07.2020 Fransızca Hazırlık Muafiyet Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

• 21.07.2020 Salı Günü EDS sistemi üzerinden online olarak Fransızca Hazırlık Sınıfı Bahar Yarıyılı Sonu Yeterlik (Muafiyet) Sınavı uygulanacaktır.
  • Sınav 21.07.2020 Saat: 09:00'da açılıp Saat: 17:00'da kapanacaktır. Sınav süresi 180 dakikadır.

Lütfen, sınava Saat: 14:00'dan geç girdiğinizde sınav Saat:17:00'da kapanacağından 180 dakikalık sürenizi tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.

• Sınav; Temel Fransızca (Gramer) (40 puan)Okuma Becerileri (30 Puan) ve Yazma Becerileri (30 Puan) olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
  • Online Sınav Sistemi kullanımı ile ilgili önemli bilgiler içeren sizler için hazırlamış olduğumuz videoyu BURADAN izleyebilirsiniz.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda YDYO 103 kodu ile başlayan "Hazırlık Muafiyet Sınavı" dersine giriş yapınız.
  4. Konu 2 sekmesinde karşınıza çıkan "21 Temmuz 2020 FRANSIZCA Sınıfı Bahar Yarıyılı Sonu Yeterlik (Muafiyet) Sınavı" adlı sınava tıklayınız.
  5. Sınav ekranı açıldığında sınavla ilgili yönergeleri dikkatle okuyunuz ve sınava başlayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 180 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav puan dağılımı;  Temel Fransızca 40 puan, Okuma Becerileri 30 puan ve Yazma Becerileri 30 puan olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Yazma bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.