Yabancı Diller Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2020

15 Eylül 2020 Tarihinden Sonra Kayıt Yaptıran Öğrencilerimizin Dikkatine

15 Eylül 2020 tarihinden sonra kayıt yaptıran ekteki listede adı bulunan öğrenciler için 25.09.2020 Cuma Günü
 Eğitim Destek Sistemi (EDS) üzerinden online olarak
Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı uygulanacaktır.

• Sınav 25.09.2020 Saat: 09:00'da açılıp Saat: 17:00'da kapanacaktır. Sınav süresi 180 dakikadır
  •  Lütfen, sınava Saat: 14:00'dan geç girdiğinizde sınav Saat:17:00'da kapanacağından 180 dakikalık sürenizi    tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.
  • Sınav; Dinleme Becerileri (25 Puan), Gramer (25 Puan), Okuma Becerileri (25 Puan) ve Yazma Becerileri (25 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda YDYO 103-2 kodu ile başlayan "Hazırlık Muafiyet Sınavı" dersine giriş yapınız.
  4. İNGİLİZCE Hazırlık Muafiyet Sınavına girecek öğrenciler için: Konu 1 sekmesinde karşınıza çıkan "25.09.2020 İNGİLİZCE Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı" adlı sınava tıklayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 180 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav puan dağılımı; Dinleme Becerileri 25 Puan, Gramer 25 puan, Okuma Becerileri 25puan ve Yazma Becerileri 25 puan olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Writing (Yazma) bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.
  • Dinleme bölümünü sessiz bir ortamda kulaklıkla dinlemeniz önerilir.