Yabancı Diller Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 08 Temmuz 2020

13.07.2020 İngilizce Hazırlık 4. Modül Final (Modül Bitirme) Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

• 13.07.2020 Pazartesi Günü uygulanacak olan İngilizce Hazırlık Modül Bitirme Sınavı A2, B1 ve B1+ olmak üzere 3 seviyede uygulanacaktır.
  • Sınav 13.07.2020 Saat: 09:00'da açılıp Saat: 17:00'da kapanacaktır. Sınav süresi 180 dakikadır.

Lütfen, sınava Saat: 14:00'dan geç girdiğinizde sınav Saat:17:00'da kapanacağından 180 dakikalık sürenizi tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.

• Sınav; Dinleme Becerileri (15 Puan), Temel İngilizce (Gramer) (25 Puan), Okuma Becerileri (30 Puan) ve Yazma Becerileri (30 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.
  • Online Sınav Sistemi kullanımı ile ilgili önemli bilgiler içeren sizler için hazırlamış olduğumuz videoyu BURADAN izleyebilirsiniz.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda 601.... kodu ile başlayan Yazma Becerileri dersine giriş yapınız.
  4. Konu 3 sekmesinde karşınıza çıkan sınava tıklayınız. (Sınav haftasonu sisteme eklenilecektir.)
  5. Sınav ekranı açıldığında sınavla ilgili yönergeleri dikkatle okuyunuz ve sınava başlayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 180 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav puan dağılımı; Dinleme Becerileri 15 Puan, Temel İngilizce 25 puan, Okuma Becerileri 30 puan ve Yazma Becerileri 30 puan olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Writing (Yazma) bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.