Yabancı Diller Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 29 Ocak 2021

04.02.2021 tarihinde Hazırlık Muafiyet Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine!!

• 04.02.2021 Perşembe Günü Eğitim Destek Sistemi (EDS) üzerinden online olarak İngilizce ve Fransızca Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı uygulanacaktır.
  • Sınav 04.02.2021 Saat: 10:00'da açılıp Saat: 14:00'te kapanacaktır. Sınav süresi 150 dakikadır.
  •  Lütfen, sınava saat: 12:00'den geç girdiğinizde sınav Saat: 14:00'te kapanacağından 150 dakikalık sürenizi tamamen kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.
  • Sınav; Dinleme Becerileri (25 Puan), Gramer (25 Puan), Okuma Becerileri (25 Puan) ve Yazma Becerileri (25 Puan) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.
  • ÖNEMLİ NOT: 2019-2020 ve ÖNCESİ Eğitim Öğretim Yılında İsteğe Bağlı olarak Hazırlık okumuş ve başarısız olmuş öğrencilerimizin sınava girmek istemeleri durumunda: 1 Şubat 2021 Saat 16:00'ya kadar ydyo@pau.edu.tr adresine paü öğrenci mailini kullanarak sınava girmek istediklerini bildiren bir mail göndermeleri gerekmektedir.
  • Bu sınav 2019 ve öncesi girişli öğrenciler içindir. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerin bu sınava girme hakkı YOKTUR.

Sınava Girmek için İzlemeniz Gereken Adımlar:

1. Pusula Bilgi sistemine giriş yapınız.
  2. EDS (Eğitim Destek Sistemi) sekmesine tıklayınız. EDS 3 Sekmesine Tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ekranda YDYO 103-2 kodu ile başlayan "Hazırlık Muafiyet Sınavı" dersine giriş yapınız.
  4. İNGİLİZCE Hazırlık Muafiyet Sınavına girecek öğrenciler için: Konu 1 sekmesinde karşınıza çıkan "04.02.2021 İNGİLİZCE Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı" adlı sınava tıklayınız.
  5. FRANSIZCA  Hazırlık Muafiyet Sınavına girecek öğrenciler için: Konu 2 sekmesinde karşınıza çıkan "04.02.2021 FRANSIZCA Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı" adlı sınava tıklayınız.
  6. Sınav ekranı açıldığında sınavla ilgili yönergeleri dikkatle okuyunuz ve sınava başlayınız.

SINAV YÖNERGESİ

• Tüm soruları cevaplandırmadan SINAVI BİTİR tuşuna basmayınız.
  • Sınav süresi: 150 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.
  • Sınavı başlattıktan sonra cevapladığınız sorulara geri dönme ve cevaplarınızda değişiklik yapma hakkınız vardır.
  • Sınav puan dağılımı; Dinleme Becerileri 25 Puan, Gramer 25 puan, Okuma Becerileri 25 puan ve Yazma Becerileri 25 puan olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Sınav süresince ekran kaydınız alınmaktadır. Yaşayacağınız sorunlar bu kayıtlar doğrultusunda izlenecektir.
  • Sınav sorularının herhangi bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, kopyalanması durumunda doğacak hukuki sorumluluk size ait olacaktır.
  • Writing (Yazma) bölümünde verecek olduğunuz cevaplar intihal programları ile incelenecek olup, cevapların size ait olmadığı tespit edildiğinde, sınavınızın ilgili bölümü geçersiz sayılacaktır.
  • Dinleme bölümünü sessiz bir ortamda kulaklıkla dinlemeniz önerilir.