Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2020

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz üzere tüm dünyada etkisini gösteren Coivd-19 salgını nedeniyle diğer birçok alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de çeşitli önemler alınmıştır. Bunların başında da derslerin uzaktan eğitim modeli ile işlenmesi gelmektedir. Bu doğrultuda, hemen hemen her yıl dönem başlangıcında öğrencilerimizin (özellikle yeni kayıt yaptıran öğrenciler için) üniversiteye adaptasyonunu kolaylaştırmak adına yapmış olduğumuz oryantasyon programı bu yıl sesli sunum yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Hazırlanan sunum ve videolar birinci sınıf derslerinin 1. ve/veya 2. hafta canlı ders materyallari arasına eklenecek ve tüm dönem boyunca sizlerin erişimine açık olacaktır. Ayrıca birinci sınıf derslerini almayan öğrencilerimiz ise ilgili sesli sunum videosuna buradan ulaşabilirler.

Hazırlanan bu sesli sunum videosunun yanı sıra oryantasyon çalışmalarının sadece okulun açıldığı ilk haftalarla sınırlı kalmaması adına Gelişimsel Modele uygun olarak EDS üzerinde 14 haftalık ORY 101 isimli bir ders açılmıştır. Bu ders, bildiğimiz diğer derslerden farklı olarak devam zorunluluğu ya da geçme kalma durumu olan bir ders değildir. Kendi kendine yardım şeklinde, öğrencilerimizin uyum sağlamasına yardım edecek içerikler yüklenmiştir. İçerikler PDREM' de görev yapan psikolog ve psikolojik danışmanlar tarafından oluşturulmuş ve yüklenmiştir. Bu içerikler arasında, üniversitemizin değerli öğretim elemanlarının katkı sunduğu kısa bilgilendirme videoları da yer almaktadır. Bu içerikler öğrenci ihtiyaçlarına göre PDREM tarafından güncellenebilmektedir. Ayrıca ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için PDREM, online olarak psikolojik danışma hizmeti vermeye devam etmektedir.

Güncelleme: Sesli sunum videoları hazırlandıktan sonra yapılan değişiklikler nedeniyle sesli sunum sonunda yer alan oryantasyon kitapçığına ve denizli tanıtım broşürlerine ait kare kodlar güncellenmiştir. Güncellenmiş karekodlar aşağıdaki görsellerde yer almaktadır.

Eğitim hayatınız boyunca başarılar dileriz. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle...

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü