Güncellenme Tarihi: 11 Haziran 2021

Erasmus+ Staj Hareketliliği Mayıs Ayı Başvuru Sonuçları

2019-2020  ve 2020-2021 Erasmus+ bütçesinden hibelendirilmek üzere Erasmus+  Staj Hareketliliğine gitmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi ekli dosyada verilmiştir.

2019 ve 2020 sözleşme yılı için hazırlanmış olan el kitabındaki kurallar geçerli olacaktır.

Bu projelere ait hibe miktarının tükenmesi halinde Kurumumuzun hak edeceği 2021-2022 Erasmus+ projesine ait hibe kullanılacak olup, o projeye ait kurallar geçerli olacaktır. 2021 sözleşme yılı için kurallarda ve hibe miktarlarında değişiklik beklenmektedir. Söz konusu kurallar kesinleştiğinde hak edilen hibe miktarlarında ve hareketlilik sürelerinde değişiklik olabileceği gibi kazanılan hakkın yitirilmesi de söz konusu olabilir.

Diğer taraftan,  Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi manevi kayıplardan Kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Bütçenin sınırlı olması sebebiyle staj faaliyetleri 180 gün ile sınırlandırılmıştır. Bu sebeple 180 gün üzeri başvurular  belirtilen tarih  aralığı içerisinde maksimum 180 gün stajlarını gerçekleştirebileceklerdir.

NOT: Daha önce Erasmus+  öğrenim ve staj faaliyetinde   bulunan öğrencilere (-10) puan uygulaması yapılmıştır.