Güncellenme Tarihi: 21 Aralık 2019

ERASMUS PROGRAMI DİL YETERLİLİĞİ SINAVI

21 ARALIK 2019 CUMARTESİ GÜNÜ

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON Y.O. (FTR) İLE

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE (SBF) YAPILACAKTIR.

İNGİLİZCE SINAVI 2 (İKİ) OTURUM HALİNDE YAPILACAKTIR.

• İlk oturuma girecek olan öğrencilerin sınavı saat 09:30'da,
  • İkinci oturuma girecek olan öğrencilerin sınavı ise 11:30'da başlayacaktır.
  • ALMANCA ve FRANSIZCA sınavı (3.oturum) saat 13:30'da başlayacaktır.
  • Sınav süresi 90 dakikadır.

• HER ADAY BELİRLENEN OTURUM VE SAATTE SINAVA GİRMEK ZORUNDADIR. BELİRLENEN OTURUMDA SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİ HAK TALEP EDEMEZ.
  • LÜTFEN SINAV SAATİNDEN 30 DK. ÖNCE SINAV YERİNDE HAZIR OLUNUZ. ÖĞRENCİ VE NORMAL KİMLİĞİNİZİ HAZIR  BULUNDURUNUZ.
  • KİMLİKSİZ SINAVA ALINMAYACAKTIR.
  • SINAVIN İLK 15 DAKİKASINDAN SONRA GELEN ADAYLAR KESİNLİKLE SINAVA ALINMAYACAKTIR. SINAVA GEÇ GİREN ADAYA EK SÜRE VERİLMEYECEKTİR.

Öğrenciler hangi salonda ve oturumda sınava gireceklerini ekteki listelerde bulabilirler. Listeler isim sırasına göre düzenlenmiştir. Lütfen sınav salonunuzu ve oturumunuzu dikkatli bir şekilde kontrol ediniz.

Herhangi bir listede adını bulamayan öğrenciler,  sınav günü en geç saat 08:30'a kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Zemin Katta bulunan Sınav Koordinatörlüğüne gelerek nerede sınava gireceklerini öğrenebilirler.

YAPILACAK SINAVLARIN

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLEBİLMESİ İÇİN

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ KURALLARI

DİKKATLİCE OKUYUNUZ

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

• Her aday belirlenen oturumda ve saatte sınavına girmek zorundadır. Belirlenen oturumda sınava girmeyen öğrenci hak talep edemez.
  • Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınavın başlamasından yarım saat önce sınava girecekleri salonun kapısında hazır bulunmaları zorunludur.
  • Adayların oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir adayın yerini değiştirmek yetkisi salon görevlisine aittir.
  • Salona önceden gönderilmiş olan liste ile adayların tek tek yoklaması yapılacak ve salon görevlileri sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatarak test için kullanılacak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır.
  • Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra, soru kitapçıkları dağıtılarak sınav başlatılacaktır.
  • Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 30 dakikası ve son 10 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
  • Sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.
  • Sınavın ilk 15 dakikasından sonra gelen adaylar kesinlikle sınava alınmaz. Sınava geç giren adaya ek süre verilmeyecektir.
  • Sınav başlamadan önce kimlik kontrolü yapılacağından dolayı öğrenci kimliğinizin yanınızda bulunması zorunludur. Kimliğini kaybetmiş öğrenci ilgili yarıyılın öğrenci belgesini ibraz etmek suretiyle sınava girebilir. Sınav hafta sonu yapılacağından dolayı önleminizi önceden alınız.
  • Sınav salonuna sınavda kullanılacak gereçler (kalem, silgi vs.) dışında herhangi bir eşya getirilmesi yasaktır. Yazılı olan gereçler dışında herhangi bir eşya (cep telefonu, akıllı saat, kaydedici cihaz, ders notu, ders kitabı vs.) getirilmesi durumunda elektronik cihazların kapatılması varsa diğer eşyalarla birlikte fiziki olarak ulaşılamayacak bir yere konulması gerekir.
  • Öğrenci sınava gireceği sıraya oturduğunda önceden yazılmış not, kitap vs. kopya niteliğindeki donanımlardan kendisi sorumludur. Sınav alanınızı kontrol ederek oturunuz.
  • Başkasının yerine sınava girdiği tespit edilen aday hakkında Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

ERASMUS SINAV ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.