Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2021

2021-2022 Akademik Yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinde Bulunacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz;

2021 yılı Erasmus+ (KA131) faaliyeti hibe dağıtım sonuçları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilan edilmiştir. İlandaki açıklamada yer aldığı üzere “2021-2027 yeni Erasmus+ Programına katılım için Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasındaki uluslararası anlaşmaların imza süreci devam etmektedir. Bu itibarla ilan edilen hibe tutarları geçici nitelikte olup, resmi sürecin tamamlanmasını müteakiben söz konusu miktarlar değişiklikler gösterebilir. Yeni Erasmus+ Programına (2021-2027) katılım sürecine ilişkin resmi prosedürlerde yaşanabilecek gecikmelerden veya hibe tutarlarında daha sonra meydana gelebilecek değişikliklerden” Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın sorumlu tutulamayacağı belirtilmiştir. Dolayısıyla bütçe aktarımı ve ödemelerin gecikmesi Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı’na bağlı olup Kurumumuzdan kaynaklanmamaktadır.

Hibe dağıtım sonuçları incelendiğinde, tüm kurumlar için ilan edilen bütçelerin, talep edilen miktarların oldukça altında kaldığı, Pamukkale Üniversitesi’nin hak ettiği hibenin de talep ettiği miktara kıyasla düşük olduğu görülmektedir.

Son günlerde ulusal medyadan da takip edilebileceği üzere, iş bu sebeplerden dolayı tüm kurumlar aldıkları kararları ilan etmektedirler. Mevcut tablo kapsamlı olarak değerlendirildiğinde, Kurumumuz için de yeni bir karar alma zorunluluğu doğmuştur. Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü olarak bu zor kararı alırken, tüm öğrencilerimizin yeni hibe miktarlarından eşit olarak yararlanması temel prensibimiz olmuştur.

Bu itibarla, 2021-2022 Akademik Yılında öğrenim hareketliliğinde bulunacak tüm öğrencilerimizin faaliyetlerinin tek dönem olarak hibelendirilmesine, bir yıllık hareketlilikte bulunmak isteyen öğrencilerimizin, dilerlerse faaliyetlerine ikinci dönem hibesiz Erasmus+ öğrencisi olarak devam edebilmelerine karar verilmiştir. İlgili öğrencilerimizin konuyla ilgili bir an önce ofiste sorumlu olduğu danışmanı ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Diğer yandan, ilan edilen hibe miktarlarının kurumların eline ulaşmasının öngörülenden daha uzun bir sürede gerçekleşeceği anlaşılmaktadır. Bu hususta, öğrencilerimizin yaşayabileceği maddi manevi kayıpların en aza indirilmesi amacıyla Kurumumuz çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedir.

<Ekim 2021>
PztSalÇarPerCumCmtPaz