Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2019

PAÜ’de Erasmus Plus’tan Hibe Desteği Alan SILVHER Projesi

‘Somut Olmayan Kültürel Değerlerin ve Mirasın Korunması’ Projesi

SILVHER (SILVHER – Safeguarding Intangible and Cultural Values and Heritage)  ‘Somut Olmayan Kültürel Değerlerin ve Mirasın Korunması’ projesi kapsamında 3 ülkeden üniversite eğitimi alan lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak; Kültürel Mirasın Dijital Anlatımı üzerine uzaktan eğitim, proje çalışması ve yüz-yüze çalıştaylar içermekte. Proje ile ilgili bilgi veren Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Naci  Polat şunları aktardı: “Portekiz’den Trás-os-Montes and Alto Douro Üniversitesi, İtalya’dan Bari Üniversitesi ve Türkiye’den Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan eğitim programı Hellenic Open Üniversitesi altyapı platformu desteği ile hayata geçirilmekte olan proje kapsamında 3 üniversite de lisans veya yüksek lisans düzeyinde toplam otuz öğrenci projeye dâhil edilmiştir. Her biri 81 saatlik olan (toplam 243 saat) eğitim programında kültürel projelerin yönetimi, somut olmayan kültürel mirasın dijital öyküsü ve kültürel sektörde artırılmış ve sanal gerçeklik olmak üzere üç modül bulunmaktadır. Eylül 2019’da başlayacak olan program Haziran 2020 itibarı ile sona erecektir. Her modülde 20 saatlik çevrimiçi eğitim, 40 saatlik proje bazlı öğrenme ve son olarak katılımcı ülkelerden birinde 21 saatlik yüz yüze atölye gerçekleştirilecektir. 30 Eylül 2019’da resmi olarak eğitim faaliyetlerinin çevrimiçi olarak başlatılması için bir web semineri ile başlayacak olan projede yaz döneminde çevrimiçi platformun ve diğer iletişim ve işbirliği araçlarının nasıl kullanılacağına ilişkin ön bilgiler de sağlanacak.”