Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2020

Oryantasyon Programı

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güncel Oryantasyon sunumu için tıklayınız.

Ayrıca tüm öğrencilerimize Eğitim Destek Sisteminde (EDS) 14 haftalık ORY 101 (Oryantasyon 101) isimli bir ders açılmıştır. Kendi kendine yardım şeklinde, öğrencilerimizin uyum sağlamasına yardım edecek içeriklerden oluşmaktadır.

ORY101 için hedeflenen yaşam becerilerine dair haftalık konu başlıkları şu şekildedir:
1. Üniversiteli Olmak
2. Uzaktan Eğitime Uyum Sağlamak
3. Fiziksel Sağlığı Korumak
4. İyi Oluşu Korumak ve Artırmak
5. Stres ve Kaygıyla Baş Etmek
6. Odaklanmak, Motivasyonu Artırmak ve Verimli Çalışmak
7. Topluluk Önünde Konuşmak ve Sınav Kaygısı ile Baş Etmek
8. Yalnızlık Hissi ile Baş Etmek
9. Depresyon ile Başa Çıkmak
10. Kişisel Gelişimi Öncelik Yapmak
11. Kendine ve Başkalarına Şefkatli Davranmak
12. Özgüveni Korumak ve Artırmak
13. Sağlıklı İlişkiler Kurmak ve Sürdürmek
14. Psikososyal Becerileri Geliştirmek

İçerikler PDREM’ de görev yapan psikolog ve psikolojik danışmanlar tarafından oluşturulmuş ve yüklenmiştir. Bu içerikler arasında, üniversitemizin değerli öğretim elemanlarının katkı sunduğu kısa bilgilendirme videoları da yer almaktadır.  Bu içerik öğrenci ihtiyaçlarına göre PDREM tarafından güncellenebilecektir.

ORY 101 uyum dersi tüm öğrencilerimizin kullanıma açıktır. Ayrıca PDREM çevrimiçi (online) olarak psikolojik danışma hizmeti vermeye devam etmektedir ve pusula bilgi sisteminde online randevu alma sistemi sizler için  açıktır.

Her hafta için bilgilendirme broşürleri, videolar, okuma önerileri ve evde deneyebileceğiniz egzersizler yer almaktadır. 14 haftalık programda 46 yazılı materyal, 148 görsel materyal, 29 egzersiz ve 26 kitap önerisi bulunmaktadır. Toplam 249 materyalden oluşan ORY101 için kendi rutininize göre bir planlama yapabilir, ilginizi çeken konulardan başlayabilirsiniz. ORY101 dersinin kredisi yoktur ve herhangi bir not verilmeyecektir.

Size ve yakınlarınıza keyifli ve sağlık dolu bir Güz Dönemi dileriz.

Ekli Belgeler