Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2021

Öğrenci Belgesi ve Transkriptlerin E-Devlet Üzerinden Verilmesi

Öğrenci ve mezunlar transkript belgelerini e-devlet üzerinden alabilecektir. YÖK’ün kendi bilgi işlem sistemi ile üniversitelerin bilgi sisteminin uyumunun sağlanarak bütün üniversitelerde, lisans ve lisansüstü öğrenci ve mezunlar transkript belgelerini, YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek. Alınacak transkript belgeleri Türkçe ve İngilizce olabilecek, “barkodlu” ve “kare kodlu” olacağı için internetten erişim sağlanabilecektir.

Ayrıca üniversitemiz öğrencilerinin belgelerini daha kolay ve her yerden alabilmeleri amacıyla doğrulanabilir kodlu öğrenci belgesi de e-Devlet kapısı üzerinden verilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Öğrenci Belgesi Sorgulama

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Transkript Belgesi Sorgulama