Güncellenme Tarihi: 26 Haziran 2020

TÜM DÖNEMLERE AİT SINAVLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME-25.06.2020

Tüm Dünya’yı etkileyen COVID 19 pandemisi nedeniyle olağanüstü günler geçiriyoruz. Dileğimiz bu günleri geride bırakarak yüz yüze eğitim ve öğretim yapabileceğimiz günlere dönmektir.

Pandemi nedeni ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) yayınladığı genelge kapsamında 2019-2020 yılına ait tüm sınavlar digital ortamda yapılacaktır. Ek olarak  YÖK’ün 22.05.2020 tarihli yazısında “ Digital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin(alternatif çevrimiçi erişim yollarının kullanılmasına izin verilmesi, öğrencinin bulunduğu yerdeki Üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarının değerlendirilmesi vb) üretilmesi” kapsamında sizlere online olarak uygulanacak çoktan seçmeli sınavda internet erişim olanaklarınızı sağlamanız esastır.

Sınav boyunca internet kesintisi gibi teknik problemlerde göz önünde bulundurularak sınav süreleri belirlenmiş olup, öğrenci sınavına kaldığı sorudan devam edebilecektir.

PAÜ Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Uygulama Yönergesi (23.11.2018) kapsamında kabul edilebilir sebeplerle sınava giremeyen öğrenciler için telafi amaçlı çevrim içi sınav imkanının verilmesi YÖK genelgesi kapsamında uygulanacaktır.

Tüm sınavlar kayıt altına alınacaktır.

Sınava giriş PAÜ Pusula Sistemi üzerinden giriş yapıldıktan sonra Canlı Ders işlemleri sekmesi tıklanmalıdır. Açılan sayfada “PAÜ Tıp Fakültesi Eğitim Yönetim Sistemine gitmek için tıklayınız” tıklanarak sınava katılmak için PAÜ TIP EDS’ye giriş yapılacaktır. Karşınıza çıkan sınava , sınav ile ilgili açıklama kısmını okuduktan sonra giriş yapınız.

ÖNEMLİ: Sınav öncesi tüm dönem öğrencilerin katılımının zorunlu olduğu deneme sınavı size daha sonra bildirilecek tarihte yapılacaktır. Sınavdan 10 dakika önce bilgisayarlarınız, pusula sistemine giriş yaparak bekleyiniz.

Sınav tarihleri 14 Mayıs 2020 tarihli web sayfasında paylaşılan Akademik takvim duyurusunda” COVID 19  nedeni ile oluşan pandemi kapsamında süreç aktif ilerlediği için tarihlerde değişiklik yapılabilir.” yer aldığı gibi geçerlidir.