Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2020

DÖNEM 5 BLOK SINAVLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

DÖNEM V BLOK SINAVLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Tüm Dünya’yı etkileyen COVID 19 pandemisi nedeniyle olağanüstü günler geçiriyoruz. Dileğimiz bu günleri geride bırakarak yüz yüze eğitim ve öğretim yapabileceğimiz günlere dönmektir.

Pandemi nedeni ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) yayınladığı genelge kapsamında sınavlar digital ortamda yapılacaktır. Ek olarak YÖK’ün 22.05.2020 tarihli yazısında “ Digital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin(alternatif çevrimiçi erişim yollarının kullanılmasına izin verilmesi, öğrencinin bulunduğu yerdeki Üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarının değerlendirilmesi vb) üretilmesi” kapsamında sizlere online olarak uygulanacak çoktan seçmeli sınavda internet erişim olanaklarınızı sağlamanız esastır.

Sınav boyunca internet kesintisi gibi teknik problemlerde göz önünde bulundurularak sınav süreleri sabit olarak belirlenmiş olup, öğrenci sınavına kaldığı sorudan devam edebilecektir.

PAÜ Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Uygulama Yönergesi (23.11.2018) kapsamında kabul edilebilir sebeplerle sınava giremeyen öğrenciler için telafi amaçlı çevrim içi sınav imkanının verilmesi YÖK genelgesi kapsamında uygulanacaktır.

Tüm sınavlar kayıt altına alınacaktır.

Sınava giriş PAÜ Pusula Sistemi üzerinden yapıldıktan sonra Canlı Ders işlemleri sekmesi tıklanmalıdır. Çıkan sayfada PAÜ Tıp Fakültesi Eğitim Yönetim Sistemi tıklanarak ve Dürüstlük Antlaşması metni kabul edilerek sınav sayfasına giriş yapılır.

ÖNEMLİ: Sınav öncesi tüm öğrencilerin katılımının zorunlu olduğu deneme sınavı 15.06.2020 tarihinde saat 14.00’da yapılacaktır. Sınavdan 10 dakika önce bilgisayarlarınız açık, pusula sistemine giriş yaparak bekleyiniz.