<Ekim 2020>
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2020

2020-2021 Güz Yarıyılı İşyeri Eğitimi Takvimi, Başvuru Adımları ve Ekleri

2020-2021 Güz Yarıyılında İşyeri Eğitimi dersini alacak öğrenciler için başvuru adımları ve takvim aşağıda belirtilmiştir. Tercih işlemleri sadece belirtilen tarih aralığında yapılacak olup, öğrencilerimizin zamanında işlemlerini gerçekleştirmesi ve İşyeri Eğitimi formlarını son teslim tarihinden önce imzalı ve kaşeli olarak (TARANMIŞ HALİNİ) MAIL YOLUYLA teslim etmesi gereklidir.

TÜM FORMLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA DOLDURULMASI ZORUNLUDUR.

İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU ADIMLARI

1. İşyeri Eğitimi dersini firma/kurumda yapacak olan öğrencilerimiz, aşağıda verilen “İşyeri Eğitimi Talep Beyanı ve Taahhütname” ile “Firma/Kurum İşyeri Uygunluk Beyanı” formlarını imzalı ve kaşeli olarak (taranmış halini) mail yoluyla teslim edeceklerdir.
  2. İşyeri ile Teknoloji Fakültesi Dekanlığı arasında sürekli protokol imzalanmadıysa öncelikle aşağıdaki İşyeri Eğitimi Protokolü iki nüsha halinde İşyerine ve Dekan Yardımcısı'na onaylatılarak Bölüm İşyeri Eğitimi Komisyonu'na (taranmış hali) mail yoluyla teslim edilecektir.
  3. Bir adet EK-1 Tercih Formu ve üç adet EK-3: Sözleşme Formu İşyerine ve Bölüme onaylatılarak Bölüm İşyeri Eğitimi Komisyonu'na (taranmış hali) mail yoluyla teslim edilecektir. İşyeri Eğitimi’ni uzaktan eğitim modeli ile (proje, ödev) yapacak öğrencilerimiz sadece EK-1 Tercih Formu’nu dolduracak ve İşyeri Bilgileri’ne “Proje,Ödev” yazacaktır.
  4. Pusula Bilgi Sistemi üzerinden ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ > İŞ YERİ EĞİTİMİ İŞLEMLERİ adımlarını takip ederek  işyeri eğitimi tercihleri yapılacaktır.
  5. İşyeri Eğitimi yerlerinin kesinleşmiş listesi bölüm web sitesinde duyurulacaktır.
  6. İşyeri Eğitimi yapacak öğrenciler ders kayıt haftasında İşyeri Eğitimi dersini Pusula Bilgi Sistemi üzerinden seçeceklerdir.
  7. Sigortalı işe giriş belgesi İşyeri eğitimine başlamadan bir gün öncesinden itibaren Pusula Bilgi Sistemi > Öğrenci Bilgi Sistemi > Staj İşlemleri > Staj Başvuru sayfasından veya öğrencilerin kendilerine ait E-Devlet sayfasından alınabilecektir.
  8. Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından uygun görülen üniversitelerin öğrencileri için özel sektör işletmeleri, teknoparklar, araştırma altyapıları, Ar-Ge merkezleri ve sanayi kuruluşlarında İşyeri Eğitimi yapan öğrencilere destekleme amaçlı İşyeri eğitimi sonrasında Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından ücret verilecektir. (İşyeri Eğitimi Ücretleri ile İlgili YÖK Usul ve Esasları ekte yer almaktadır.)

Ancak salgına bağlı olarak Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı karar vereceğinden ücretlerin ödenmesi konusunda herhangi bir garanti yoktur. (2019-2020 Bahar Yarıyılında hiçbir öğrenciye Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamıştır.)

Not: Kamu kurum ve kuruluşlarında (TÜBİTAK hariç, tüm devlet üniversitesi hastaneleri, devlet üniversiteleri bölüm ve araştırma laboratuvarları, devlet hastaneleri, kamu laboratuvarları vb.) işyeri eğitimi yapan öğrenciler destekten yararlanamaz.

1. İşyeri Eğitimi Defteri formatı bölüm web sayfalarında yer almaktadır. İşyeri Eğitimi sonrasında bölüm web sayfalarında ilan edilecek tarihlerde defter teslimi ve mülakat yapılacaktır.

İşyeri Eğitimi Formlarının Son Teslim Tarihi:
(2 adet Protokol, 1 adet Ek-1 Tercih Formu ve 2 adet Ek-3 Sözleşme Formu

imzalı ve kaşeli olarak bölüme teslim edilecektir.)

18.09.2020

İşyeri Eğitimi Tercih İşlemleri:
(Pusula Bilgi Sistemi üzerinden)

23.09.2020 - 24.09.2020

İşyeri Eğitimi Yerleştirme Duyurusu Tarihi:

(Bölüm Web Sayfasında)

30.09.2020

İşyeri Eğitimine Başlama Tarihi:

05.10.2020

İşyeri Eğitiminin Bitiş Tarihi:

15.01.2021

Toplam İşyeri Eğitimi Süresi:

70 iş günü (14 hafta)

EKLER

1. İşyeri Eğitimi Protokolü

2. İşyeri Eğitimi Ekleri (Tüm formların elektronik ortamda doldurulması zorunludur.)

3. İşyeri Eğitimi Yönergesi

4. İşyeri Eğitimi İş Akış Şeması