TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2018

“Paranın Öteki Yüzü” adlı sergi ve koleksiyoner Harun Ökek ile söyleşi

Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katkılarıyla Biyomedikal Teknolojileri ve Sağlık Bilimleri Topluluğunun düzenlediği “Paranın Öteki Yüzü” adlı sergi ve  ardından koleksiyoner Harun Ökek ile yapılan söyleşi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sayın Ali Aydın’ın katılımıyla Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Biyomedikal Teknolojileri ve Sağlık Bilimleri Topluluğu olarak bu sergiyi tüm üniversite öğrencileriyle paylaşılmak  istenilmesindeki asıl amaç, mühendis olarak hayatımızda yer alan her  ayrıntının farklı yönlerini keşfetmemiz ve bu ayrıntılara  bakış açılarımızın değişmesini sağlamaktı.

Sergiye ilişkin konuşmalarında Sayın Ökek, 1997 yılında İzmir'in Selçuk ilçesinde karşılaştığı turistlerden aldığı paralardan sonra farklı ülkelerin paralarını toplamaya karar verdiğini söyledi.

Burada farklı bir noktaya dikkati çekmek istediğini aktaran Ökek, "Biz hep parayı günlük yaşamda satın alma değeri ile biliriz. Ama paranın üzerinde ne var ne yok ona da dikkat etmek lazım. 7 kıtadan toplamda 50 parça para var. Farklı farklı özellikleri burada sunmaya çalıştım. Paranın üzerinde yer alan kişilerin hikayelerini de burada göstermek istedim." dedi.