Lisans Öğrencileri

157 TARİH 

GENEL BİLGİLER

1994 yılında lisans ve 1995 yılında da lisansüstü eğitimine başlayan bölümümüz Eskiçağ Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Osmanlı Müesseseleri Tarihi ana bilim dallarından oluşmaktadır. Bölümde tam zamanlı olarak çalışan 6 Profesör, 4 Doçent, 10 Doktor Öğretim Üyesi, 7 Araştırma Görevlisi ve 1 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır 

Amaçlar
Tarih bölümü, bilimin temel ilkelerini ve bilimsel etik kurallarını benimsemiş, yaratıcı, evrensel bilimin geliştirilmesine katkıda bulunmak için çalışan, nitelikli ve istekli tarihçiler yetiştirmeyi ve çağın gereklerine uygun araştırma olanaklarını kullanarak, bilginin ortaya çıkarılmasını, yayılmasını ve uygulanmasını görev edinen öğrenciler mezun vermeyi amaç edinmiştir. Tarih alanında 21. Yüzyılın bilgi toplumuna yakışır, rekabet gücü yüksek bireyler yetiştirmek ve mezunlarımızın uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve beceri ile donatılmasını sağlamaktır. 


Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavın Sosyal alandan gerekli puanı almış olmak 

Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin, bölüm içi ve bölüm dışı derslerden toplayacakları 142 krediye ek olarak, 16 kredilik ortak zorunlu dersleri alarak toplamda 158 kredilik dersten başarılı olmaları gerekmektedir. 

İstihdam Olanakları
Programlarımızdan tarihçi unvanı ile mezun olan öğrenciler; Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü birimleri, kütüphaneler, belediyeler, turizm büroları, İl Kültür Müdürlüklerinin yanısıra, tezsiz yüksek lisans eğitimleri sonucunda sahip olacakları pedagojik formasyonları ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlik ve yine özel eğitim kurumları ve dershanelerde öğretmenlik yapma şansına sahiplerdir. 

Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Tarih alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar. 

Derecenin Seviyesi
LİSANS 

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar. 

Dereceye Yönelik Kurallar
Öğrencilerin, bölüm içi ve bölüm dışı derslerden toplayacakları 142 krediye ek olarak, 16 kredilik ortak zorunlu dersleri alarak toplamda 158 kredilik dersten başarılı olmaları gerekmektedir. 

Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler. 

Çalışma Şekli
Tam Zamanlı 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır. 

İletişim (Program Yöneticisi)

Görevi Adı Soyadı Tel Faks E-Posta
BÖLÜM BAŞKANI Prof. Dr. YASEMİN BEYAZIT +90 258 296 3740   ybeyazit@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI Dr. Öğr. Üyesi SELİM PARLAZ +90 258 296 3646   sparlaz@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI Dr. Öğr. Üyesi KAMURAN ŞİMŞEK +90 258 296 3509   ksimsek@pau.edu.tr

Güz ve Bahar Dönemleri Zorunlu ve Seçmeli Ders İçeriklerini Görmek İçin Tıklayınız.