Güncellenme Tarihi: 18 Mart 2021

Uygulamalı derslerde alınacak önlemler!

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

YÜZ YÜZE EĞİTİM SÜRECİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid 19 Pandemisi ile mücadele için 14 kurala ek olarak; spor alanlarında gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim sürecinde alınacak tedbirler aşağıda sıralanmıştır. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerimizin hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlığı açısından bu tedbirlere uymaları gerekmektedir.

1. Derse katılan herkesin maske kullanması ve yanında en az iki yedek maske bulundurması zorunludur.
  2. Herkesin aktif HES kodları ile derse gelmesi zorunludur.
  3. Derse katılan herkesin kişisel el dezenfektanı bulundurması zorunludur.
  4. Derse katılan herkesin HES kodunun ders öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınıp (E-devlet üzerinden), her ders öncesi kontrol edilmesi zorunludur.
  5. Uygulamalı ders yapılacak alanlarda 6m2’ye bir kişi düşecek şekilde ders mevcutlarının oluşturulması ve sosyal mesafenin 2 metre olarak kullanılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  6. Ders başlarında sorumlu öğretim elemanı tarafından herkesin el dezenfektanı kullanmasının sağlanması ve ateş ölçümlerinin yapılması gerekmektedir.
  7. Dersin uygulamasında ikili mücadele ve yakın temastan mümkün olduğunca kaçınılması gerekmektedir.
  8. Uygulamalı derslerin yapıldığı tesisin durumuna göre giriş ve çıkışların farklı kapılardan yapılması gerekmektedir.
  9. Fakülte tarafından, derslerden sonra kapalı spor alanlarının ortam dezenfekte cihazı ile dezenfekte edilmesi sağlanacaktır.
  10. Fakülte tarafından, ders aralarında kapalı uygulama alanlarının düzenli olarak havalandırılması sağlanacaktır.