Güncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2020

ÖĞRENCİ ONLİNE İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ

SARAYKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU

FİZYOTERAPİ PROGRAMI

Daha önce Pusula Bilgi Sisteminden alınan ayrılma (mezuniyet) ve kayıt sildirme belgesi ile yapılan ilişik kesme işlemleri artık online olarak Pusula Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemi > Öğrenci İşlemler / Menu > İlişik Kesme İşlemleri sayfasından ilişik kesme süreçlerini başlatabilirler.

• Öğrenci “Onayla” butonuna tıklayarak ilişik kesme işlemini başlatır.
  • Sistem tarafından öncelikli olarak harç borcu ve kütüphane kitap ve/veya kitap geciktirme borcu kontrol edilir. Bu borçlardan en az biri varsa sistemde ilişik kesme işlemine devam edilemez. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü için Erasmus ile giden öğrenci, Mevlana ve Genel Anlaşma giriş tipindeki öğrenciler kontrol edilir.
  • Eğer bir birimde ilişiği “Vardır” işaretlenmiş ise ilgili birim ile görüşülerek gerekli kontrollerin ve malzeme teslimatı gibi işlemlerin tamamlanması gerekir. Bütün işlemler tamamlandığında “Sonuç” kısmında İlişik kesme işleminiz tamamlanmıştır yazar. Bu işlemin sona ermesiyle öğrencinin kimlik kartının geçerliliği sona erer.
  • Ayrılma (Mezuniyet) ilişik kesme işlemleri yapmak için sisteme girip sehven Kayıt Sildirme işlemini başlatan öğrencilerin bu işlemi geri almak için danışmanı aracılığıyla ya da doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurması gerekir.
  • Yatay Geçiş ile kayıt sildirme işlemleri eskiden olduğu gibi ıslak imza ile yürütülecektir.

Not: Diploma hazırlık ve basım süreçleri devam etmekte olup, hazır olunca yeni duyuru yapılacaktır.