C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

Kurs Başlama Tarihi:  05 Ekim 2020

Son Başvuru Tarihi:

Toplam Kontenjan :24 (Her Bir Grup İçin)

İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?

İş güvenliği uzmanı: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemandır.

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?

İş Güvenliği Uzmanı olabilmeniz için mezuniyet koşullarına uygun bir yükseköğretim kurumundan mezun olmanız, bakanlığın yetkilendirdiği bir eğitim kurumundan eğitim almanız ve bakanlığın yaptığı sınavda başarılı olmanız gerekmektedir.

Kimler İş Güvenliği Eğitimine Katılabilir?

• Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunları
  • Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji mezunları
  • Teknik öğretmenler
  • İş sağlığı ve güvenliği ön lisans mezunları İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimine katılabilirler.

Eğitimin Kapsamı Nedir?

Eğitim 90 saatlik örgün eğitim, 90 saatlik uzaktan eğitim ve 40 saatlik uygulama eğitiminden (staj) oluşmaktadır.

Uzaktan Eğitim (90 Saat)

Uzaktan Eğitimde % 90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğinin tamamlanması zorunludur. Uzaktan eğitimin % 90’lık kısmı eşzamansız (asenkron) olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir. % 10’luk kısmı eşzamanlı (senkron) olarak; bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir.

Örgün Eğitim (90 Saat)

Dersler İş Güvenliği Eğitim Merkezimizde (Çamlaraltı Mahallesi Fakülte Cd No:30, 20160 Pamukkale/Denizli (Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bahçesi) gerçekleştirilecektir. Örgün eğitime % 90 devam zorunludur. Örgün eğitim günde en fazla 6 saat ders yapılmaktadır. Eğitimlerimiz  hafta içi akşam ve hafta sonu gündüz olarak düzenlenmektedir.

Uygulama Eğitimi - Staj (40 Saat)

Örgün eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama eğitimine %100 devam zorunludur. Uygulama eğitimi yapılacak işyerlerinde; iş güvenliği uzmanı bulunması zorunludur.

• Uzaktan eğitim tamamlanmadan Örgün eğitime başlanamaz.
  • Örgün eğitim tamamlanmadan uygulama eğitimi (staj) başlayamaz.

Eğitim Sonunda Verilecek Belge

Eğitimi tamamlayan katılımcılara  Müdürlüğümüz tarafından Eğitime Katılım Belgesi verilecektir. Katılımcıların isimleri Bakanlık sistemine tanımlanacak ve sınava girmeye hak kazanacaklardır.

Sınav

Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları OSYM tarafından yılda 2 defa yapılmaktadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1-Diploma: Yönetmeliğe göre sadece diploma, YÖK barkodlu mezuniyet belgesi ya da üzerinde GEÇİCİ ibaresi olan ve süresi dolmamış geçici mezuniyet belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. YÖK Barkodlu Mezuniyet Belgenizi e-devlet sistemi üzerinden çıktı alabilirsiniz. Kurslara kayıt olmak için mezuniyet şartı aranmaktadır.

2-1 adet vesikalık fotoğraf

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Diploma/geçici mezuniyet belgesi ile Nüfus Cüzdanınızda ad, soyad farklılığı var ise değişikliği belirtir  nüfus kayıt örneği)

4- Başvuru Dilekçe (Kurumdan verilir)

5- Eğitim Sözleşmesi (Kurumca verilir)

6- Ücretlerini bankaya yatıranlar banka dekontu (Dekonttan hangi kurs olduğu ve isim yazılması gerekir

Kontenjan : 24 Kişi

Eğitim Yeri : Uzaktan Eğitim

İş Güvenliği Kursu İle İlgili Yönetmelik:

Ücret: 1.750,00 TL

Ödemelerinizi Banka havalesi,Eft ve Kredi kartı ile yapabilirsiniz. Halkbank paraf card  4 Taksit imkanı sağlanmaktadır.

Banka Hesap Numaramız:

Alıcı Adı: Pamukkale Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka Adı   : T.C. Halk Bankası Pamukkale Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu : 1463

Hesap No   : 06000231

IBAN            : TR 0300 0120 0146 3000 0600 0231

Başlangıç Tarihi :05 Ekim 2020

Eğitim Yeri : Uzaktan Eğitim

Eğitim Süresi : 220 saat

Eğitim Fiyatı :  1.750,00 TL (KDV Dahil)

Kontenjan :  24 Kişi

Duyurular Tümünü Gör