Sanal Hareketlilik Duyurusu

Güncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 2:10

Değerli Öğrencilerimiz;

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Erasmus+ hareketliliğinin fiziksel olarak başlayamama ihtimaline yönelik, mağduriyeti en aza indirmek amacıyla, hareketliliklerin online olarak gerçekleştirilebilmesine imkan tanınmıştır.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde, Erasmus+ hareketliliğine hak kazanmış öğrencilerimiz, faaliyetlerini online olarak da gerçekleştirebileceklerdir.

Sanal hareketlilikten yararlanabilmek için, öncelikle karşı kurumun bu imkânı sunuyor olması gerekmektedir.

Öğrencilerimiz sanal hareketliliklerini Türkiye’de yaptıkları süre esnasında bireysel destek hibesi alamayacaklardır. Hareketlilik fiziksel hareketliliğe dönüştüğünde, yurtdışında fiziksel hareketliliğe başlanan günden itibaren -karşı kurumun dersleri online veya yüzyüze yürütüyor olması farketmeksizin- hibe almaya hak kazanılacaktır.

Öğrencilerimiz faaliyetlerine online olarak başlayıp fiziksel olarak bitirebilirler, ya da durumun seyrine göre online olarak da tamamlayabilirler.

Hareketlilik, salgın nedeniyle fiziksel hareketliliğe dönüşemezse, hareketliliğinin fiziksel olarak devam edeceği düşüncesiyle yapılan harcamalar karşılanacaktır.