Erasmus+ Hareketlilikleri ile İlgili Önemli Duyuru!

Güncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 3:27

Değerli Öğrencilerimiz;

Daha önce yaptığımız duyurularda, hareketliliklerin gerçekleşmesinin YÖK’ten yeni bir bilgilendirme yapılmasından sonra mümkün olabileceği belirtilmiştir. Ulusal Ajans Tarafından 08.07.2020 tarihli Sıkça Sorulan Sorular duyurusuna göre hareketliliklerin başlamasında YÖK ve Türkiye Ulusal Ajansı açısından herhangi bir engel bulunmadığı belirtilmektedir.

Bunun yanında, Pandeminin seyrinin bölgelere göre farklılık göstermesi, bazı AB ülkelerinin ülkemize uçuşları sınırlaması, konsoloslukların randevu vermede farklı uygulamalar yapması gibi değişkenler düşünüldüğünde, sürecin başlamasında bir sakınca görülmese de, hareketliliğin gerçekleşememe ihtimali bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin bu kararı değerlendirirken ve işlemlerini yaparken tüm değişkenleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi tavsiye edilmektedir. Öğrencilerimiz, yapılması gereken tüm işlemlerle ilgili olarak aşağıdaki sunumumuzdan yararlanabilirler
.

2020-2021 akademik yılında hareketliliklerin fiziksel olarak başlayamama ihtimaline yönelik, Ulusal Ajans tarafından hareketliliğin sanal olarak başlamasına imkân tanınmıştır. Sanal hareketlilik ile ilgili duyurumuza buradan ulaşabilirsiniz.